Dé 12 x top bezienswaardigheden van ons Death Valley bezoek + tips

Volledige reisgids kopen voor € 15

Dé 12 x top bezienswaardigheden van ons Death Valley bezoek + tips

25 maart 2020 in USA Westkust2 reacties

Op de grens tussen Californië en Nevada, gelegen tussen 2 bergketens, ligt het bijna buitenaardse Death Valley National Park. Het park staat bekend om haar dorre omgeving en extreme hitte. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 50° C ... in de schaduw! Met de zon die loodrecht en onverbiddelijk verder brandt, ligt de gevoelstemperatuur nog eens veel hoger.

Een bezoek aan Death Valley is niet zonder gevaar. Maar deze extreme omstandigheden zorgen voor enkele bijzondere bezienswaardigheden.

Inhoud artikel

 1. De zandduinen van Mesquite Flat Sand Dunes

De Mesquite Flat Sand Dunes zijn het grootste duinenveld in het nationaal park. Hier kan je drie verschillende soorten zandduinen vinden: sikkelvormig, lineair en stervormig. Tussen de duinen vind je veelhoekige gebarsten klei die lang geleden de bodem van een meer vormde. Hier en daar staan er mesquite-bomen die een stabiele habitat vormen voor de fauna hier. Het blijft bijzonder dat in deze barre leefomstandigheden leven mogelijk is. De zandduinen liggen vlak bij Stovepipe Wells en zijn vooral erg bijzonder om te zien bij zonsopkomst en bij zonsondergang.

Je kan hier de meest prachtige foto's maken! In het zand zie je sporen van dieren zoals vogels, maar ook van slangen of pootjes van zoogdieren. Je kan als je dat wil even rondwandelen, maar wees gewaarschuwd voor de hitte. Zorg ook dat je voldoende water bij je hebt en bescherming tegen te zon. Wij zouden aanraden om voor 10 uur te gaan, want daarna wordt de hitte vaak ondraaglijk.


 1. De zoutvlakten van Badwater Basin

De zoutvlakten van Badwater Basin vormen het laagste punt van Noord-Amerika! Het is een surreëel, kurkdroog landschap van oneindige, witte zoutvlakten die zich op 86 meter onder de zeespiegel bevinden. De omstandigheden bij Badwater vinden we erg bovennatuurlijk en de zoutvlaktes zijn ook heel indrukwekkend, daarom is dit een plek die je zeker moet bezoeken als je in Death Valley bent. Je kan de zoutvlaktes bezichtigen vanuit de auto of vanaf het platform, maar je kan bovenal de zoutvlakte ook gewoon bewandelen!

Let op: tijdens erg warme dagen is het niet aan te raden om op de zoutvlakte te wandelen, want de hitte wordt langs alle kanten weerkaatst. Dit is echt niet vol te houden. Er wordt ook aangeraden om in de zomer maximum een kwartier buiten je auto (en buiten de airco) te komen.

 1. Het panorama van Zabriskie Point

Zabriskie Point is één van onze favoriete plekken in Death Valley, en meteen ook het bekendste uitzichtpunt in het park. Het kijkt uit over de impressionante goudkleurige Badlands Furnace Creek. Bij zonsondergang kleuren de gele rotsformaties prachtig oranje-rood. Het is slechts een kleine en eenvoudige klim om het uitzichtpunt te bereiken en goed te doen voor iedereen. Je kan hier ook een wandeling maken. Zabriskie Point behoort tot een van de drie hoogtepunten van Death Valley en mag je daarom zeker niet overslaan!

 1. De kleurtinten van Artist Drive

Vooral in het licht van de late namiddag, wordt Artist Drive heel feeëriek. De rit hierlangs leidt je door kleurrijke vulkanische en sedimentaire heuvels over een afstand van 14 km (8,7 mi) op een eenrichtingsweg. De verschillende kleurtinten en -schakeringen lijken van de hand van een schilder te komen. Deze verschillende gekleurde rotsen zijn ontstaan door een vulkanische explosie, hierdoor wordt deze plek nòg unieker. Sommige mensen vinden dit dé mooiste plek van Death Valley.

