Wandelen langs de Camino Portugués (Spirituele variante) van Vigo tot Santiago de Compostela (145 km)

Wandelen langs de Camino Portugués (Spirituele variante) van Vigo tot Santiago de Compostela (145 km)

13 januari 2023 in Noord-Spanje0 reacties

Wandel langs de mooiste wandelroute naar Santiago de Compostella, inclusief begeleiding, transfers en een compleet reispakket (145 km)

Wil je graag een wandeltocht maken naar Santiago de Compostella? Met ons wandelpakket zorgen we voor een unieke wandelvakantie.

Met Geert Op Reis naar Compostella is een complete wandelvakantie inclusief voorbereiding in België, vliegtickets, transfers, verblijf in 4* hotels en begeleiding ter plaatse van Geert. De totale afstand is 145 km die je stapt in 7 wandeldagen. Geert koos de mooiste wandelroute, de Camino Portugués vanaf Vigo met de spirituele variante. Alle afreizen 2023 zijn volzet. Schrijf je nu in op de interesselijst 2024 en infodag in sept'. 23.

Inhoud artikel

De spirituele wandelroute van de Camino Portugués brengt je langs de mooiste kusten van Galicië. Daardoor is deze wandelreis niet saai maar verrassend mooi in een groene natuur. En genieten van de gastronomie van Galicië hoort daar ook bij, zoals vis met een Albariño wijntje.

Reisroutes ism Euroreizen met begeleiding van Met Geert Op Reis

 • Vertrek 8 juni, terugreis op 17 juni 2023 (volzet)
 • Vertrek 21 juni, terugreis op 30 juni 2023 (volzet)
 • Vertrek 3 juli, terugreis op 12 juli 2023 (volzet)

Schrijf je nu in voor de gratis infodag 2024 in september '23 voor de wandelvakanties Compostela 2024, klik hier.

Deze groepsreis met maximum 24 deelnemers is inclusief voorbereiding in België met een infoavond (incl. diner), 2 wandeldagen in Vlaanderen, vlucht h/t, overnachting in 4* hotels (Vigo, Pontevedra, Cambados en Compostela), ontbijtbuffet (of ontbijtbox bij vroeg vertrek), 3x diner, alle transfers en bagagetransport, begeleiding en bijstand 24/7 van Geert ter plaatse.

Ja, ik heb interesse voor 2024.

Wandelen naar Compostela is een unieke reisbeleving

Een wandelvakantie naar Santiago de Compostella én vooral langs de Camino Portugués kan je met geen andere wandelreis vergelijken. Het is een wandeltocht met unieke ervaringen, ontmoetingen en belevingen. Tijdens deze wandelvakantie met Geert wandel je niet in groep. Je kan individueel wandelen of je spreekt af met anderen. Zo kan je op eigen tempo de wandelingen maken.

De andere wandelaars in de groep ken je reeds van voor de start van de wandelvakantie. Er zijn immers drie momenten in België waarbij je elkaar kan ontmoeten: infoavond en 2 wandeldagen. Het maakt de reis enkel aangenamer, bij het vertrek in Zaventem ontmoet je immers medereizigers die je al ontmoet hebt. En Geert zorgt voor alle praktische zaken, zodat je zich volledig kan concentreren op het wandelen en beleven.

Download het reisprogramma + kaarten en hoogteprofiel

Individueel reizen in groep

Tijdens deze reis geniet je van de voordelen van reizen in groep maar kan je toch individueel op stap naar Compostela. Alle wandelaars kunnen een gratis app installeren waarop de route met waypoints zichtbaar is. Bovendien krijg je alles nog eens op papier mee en is de route zeer goed bewegwijzerd. Twijfel je? Geen probleem, Geert levert 24/7 bijstand en is nooit ver uit de buurt.

Er zijn 's morgens en op het einde van elke wandeldag verschillende transfertijden naar het hotel. Kom je veel vroeger aan dan de voorziene transfer of haal je de laatste transfer niet? Geen probleem, een telefoontje of berichtje naar Geert en hij regelt voor jou een transfer. Zo hoef je zich geen zorgen te maken en kan je op eigen tempo deze wandeltochten maken.

