Wat kost een rondreis West-Amerika? Overzicht & tips voor je rondreis Westkust USA

Volledige reisgids kopen voor € 15

Wat kost een rondreis West-Amerika? Overzicht & tips voor je rondreis Westkust USA

22 januari 2023 in USA Westkust1 reactie

Overzicht van de kosten voor je rondreis West-Amerika

Een rondreis door West-Amerika staat bij veel mensen op de bucketlist. Niet zo gek, want het is een heel divers gebied met veel Nationale Parken, bekende steden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco en prachtige stranden langs de kustlijn. Van alles wat dus. Maar die ultieme Amerika ervaring kost ook flink wat geld. Om niet voor verrassingen te komen staan, is het belangrijk dat je vooraf weet of de reis binnen je budget past.

Daarom geven we je hier een overzicht van de kosten voor een rondreis langs de westkust van Amerika.

Inhoud artikel

  1. Totaal overzicht kosten rondreis West-Amerika voor 3 weken

Laten we meteen met de deur in huis vallen met een overzicht van de gemiddelde kosten van je rondreis door West-Amerika en aan welke kostenposten je allemaal moet denken.

Kostenposten rondreis westkust AmerikaTotaalprijs bij 2 personen voor 3 wekenOpmerkingen
Vliegtickets€ 1300Amsterdam - LA (bereken de prijs hier)
Huurauto + benzine€ 18004500 km (bereken de prijs hier)
Parkeren + tol€ 50
Toegangstickets + activiteiten€ 350Nationale parken, musea, tours (zie hier)
Openbaar vervoer€ 40Metro, trein, bus
Hotelovernachtingen€ 1500Inclusief ontbijt, bekijk hier
Eten en drinken€ 1500Supermarkten en restaurant (hou rekening met fooien van 10 à 15%)
Totale prijs rondreis Westkust-USA€ 6540
Let op! De prijzen voor de rondreis door West-Amerika in deze tabel zijn gemiddelden. Door goed te vergelijken en slimme keuzes te maken, kun je flink besparen. Daarom geven we je hier nog wat tips..
  1. Rondreis West-Amerika kosten vliegtickets

De prijzen voor vliegtickets vanuit België of Nederland naar West-Amerika lopen flink uiteen. Over het algemeen vind je de goedkoopste tickets als je 3 tot 6 maanden van tevoren boekt. Daarnaast zijn rechtstreekse vluchten meestal duurder dan vluchten met één of meerdere tussenstops. Speel dus op websites voor vliegtickets wat met de data en verschillende reisroutes om de zo de beste deal te vinden. Lees ook onze tips hoe de goedkoopste vliegtickets te vinden.

Handige sites om prijzen van vliegtickets te vergelijken

  1. Prijs en kosten om te overnachten in de USA

Hoeveel geld je betaalt voor overnachten in West-Amerika hangt erg af van je eigen keuzes. Overnachten in motels buiten de steden is over het algemeen het goedkoopst. Maar misschien wil je voor de ultieme ervaring ook graag een keer in een casinohotel in Las Vegas verblijven. Daar betaal je natuurlijk flink wat voor. Bekijk hier alvast onze favoriete hotels voor een rondreis Westkust USA.

Kamperen is trouwens in West-Amerika niet per se goedkoper, zeker in het zomerseizoen zijn kampeerplekken erg gewild en dus best duur. Dit geldt ook voor camperplaatsen.

  1. Hoeveel kost een huurauto in Amerika?

Zoals je ziet in het overzicht met kosten voor een rondreis door West-Amerika, is de huurauto een flink onderdeel van het budget. Deze kosten hangen natuurlijk af van wat voor een soort auto je huurt. Een kleine compacte auto is goedkoper dan een grotere auto. Toch raden we je niet aan om zomaar een zo kleine mogelijke auto te kiezen voor je roadtrip door West-Amerika.

Je rijdt namelijk elke dag best wat kilometers. Comfort is dan ook belangrijk. Kies dus een auto waar jij en je reisgenoten comfortabel in passen en waar je je bagage goed in kwijt kunt. Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

  1. Hoeveel kost een camper huren?

Als je met een camper door West-Amerika gaat reizen, moet je rekenen op ongeveer € 50 tot € 100 per persoon per dag voor de camperhuur, kampeerplaatsen en de brandstofkosten. Voordeel van een camper is wel dat je zelf je kunt koken. Zelf boodschappen doen bij bijvoorbeeld een Wallmart in plaats van uit eten gaan scheelt je flink aan kosten.

Bovendien kun je dan ook af en toe een wat gezondere maaltijd maken, wat zeker bij een rondreis van 3 weken of meer best aan te raden is. Lees ook onze tips hoeveel het kost om een camper te huren.

Let op: Als je boodschappen doet in een supermarkt in West-Amerika zijn de prijzen die je ziet zonder de tax. Dit betekent dat je aan de kassa een wat hoger bedrag betaalt. Bovendien komen er in sommige steden nog lokale belastingen bovenop..
  1. Kosten reis door West-Amerika financieren

Zoals je hebt gezien ben je voor een rondreis door West-Amerika al snel 6.000 euro of meer kwijt, afhankelijk van je wensen. En dat is deze ervaring ook zeker waard, maar je moet het natuurlijk wel kunnen betalen. Heb je niet voldoende spaargeld? Dan kun je geld lenen voor je rondreis door West-Amerika.

De meest verstandige manier om dit te doen is met een persoonlijke lening. Hiermee leen je in één keer het hele bedrag dat je nodig hebt voor rondreis door West-Amerika. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing aan de kredietverstrekker.
De rente, het maandbedrag en de looptijd van de lening staan vooraf vast. Zo weet je van tevoren precies hoeveel de lening voor de rondreis door West-Amerika kost en wanneer je klaar bent met terugbetalen.

ONZE TIP: Wil jij ook een fantastische rondreis door West-Amerika maken? Download dan alvast onze gratis reisgids Westkust-USA met een complete voorbeeldroute erin.

  1. Zorg ook voor een goede reisverzekering

Tot slot hebben we nog een bonustip voor je! Je gaat de reis van je dromen maken en geeft flink wat geld uit. Misschien zelfs door een lening af te sluiten. Het is dan extra belangrijk om voor je rondreis door West-Amerika een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Zo ben je tijdens je reis goed verzekerd als er iets gebeurt met jezelf, je reisgenoten of jullie bagage.

Maar nog belangrijker: als je de reis onverwacht moet annuleren, krijg je de gemaakte kosten terug. Zo kun je de rondreis door West-Amerika later alsnog maken of in elk geval de lening die je bent aangegaan terugbetalen.
  1. Mis niets tijdens jouw rondreis in het zuidwesten van Amerika

Bespaar uren tijd en opzoekingswerk en koop deze rondreis, volledig uitgewerkt in een reisgids van 187 bladzijden met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Westkust USA downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 6 september 2023 - Philippe Buytaert

Echt praktische tool die me veel tijd kan besparen. Knap werk!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?