Bijzonder overnachten in Noorwegen? 15 x unieke accommodaties (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bijzonder overnachten in Noorwegen? 15 x unieke accommodaties (update 2024)

3 april 2023 in Noorwegen0 reacties

Bijzonder overnachten in Noorwegen? 15 x unieke accommodaties en verblijven

Ben je op zoek naar een unieke verblijfplaats dat je een onvergetelijke vakantie in Noorwegen kan bezorgen? Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst! Van panoramische lodges middenin de natuur met zicht op het noorderlicht tot bizarre hotels volledig gebouwd uit sneeuw.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Trones Eye

Breng de nacht door in een glazen koepel aan de waterkant in Verdal. Het enige wat je hoort is het geluid van de zingende vogels en het water dat tegen de kiezels en rotsen slaat. De Trones Eye Glass Iglo is ingericht met luxe bedden, warmte-heaters en alles wat je verder nodig hebt voor een comfortabele nacht midden in de natuur. Vooral tijdens de zonsondergang is het uitzicht op de omgeving magisch. Meer info en boeken.

  1. Lofoten Cottages

De Lofoten Cottages liggen in het idyllische Nusfjord, dicht bij het resort Nusfjord Arctic Resort. Lofoten Cottages bestaat uit gezellige vissershutten. Ervaar glamping in een van de best bewaarde vissersdorpen van de Lofoten.

Sommige accommodaties beschikken over een eigen terras en/of een patio met uitzicht op zee. Heerlijk om wakker te worden met een koffietje en te genieten van het uitzicht vanop je terras. Nadien kan je mooie wandelingen maken in de omgeving en 's avonds kan je terecht in het sfeervolle restaurant dat gespecialiseerd in Europese gerechten. Meer info en boeken.

  1. Skårungen - Hotel, Cabins and Camping

Bij een bezoek aan Kabelvåg, kan je overnachten op het sfeervolle vakantiepark Skårungen - Hotel, Cabins and Camping. Je hebt de keuze om te verblijven in een van de oude vissershutjes aan zee, met een adembenemend uitzicht op Vågakallen, of in een comfort hotelkamer, een glampingtent met open haard of in lowbudget hutjes waarbij je het comfort even moet opofferen. Hier is bijvoorbeeld geen stromend water voorzien.

In de omgeving kan je uitstekend wandelen en skiën en het hotel biedt gratis parkeergelegenheid, fietsverhuur, een eigen strand en een skiopslag. Meer info en boeken.

  1. Snowhotel Kirkenes

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van de prachtige ijshotels in de Scandinavische landen. Ook in Noorwegen kan je overnachten in zo'n sneeuwhotel. Zo kan je terecht in het Snowhotel Kirkenes, in het noordelijkste puntje van Noorwegen op 10 km van Kirkenes. De unieke sneeuwsuites zijn enkel en alleen beschikbaar in de winter. Deze ruimtes worden versierd met sneeuwsculpturen, en je overnacht onder thermische spreien en warme slaapzakken.

Daarnaast zijn er het hele jaar door houten hutjes te boeken die geïnspireerd zijn door de traditionele Sami hutten. De grote ramen van deze hutten geven je zicht op het noorden, zodat je het noorderlicht vanuit je warme bed kan aanschouwen. Het is een unieke ervaring. Meer info en boeken.

  1. The WonderInn Mirrored Glass Cabin

Boek een romantisch uitje in een van de unieke accommodaties van The WonderInn. Je hebt de mogelijkheid te overnachten in een van de spiegelcabines met jacuzzi, glamping-koepels met spectaculair uitzicht, een luxe tiny house op wielen, of een glazen cabine met een sterrenkijkdak op het noorderlicht. De accommodatie ligt op slechts 25 minuten rijden van de hoofdstad Oslo en in de nabije omgeving kan je vissen, vogels spotten, fietsen en kanovaren. Meer info en boeken.

  1. Oscarsborg Castle Hotel & Resort

Oscarsborg Castle Hotel & Resort bevindt zich in het fort Oscarsborg op het eiland Oscarsborg in de Oslo Fjord. Deze accommodatie comfortkamers, voorzien van een eigen zithoekje en uitzicht op de fjord van Oslo. Met de veerboot ben je in zo'n 10 minuten varen in het centrum van Drøbak en in 30 minuten in Oslo.

Op wandelafstand vind je ook een klein strand en op het terrein zelf kan je het Oscarsborg Fortress Museum bezoeken waar je meer te weten kan komen over deze bijzondere plek. 's Avonds kan je heerlijk dineren in een van de gezellige restaurants van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Holmen Lofoten

Een van de grootste troeven van het Holmen Lofoten is de rustig en afgelegen liggen. Het resort is gevestigd aan de rand van het dorp Sørvågen en wordt volledig ingesloten door de mysterieuze bergen en de zee. Iedere accommodatie beschikt over beschikt over een tuin en een aangenaam terras en sommige hebben een eigen kitchenette. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een à-la-carte-, vegetarisch of glutenvrij ontbijt. Nadien kan je de omgeving op eigen houtje verkennen, eventueel per fiets. Meer info en boeken.

  1. Hotel Union Geiranger Bad & Spa

Even toe aan wat ontspanning? Dan is het Hotel Union Geiranger een absolute aanrader. Dit prachtige spahotel bevindt zich in Geiranger en biedt een panoramisch uitzicht op de beroemde Geiranger-fjord. Het lijkt wel alsof je hier alleen op de wereld bent.

Na het verkennen van de omgeving kan je even helemaal ontspannen in de spa van het hotel met sauna, een hot tub en binnen- en buitenzwembaden. Er zijn verschillende plekjes aan het hotel waar je schitterend uitzicht hebt op de fjord. 's Avonds kan je gezellig dineren in restaurant Fjorden waar je heerlijke streekgerechten kan proeven. Of bestel een à-la-cartegerecht in het knusse restaurant Julie. Meer info en boeken.