10-daagse wandelvakantie met 7 wandeldagen

 • Op dag 1 neem je de vlucht van Brussel (Zaventem) naar Porto met Brussels Airlines, vlucht vertrekt om 10u.30, aankomst om 12u.05 (lokale tijd). Er is een private bus die je op minder dan 2 uur naar Vigo brengt. Je logeert voor 2 nachten in het Sercotel Hotel Bahía de Vigo **** aan de jachthaven. Bij aankomst maakt Geert je wegwijs in de stad en krijg je tips voor goede restaurants.
 • Op dag 2 start je met je wandeling in Vigo.
 • Tijdens die 7 wandeldagen doe je elke dag een traject langs de Camino Portugués. Op het einde van het wandeltraject voor die dag staat onze transferbus je op te wachten om je terug naar het hotel te brengen.
  Je logeert achtereenvolgens in Vigo, Pontevedra, Cambados en Compostela. Zo zijn de transfertijden nooit meer dan een half uur, op een enkele uitzondering na. Twee wandeltrajecten eindigen in de stad waar je logeert (Pontevedra en Compostela). Moet je nog even wachten op de transfer? Op het einde van elk wandeltraject is er steeds een horecazaak voor een drankje of een kleine lunch.
 • Op dag 8 kom je aan in Santiago de Compostela, op het plein voor de kathedraal.
 • Op dag 9 voorzien we een ganse dag in Santiago de Compostela. Je kan dan je compostela afhalen, het museum van de kathedraal bezoeken, de mis van de pelgrims bijwonen en nog veel meer. Geert geeft je tips. In Santiago de Compostela logeer je net buiten het centrum, er is een gratis transferbus van het hotel, om het uur (behalve tijdens de siësta).
 • Dag 10 is de terugvlucht voorzien vanuit Porto. Onze bus brengt je naar de luchthaven voor de vlucht van Brussels Airlines van 12u55 met aankomst in Brussel om 16u15.

Schrijf je nu in voor de infodag

Kaart van de wandelingen langs de Camino Portugués naar Compostela

Elke wandeldag heeft een afwisselende kleur. Je kan inzoomen in de kaart voor meer details. Alle wandelaars krijgen een app om de route te volgen en de gps-tracks van de wandelroutes.

Download het reisprogramma + kaarten en hoogteprofiel

Wandelroute 1: Vigo - Arcade (25 km)

Je start vandaag wanneer je wilt want deze wandeldag start vanaf het hotel in Vigo (340 m. klimmen, 420 m. dalen). Je zal al onmiddellijk vaststellen dat de route goed is bewegwijzerd ook in de stad. Eerst wandel je weg van de baai en klim je de stad uit. Na drie kilometer eindigt het stijgen en krijg je een mooi panorama over de baai en dat tot kilometer 10 bij een mooie hangbrug.

In Redondela is er gelegenheid voor een lunch of een hapje. Vanaf kilometer 15 begint dan de grote uitdaging van vandaag, een klim van ongeveer 5 kilometer. Een paar km verder eindig je in het plaatsje Arcade waar er voldoende horeca is en zelfs een drankautomaat. In Arcade is er een transfer voorzien naar het hotel in Vigo.

Wandelroute 2: Arcade - Pontevedra (13 km)

Misschien was die klim op het einde van de wandeldag gisteren wat te zwaar? Daarom doen we het vandaag wat rustiger aan (180 m. klimmen, 160 m. dalen). De enige klim vandaag ligt aan het begin van de wandeldag. Je start dus terug in Arcade na de bustransfer vanaf het hotel in Vigo. Eenmaal over de Romaanse brug begint de klim en wandel je de rest van de dag door natuur en kleine plaatsjes tot je aankomst in Pontevedra.

Omdat de klim (3 km) op het begin van de dag ligt valt die best wel mee. Het laatste deel ligt het wandelpad naast een beekje en wandel je voortdurend in de schaduw van de bomen. Je eindigt in Pontevedra, bij je volgende logeeradres: Hotel Galicia Palace ****. Ook gelegen in het hart van de stad. Geert zorgt ervoor dat je bagage in het hotel is.

Wandelroute 3: Pontevedra - Caroi (21 km)

Na de rustige dag van gisteren en de opwarming van de wandelspieren gaan we op weg naar Compostela met wandeldagen van ca. 20 km per dag. Vandaag is de lastigste (620 m. klimmen, 360 m. dalen) maar je kan starten wanneer je wenst. De wandeldag start immers vanaf het hotel. Wil je vroeg vertrekken dan kan je een ontbijtbox aanvragen via Geert (dag voordien). Nu verlaat je de hoofdroute en start je met de spirituele variante bij het verlaten van Pontevedra. Op deze wandelroute is het rustiger en veel mooier.