 1. Golfen met de duivel op Devil's Golf Course

De Devil's Golf Course is een immense zone vol zoutrots die door wind en regen geërodeerd werd tot puntige bobbels. Alleen de duivel zou hier golf kunnen spelen! Luister goed en je zal zachte pop- en pinggeluiden horen. Deze geluiden komen van de grond, waar de hitte miljoenen piepkleine zoutkristallen doet barsten, uitzetten en inkrimpen. Alweer een vreemd en merkwaardig natuurverschijnsel dat zeker de moeite waard is! De zoutkristalformaties geven het oppervlak een beetje een buitenaards uiterlijk. Je kan trouwens niet wandelen over het oppervlakte, want het is erg robuust en scherp, maar je kunt er wel bij komen en er even naar kijken. En voor de liefhebbers: je kan ook even proeven of het wel echt zout is!

 1. Buiten de gebaande paden in Twenty Mule Team Canyon

In Death Valley zal je heel wat verschillende kleuren zien. Deze route is vooral mooi dankzij de lichte kleuren. Een lusvormige weg van 4,3 km (2,67 mi), brengt je door de Twenty Mule Team Canyon, een bizar landschap van de badlands langs een stuk onverharde weg. Deze weg is dus enkel met een aangepast voertuig af te leggen, maar het verbluffende landschap is des te meer de moeite.

Onderweg kan je even uitstappen en pauzeren. Deze rit kan je inplannen in een voormiddag. Je zal even het gevoel hebben dat je in een andere wereld vertoeft doordat je voortdurend omringd wordt door vele kleurschakeringen en vreemde vormen van bergen en heuvels!

 1. Rotstekeningen en spookstadjes in Titus Canyon

Titus Canyon ligt niet centraal, maar is zeker een omweg waard. Het is een smalle kloof uitgehouwen uit de Grapevine Mountains. Je vindt hier rotstekeningen van de inheemse Amerikanen, uitgehouwen door de Timbisha-stam, niet ver van enkele natuurlijke bronnen.

Net naast de canyon vind je Leadfield, een spookstadje waar goudzoekers naar ertsen dolven in de jaren 20. Een beetje verder oostwaars ligt Rhyolite, nog een spookstadje.

 1. De zonsondergang vanaf Dante's View

Dante’s View moet ongetwijfeld bovenaan je lijstje met niet te missen spots komen te staan. Dante’s View is de ideale plek om een dagje Death Valley te starten of te eindigen. Het uitzichtpunt ligt in de Black Mountains en kijkt uit over Badwater Basin. Dante's View wordt niet zonder reden gezien als één van de meest fotogenieke plaatsen in Death Valley. Op een hoogte van ongeveer 1700 meter heb je een waanzinnig uitzicht over de hele vallei, het Panamint-gebergte, Badwater Basin én Mount Whitney, een van de hoogste punten van Amerika! Doordat Dante’s View zo hoog gelegen is, is het hier wel frisser dan andere plekken die je nog zal bezoeken. Een extra trui kan dus geen kwaad. Vergeet hier vooral niet te genieten van dit once-in-a-lifetime uitzicht!

 1. Golden Canyon met zijn bijzondere rotsen

De Golden Canyon is een kloof die tussen hoge rode rotsen gelegen is. Wanneer je zo’n 2 km omhoog wandelt in de Golden Canyon kom je terecht bij steile kliffen met bijzondere rotsen die roodgekleurd en geoxideerd zijn. Deze rode rotsen krijgen ook de bijnaam ‘Red Cathedral’ omwille van de opvallende kleur en de formatie. Je kan hier ook een wandeling maken van ongeveer 5 km, te beginnen bij de Golden Canyon parking, maar soms is het net iets te warm hiervoor. It’s up to you!

 1. De verborgen schat Darwin Falls

Darwin Falls is een unieke verborgen schat in Death Valley. De weg ernaartoe is hobbelig en onverhard, maar wel te doen met de auto. Eenmaal aangekomen vertoef je in een kleine oase van rust en schoonheid in het warme Death Valley. Je moet ook wel een klein stukje over rotsen klimmen om bij de waterval uit te komen. Het is zeker niet zo’n heel grote waterval, maar wel indrukwekkend om even te zien, aangezien je dit niet verwacht in Death Valley. Let op: de waterval zal alleen maar stromen in het voorjaar.

