Dé 8 beste daguitstappen & excursies vanuit Turijn: tours + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 8 beste daguitstappen & excursies vanuit Turijn: tours + tickets

3 januari 2023 in Piëmonte0 reacties

Overzicht met de leukste daguitstappen vanuit Turijn + waar tickets boeken?

Turijn is een prachtige stad waar je gemakkelijk meer dan een dag kan besteden aan het verkennen van alles wat de stad te bieden heeft. Maar we raden je ten zeerste aan om ook eens een dagtocht vanuit de stad te maken.

Wij hebben alvast de leukste en mooiste daguitstappen vanuit Turijn voor jou op een rijtje gezet.

Tours en excursies boeken in Turijn

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Turijn bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Tip: Verblijf je meerdere dagen in Turijn? Dan raden we je aan om een Turijn Piemonte-kaart aan te kopen. Met zo'n citycard krijg je gratis toegang tot de belangrijkste culturele bezienswaardigheden: musea, monumenten, kastelen, forten en koninklijke residenties in Turijn en Piemonte. Er zijn citycards beschikbaar voor verschillende periodes.

Inhoud artikel

  1. Sacra di San Michele

De Sacra di San Michele is een 10e-eeuws religieus complex op de berg Pirchiriano, met gotische en romaanse architectuur en mogelijkheden om te genieten van een prachtig uitzicht. Het symbolische monument van de regio Piëmont is echt een must-see als je in deze regio bent.

De abdij hier werd naar verluidt op een Romeins militair bolwerk gesticht, dat hier voor de 10e eeuw zou gelegen hebben. Onder benedictijns bewind werd de abdij verder ontwikkeld en werd er nog een apart gebouw toegevoegd voor pelgrims om in te verblijven. Het klooster raakte pas veel later in verval en werd uiteindelijk van de hand gedaan door paus Gregorius XV in 1622. Het bleef verlaten tot 1835, toen het hersteld en opnieuw bevolkt werd. Het is momenteel onder de hoede van de Rosminians - een rooms-katholieke religieuze instelling.

Het complex, zoals we het vandaag kennen, omvat ruïnes van het 12e-15e-eeuwse klooster en van de kerk, die bovenop een rots uittorent boven de vallei. Een trap, Scalone dei morti ('Trap van de Doden') leidt naar Porta dello zodiaco, geflankeerd door graven waarin voorheen dode monnikenskeletten te zien waren, een meesterwerk uit de 12e eeuw.

TIP: Ontdek een iconisch symbool van Piemonte! Profiteer van een privébustransfer vanuit Turijn en bezoek de abdij die Umberto Eco's "The Name of the Rose" inspireerde. Boek hier je middeleeuwse Sacra di San MicheleTour (halve dag vanuit Turijn).

  1. Rivoli

Rivoli ligt ongeveer 14 km ten westen van Turijn. Dit is een Romeinse nederzetting, gesticht rond de 1e eeuw v.Chr. Het gebied was toen mogelijk de thuisbasis van de Taurini, een stam van de Ligures. Het gebied werd in 221 v.Chr. door de Romeinen veroverd.

Het kasteel van Rivoli is hier één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Deze onvoltooide residentie van het Koninklijk Huis van Savoie, nog één die naast de andere woningen van het Koninklijk Huis van Savoie is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, herbergt nu een museum voor hedendaagse kunst.

  1. Fenestrelle

Fenestrelle is de thuisbasis van het Fenestrelle-fort, een alpenfort dat ooit de route tussen het koninkrijk Frankrijk en het hertogdom Savoie bewaakte. Dit is het grootste alpenfort van Europa. Het werd gebouwd door Savoie tussen 1728 en 1850, in een ontwerp van architect Ignazio Bertola. Dit fort staat bevindt zich tussen 1.100 en 1.800 m hoogte en heeft een prachtig uitzicht over de Chisone-vallei en de landschappen erachter.

  1. Breng een bezoek aan het Allianz Stadium

Voetballiefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het Allianz Stadium, waar de bekendste Turijnse voetbalclub Juventus speelt. Het voetbalstadion ligt buiten de stad, in noordwestelijke richting.

  1. Lingotto

Ten zuiden van de stad ligt Lingotto, een must voor de kunstliefhebber. Waar ooit vele Fiats van de band rolden (sluiting autofabriek in 1982), is er nu een multifunctioneel centrum. Bedenk dat de auto’s hier werden getest.. op het dak! Daar lag immers een testpiste.

Het complex bevat nu een congrescentrum, tentoonstellingshallen, een shoppingcentrum, bioscoop, hotels, woningen, enz. Maar de meeste toeristen komen naar hier voor de Pinacoteca Giovanni e Marella die kunstwerken toont uit de privécollectie van Fiat oprichter Gianni Agnelli en zijn vrouw Marella. Hier hangen werken van Picasso, Canaletto, Canova.

  1. Museo dell’Automobile di Torino

Het Museo dell’Automobile brengt de geschiedenis van de automobiel in beeld. Je kan er kijken naar modellen van gewone auto’s, maar ook van racemodellen. Het museum is niet zo ver van Lingotto. Bestel je tickets op voorhand.

  1. Reggia Venaria Reale

Binnen de stadsgemeente Venaria Reale vertoeft het enorme paleislandgoed van Reggia Venaria Reale, een opmerkelijk barok paleis te midden van 50 hectare aan tuinen. Dit is één van de residenties van het huis van Savoie die in 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst.

Er is ook het historische centrum, ontworpen in 1667-1690, dat dient als een schilderachtige achtergrond voor het koninklijk paleis. Ook binnen deze gemeente kan je wat tijd doorbrengen in het regionale park La Mandria, waar u het Castello de La Mandria kunt vinden.

TIP: Verken het paleis van Venaria, een UNESCO-werelderfgoed, met een deskundige gids. Bewonder prachtige barokke architectuur en lees meer over de geschiedenis van de koninklijke familie van Savoye. Boek hier je rondleiding door het Paleis van Venaria.

  1. Daguitstap naar de Barolo-wijnregio

Wijnliefhebbers kunnen dan weer opteren voor een daguitstap naar de Barolo-wijnregio. Boek je privédagtrip vanuit Turijn naar de Barolo-wijnregio en bezoek een wijnmakerij in Alba. Dit is een van de bekendste wijnhuizen in Barolo en produceert al jaar en dag wijnen die bekend staan om hun goede kwaliteit. Geniet van een verscheidenheid aan wijnen terwijl je meer te weten komt over het de Italiaanse wijnbereiding.

  1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië & Piëmont downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?