Tot kilometer 12 gaat het echt vlot maar dan volgt een felle klim vanaf de kust, tot kilometer 18. De natuur is dan wel mooi maar wellicht kan die je dan even gestolen worden. Zie je deze klim niet zitten dan bel je naar de hulplijn van Geert. Het einde van deze wandeldag is prachtig, de frisse bronnen zijn wellicht welkom. Je eindigt bij het klooster Mosteiro Armenteira in Caroi. En daar is er een zeer populaire horecazaak (drank en/of lunch). Transfer naar het hotel in Pontevedra.

Wandelroute 4: Caroi - Vilanova de Arousa (24 km)

Laat de afstand je niet afschrikken. Download het volledig reisprogramma met kaarten en hoogteprofielen dat deze wandeldag en ook de volgende een lachertje zijn (160 m. klimmen, 420 m. dalen). En de start vanaf het klooster in Caroi is onvergetelijk mooi en doet je de zware inspanning van gisteren meteen vergeten. Je doet de afdaling langs een riviertje met ruïnes van watermolentjes.

Die mooie kustlijn van Galicië zie je pas terug in het laatste deel van de wandeling, net nadat je het enige en kleine klimmetje van de wandeldag hebt verwerkt. Aankomst is voorzien in Vilanova de Arousa, een rustig badplaatsje naar Vlaamse normen. Uiteraard is ook hier de nodige horeca aanwezig in afwachting van je transfer naar je volgende verblijfplaats: Cambados. Een kuststadje waar je logeert in de Parador van Cambados **** voor drie nachten. Deze avond is het diner inbegrepen.

Inschrijven op de interesselijst 2024

Wandelroute 5: Vilanova de Arousa - Catoira (21 km)

Deze etappe brengt je langs de kustlijn voorbij visfabrieken en met mooie panorama’s over de grillige inhammen van deze regio in Galicië. Je wandelt relatief veel langs rijbanen. Het gaat dus vrij snel vooruit vooral om het glooiende wegen zijn, je moet zich niet verwachten aan lange en zware hellingen (170 m. klimmen, 160 m. dalen). Je wandelstokken hoef je dus niet mee te nemen vandaag.

Je eindigt vandaag in het stadje Catoira, bij het stadhuis, horecazaak en supermarkt. Het loopt zo vlot dat je wellicht nog veel tijd zal over hebben om je verblijfplaats Cambados te verkennen. Je kan ook een duik nemen in het grote zwembad van het hotel (zoutwater) of gewoon genieten op de binnenplaats van de lekkere lokale witte wijn Albariño met tapas.

Wandelroute 6: Catoira - Padrón (22 km)

De voorlaatste wandeldag, de eindmeet is in zicht en het is opnieuw een rustige wandeldag, vooral als het over hellingen gaat (140 m stijgen, 110 m dalen). Rustiger zal het evenwel niet worden op je wandelroute. Halfweg de wandelroute eindigt de 'spirituele variante' en kom je terug op de hoofdroute van de Camino Portugués terecht. Het zal dus terug drukker worden op de wandelwegen, sommige trajecten worden ook gebruikt door de fietsende pelgrims.

De bekendste stop vandaag is bij de bedevaartskerk in Padrón. Je 'voelt' er als het ware dat je niet ver meer af bent van Compostela. Die drang om wat sneller te stappen om vlugger Compostela te bereiken is bij velen aanwezig. Tijd voor een drankje op het gezellige plein bij de kerk is er soms niet meer. Je stapt nog 5 kilometer voorbij Padrón vooraleer je wandeling van vandaag eindigt bij een heel mooie kerk.

Nu ben je uiteraard dichter tegen Santiago de Compostela dan bij de Parador van Cambados, maar we willen dat je Compostela te voet bereikt. Dat magische en die sfeer willen we je niet onthouden. Vandaar duurt de transfer naar het hotel langer dan gewoonlijk, ongeveer 40 minuten.