  1. Lyngen North

Het Lyngen North Resort is een afgelegen glazen iglohotel aan de Lyngenfjord in het noorden van Noorwegen. Dit kleinschalige, familiehotel biedt glazen iglo's met een ononderbroken uitzicht op de Lyngen Alpen en de prachtige Lyngenfjord. Ideaal om het noorderlicht vanuit je bed te observeren. Iedere dag begin je met een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet. De accommodatie biedt ook een sfeervol restaurant en bar, een privéstrand en fietsverhuur! Meer info en boeken.

  1. Wood Hotel by Frich's

Het Wood Hotel is 's werelds hoogste houten gebouw en strekt zich maar liefst 85,4 meter boven de grond uit. Dit unieke hotel bevindt zich aan de rand van Mjøsa in Brumunddal en biedt zowel standaard hotelkamers als luxe suites. Hoe hoger jouw kamer, hoe spectaculairder het uitzicht vanaf jouw kamer op de omgeving.

In de omgeving van het hotel kan je diverse activiteiten ondernemen, zoals wandelen, skiën, fietsen en even ontspannen aan het strand. Sluit je dag af met een lekker dinertje in het restaurant van het hotel, Wood Spiseri. Meer info en boeken.

  1. Dalen Hotel

Hotel Dalen ook wel bekend als “het hotel uit de sprookjes”! Dit bijzondere hotel werd geopend in 1894 in grootse romantische stijl met drakenkoppen, torens en spitsen, balkons en kroonlijsten. Je verblijft in een van ruime kamers, elk met een eigen historisch karakter. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op de tuin. Men keert in dit hotel terug in de tijd van de gouden eeuw en daarom zal je ook geen tv, radio, telefoon of minibar terugvinden in je kamer.

Tijdens je verblijf in het Dalen Hotel is het absoluut een aanrader om mee te varen op het Telemarkkanaal met MS Henrik Ibsen® of MS Victoria. Het is een unieke historische reis terug in de tijd. Meer info en boeken

  1. Hardanger Panorama Lodge

Hardanger Panorama Lodge bevindt zich in Ulvik, ongeveer 11 meter boven de grond en biedt ruime, moderne accommodatie (max. 6 personen). Vanuit jouw boomhut geniet je van een spectaculair uitzicht op de Hardangerfjord. Stel het je maar voor, wakker worden door het gefluit van de vogels, een heerlijk koffietje en een prachtig uitzicht. Kan het nog beter?

Ook de omgeving biedt talloze mogelijkheden om een onvergetelijke vakantie te beleven. Maak een mooie wandeling, ga vissen of bezoek de appelboerderijen en cidermolens van Ulvik. In de winter is Ulvik ook een geweldige plek om te skiën. Meer info en boeken.

  1. Hotel Refsnes Gods

Hotel Refsnes Gods is gehuisvest in een 18e-eeuws herenhuis op het eiland Jeløy en heeft een grote collectie Scandinavische kunst. Je verblijft in een van de stijlvol ingerichte kamers voorzien van een eigen badkamer en kabel-tv. Sommige kamers hebben ook een zithoek en andere hebben een eigen, gemeubileerd balkon met uitzicht op de Oslofjord. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd.

Ga lekker ontspannen in de sauna of maak een ontspannende wandeling door de tuin of langs het privéstrand. 's Avonds kan je in het Restaurant Munch culinair genieten. Een ideale afsluiter. Meer info en boeken.

  1. Sorrisniva Igloo Hotel

Een ander ijshotel waar je kan verblijven is het Sorrisniva Igloo Hotel in Alta. Dit indrukwekkend hotel van 2.000 m², wordt ieder jaar volledig uit sneeuw en ijs opgetrokken. Elke kamer in het ijshotel is voorzien van slaapplekken van rendierleer en warme slaapzakken. De temperatuur ligt constant tussen de -4 en -7 °C. Breng dus best je eigen thermische onderkleding mee als je hier wilt overnachten.

Verder biedt het hotel ook een sauna en 2 reserveerbare hot tubs in de buitenlucht, waar je heerlijk kan opwarmen en ontspannen. Op het terrein bevinden zich 2 restaurants die lokale specialiteiten serveren. 's Avonds kan je nagenieten in de gezellige bar waar je kan genieten van een drankje uit een glas van ijs. In het hele hotel worden er ook artistieke ijssculpturen tentoongesteld. Wil je graag een excursie boeken met een sneeuwscooter of dergelijke? Dan helpt het personeel je graag. Meer info en boeken.

  1. Hotel Union Øye

Last but not least, Hotel Union Øye aan de Norangsfjord. Het hotel zit gevestigd in een elegant, traditioneel landhuis op 18 km afstand van het wereldberoemde Geirangerfjord. Dankzij de bijzondere architectuur wordt het gezien als een van de meest karakteristieke hotels van heel Europa.

Het hotel werd prachtig ingericht en beschikt over een aangename tuin, met terras met zicht op het omliggende berglandschap. Geniet van een seizoensgebonden lunch- of dinermenu met speciaal geselecteerde wijnen en streekproducten in het restaurant Union Øye. Nadien kan je nog even ontspannen in de loungeruimtes met bibliotheek. Wil je graag de omgeving verkennen? Het hotel verhuurt kano's en fietsen of je kan ook gaan vissen in het nabijgelegen Norangsfjord. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je rondreis in Noorwegen?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Noorwegen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Noorwegen met meer dan 78 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Noorwegen.

Noorwegen

Gratis reisgids Noorwegen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?