 1. Wandelen in of rond de Ubehebe Crater

Deze krater is erg uniek en meteen ook de grootste van Death Valley. Hij is ontstaan als overblijfsel van vulkanische activiteit. Je kan vanaf de parkeerplaats in de krater kijken, maar het is nog leuker om helemaal naar beneden in de krater te wandelen of een wandeling errond te doen van ongeveer 2,5 km. Onthoud wel als je afdaalt, dat je ook nog terug naar boven moet natuurlijk!

 1. Een inkijk in Scotty’s Castle

In het noorden van Death Valley vind je een prachtige villa genaamd Scotty’s Castle, vernoemd naar Walter Scott, een gerenommeerde oplichter die mensen liet investeren in goudmijnen die niet bestonden. Één van de slachtoffers, Albert Johnsen, kwam te weten dat Scott een oplichter was, maar de twee konden alles uitpraten en werden vrienden. Johnsen kocht de ranch en bouwde er een villa op die nu bekend staat als Scotty’s Castle. Vandaag de dag is Scotty’s Castle geopend voor het publiek en kan je een bezoekje brengen met een gids. Erg leuk om te zien, want alles is nog in de stijl van toen en het personeel lijkt rechtstreeks uit de jaren 30 te komen.

Let op: door overstromingen is er veel schade aangericht bij Scotty’s Castle. Het is nu enkele jaren gesloten en zou weer open gaan in 2020-2021. Check dus even online vooraleer je je bezoek plant!

 1. Red Rock Canyon National Conservation Area

Een toffe tussenstop onderweg naar Death Valley, en niet ver van Vegas, is Red Rock Canyon National Conservation Area. Dit is een prachtig natuurgebied. Je wordt hier blootgesteld aan natuurlijk dierenleven en gigantische steenformaties. Je kan ook een autorit door het gebied maken en op meerdere plekken stoppen. Neem ook zeker een kijkje bij de expositieruimte waar je meer te weten komt over het ontstaan van de Red Rock Canyon.

Doorheen het park loopt de Scenic Route: deze route is aangelegd om je door alle hoogtepunten van het park te leiden.

Tip: heb je een America the Beautiful Pass? Dan is toegang gratis! Het is ook mogelijk om een tour te boeken voor je bezoek aan Red Rock Canyon National Conservation Area. Zo kan je het gebied verkennen met een 4x4, een segway, een e-bike... Bekijk het volledige aanbod.

 1. Hoe houd je het veilig in Death Valley?

Death Valley is één van de warmste plekken op aarde, en hierdoor niet zonder gevaren.

Zorg dat je altijd genoeg water mee hebt en drink ook op voorhand voldoende water. Smeer je in met zonnecrème, draag een pet of hoed, bescherm je schouders en zoek zoveel mogelijk de schaduw op, in hoeverre dat in Death Valley National Park mogelijk is.

Hoewel we in het algemeen fan zijn van wandelen in prachtige natuur, vormt Death Valley hier een uitzondering op. Het is er simpelweg te warm. Zeker tijdens de zomermaanden raden we sterk af om na 10 uur ’s ochtends nog lange wandelingen te maken.

 1. Waar overnachten in Death Valley?

Er zijn campings en hotels in Death Valley zelf. Je kan onder meer overnachten in Stovepipe Wells, Furnace Creek en Panamint Springs. Ook net buiten de grenzen van het park zijn er verschillende mogelijkheden. Klik hier voor de mogelijkheden!

Het is ook mogelijk om Death Valley vanuit Las Vegas te bezoeken. Vanuit Las Vegas worden er ook heel wat dagtrips naar Death Valley georganiseerd. Meer info vind je hier.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Death Valley dankzij onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Death Valley en Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Zuidwest USA

Gratis reisgids Zuidwest USA


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove
Wouter Coppens

- 12 februari 2020 - Ilse Palmaers-Dom

Echt de moeite waard !!!! Heel duidelijk en leuk uitgelegd :)

- 18 mei 2019 - vanparijs

deze reisgids vormt een goed uitgangspunt om onze reis voor te bereiden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?