Wandelroute 7: Padrón - Santiago de Compostella (19 km)

We voorzien één transfer 's morgens naar de plaats waar je gisteren bent geëindigd. Na een paar rustige wandeldagen krijg je nu terug een paar klimmetjes te verwerken (140 m. klimmen, 110 m. dalen). Santiago de Compostella ligt op meer dan 260 meter boven de zeespiegel. Maar de flow zuigt je naar die eindmeet, ook de wandelervaring zorgt ervoor dat je die klimmende kilometers amper voelt. Het is een geleidelijke klim over meer dan 7 kilometer (+ 150 m). Na een paar kilometers dalen krijg je Compostela te zien.

En dan volgt dat magische moment dat je door de poort op het plein voor de kathedraal van Santiago de Compostella komt. Je compostela afhalen kunnen we morgen regelen. Geniet nu van dit moment en de aankomst van andere pelgrims. Loop even de kathedraal binnen. Geert wacht je op en zal jullie dan naar het plein brengen waar de transferbus van het hotel jullie oppikt.

Jullie logeren net buiten het centrum, op een heuvel met zicht op de stad, in het Gran Hotel Los Abetos ****. Geert heeft ervoor gezorgd dat je bagage klaar staat in het hotel. Je overnacht hier 2 nachten telkens is het diner inbegrepen. Ook dit hotel heeft een groot buitenzwembad met panoramisch zicht.

Inschrijven op de infodag voor de reizen van 2024

Onze 4 verblijfplaatsen op weg naar Compostela

 • 2 nachten in het Hotel Sercotel Bahía de Vigo **** (centrum Vigo)
 • 2 nachten in het Hotel Galicia Palace **** (centrum Pontevedra)
 • 3 nachten in de Parador de Cambados **** (centrum Cambados)
 • 2 nachten in Gran Hotel Los Abetos **** (rand van Santiago de Compostela, gratis transferbus naar centrum)

De hotels van Cambados en Santiago de Compostela hebben een groot buitenzwembad met ligweide. Alle hotels hebben een eigen restaurant maar er zijn ook heel wat eetgelegenheden in de omgeving. De kamers zijn allemaal uitgerust met een badkamer, toilet, airco, gratis WiFi, TV en een frigo of minibar.

Maaltijden: je verblijft in kamer en ontbijt, behalve in Santiago de Compostela waar je in half pension verblijft. In de Parador van Cambados is 1x een diner inbegrepen. Indien je de transferbus neemt naar de start van de wandeling voor je ontbijt dan kan je een ontbijtbox vragen (dag voordien aanvragen aan receptie of bij Geert).

Partners die niet wandelen ook welkom

De niet-wandelaars die hun wandelende partner vergezellen laten we uiteraard niet aan hun lot over.

 • We logeren in het centrum van de steden Vigo, Pontevedra en Cambados. In Compostella logeren we aan de rand van het centrum maar daar is er een gratis shuttlebusje ter beschikking.
 • Bij aankomst in elke stad zal Geert jullie een rondleiding geven zodat je weet welke bezienswaardigheden er zijn. Iedereen krijgt een plannetje van de stad met toeristische informatie.
 • De hotels in Cambados en Santiago de Compostella hebben beiden een groot buitenzwembad met ligweide.
 • Geert zorgt ervoor dat je aanwezig bent op het eindpunt van elke wandeldag van je partner.
 • Uiteraard ben je ook aanwezig bij aankomst op het plein bij de kathedraal van Santiago de Compostella.

Wandelvakantie met Geert inclusief voorbereiding in België

Een goede voorbereiding zorgt voor een geslaagde wandelvakantie

 • Daarom is er een infoavond (inclusief diner, in februari/maart) waarop je al je vragen kan stellen.
 • Je krijgt uitvoerige informatie over het verloop van deze wandelreis naar Compostella en ook hoe je een stempelboekje kan bekomen voor de compostela.

Trainen op weg naar Compostella

 • Uiteraard komen ook het trainen van het wandelen aan bod. Daarom hebben we 2 voorbereidende wandeldagen voorzien waaraan je kan deelnemen.
 • Deze wandelingen vinden plaats in Vlaanderen zo'n 8 à 4 weken voor vertrek van je reis.
 • Deze 'testwandelingen' bevatten ook steile hellingen en hebben een lengte van zo'n 20 km. Zo weet je hoever je staat met je voorbereiding en meteen leer je ook de andere deelnemers kennen.
 • Al deze activiteiten zijn inbegrepen in de reissom.

Impressievideo langs de Camino Portugués

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?