Waar overnachten in Ouarzazate 2024? 10 x verblijven in de mooiste riads & hotels

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar overnachten in Ouarzazate 2024? 10 x verblijven in de mooiste riads & hotels

26 juni 2023 in Marokko0 reacties

Tijdens je bezoek aan de Marokkaanse woestijnstad Ouarzazate heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Ouarzazate.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Ecolodge La Palmeraie

Ecolodge La Palmeraie bevindt zich op 5 minuten rijden van het stadscentrum van Ouarzazate. Dit milieuvriendelijke hotel biedt een onvergetelijk verblijf in een van de berberhuisjes en tenten te midden van palmbomen. Iedere accommodatie beschikt over een karakteristieke inrichting met aardetinten, airconditioning en gratis WiFi. Iedere ochtend geniet je van een continentaal ontbijt in de tuin of in een berbertent.

Geniet van een verfrissende duik in het buitenzwembad en het panoramische uitzicht over de omgeving vanaf de tuin. Er worden verschillende excursies aangeboden die je laten kennis maken met de omgeving, of je kan traditionele kooklessen volgen tijdens je verblijf en de geheimen van de Marokkaanse keuken ontdekken. Wil je liever het stadscentrum in trekken? Dan kan je tegen een toeslag ook terug opgehaald worden. Meer info en boeken.

  1. Riad Chay & Boutique

Riad Chay & Boutique & Boutique is een pension op 10 minuutjes van het stadscentrum. Deze riad biedt traditioneel ingerichte kamers en een rooftop terras met adembenemend uitzicht op de palmentuin, de stad Ouarzazate en het met sneeuw bedekte Atlasgebergte. Na een heerlijke nachtrust geniet je van een continentaal ontbijt dat geserveerd wordt in de eetzaal of op het terras. Meer info en boeken.

  1. Hotel Riad Amlal

Genieten van een traditioneel Marokkaans ontbijt, relaxen bij het zwembad met een muntthee en een onvergetelijk verblijf in één van de kleurrijke kamers, dat is Hotel Riad Amlal. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer met een douche en een balkonnetje. 's Ochtends geniet je van een continentaal ontbijt alvorens je de stad in trekt. Op verzoek kan je bij het hotel een auto huren, rondleidingen en excursies boeken om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. The Kozyhome Ouarzazate

The Kozyhome is een charmant verblijf in het centrum van Ouarzazate. De accommodatie is stijlvol ingericht en beschikt over een buitenzwembad, een gezellige tuin met terras en iedere ochtend geniet je van een ontbijtbuffet of à-la-carte. Na je bezoek aan de stad kan je genieten van Marokkaanse gerechten in het restaurant van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Berbère Palace

Eerder op zoek naar een luxeverblijf? Dan is Berbère Palace misschien wel iets voor jou. Het Berbère Palace ligt in het stadscentrum van Ouarzazate, op slechts 5 minuten rijden van de beroemde kashba Taourirt. Het luxehotel heeft een kleurrijk decor, geïnspireerd op de lokale architectuur van de Ksours en Kasbahs. De kamers zelf kregen een sobere en verfijnde Berberse stijl en zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi en satelliet-tv.

Geniet 's ochtends van een heerlijk ontbijt op het grote, bloemrijke terras en breng een ontspannende dag door aan het buitenzwembad of in het spacentrum met hamam, sauna en hot tub. 's Avonds kan je proeven van zowel Italiaanse, als Franse en Marokkaanse gerechten. Meer info en boeken.

  1. Riad Ouarzazate

Riad Ouarzazate in kashba-stijl bevindt zich in het centrum van Ouarzazate. Deze riad biedt comfortabele kamers met traditionele Marokkaanse inrichting, uitgerust met een televisie en gratis WiFi. Dagelijks kan je genieten van een continentaal ontbijt en in het restaurant kan je genieten van Marokkaanse gerechten zoals tajines en pastilla's gevolgd door een heerlijke zoete muntthee. Sluit je avontuurlijke dag af in de lounge van het hotel. In het hotel helpen ze graag om verschillende excursies in de omgeving bij te boeken. Meer info en boeken.

  1. Oscar Hotel by Atlas Studios

Hotel Oscar by Atlas Studio ligt naast de filmstudio Atlas Studios. Dit hotel staat dan ook volledig in thema van film! Zo vertelt ieder hoekje van het hotel het verhaal van een film, een producer, een acteur of beroemdheid die eerder in het etablissement verbleef. Het viersterrenhotel beschikt verder over een buitenzwembad, een prachtige tuin waar je kan wandelen en een nomadentent waar je kan genieten van een lekker aperitiefje. Meer info en boeken.

  1. Le Petit Riad Maison d'hôtes

Le Petit Riad Maison d'hôtes bevindt zich in het El Wahda-district van Ouarzazate. Het is gebouwd in berber-stijl en beschikt over een betegelde centrale fontein en een buitenzwembad, dat wordt omgeven door schaduwrijke ligstoelen. De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning en uitzicht op de bergen, het terras of het zwembad.

Dagelijkse wordt er een gratis continentaal ontbijt met Marokkaanse specialiteiten voorzien in de eetkamer. Het personeel van Le Petit Riad Maison d'hôtes helpt je ook graag met lokale excursies, transfers en excursies te boeken. Of je kan ook gezellig in de riad blijven en een traditionele kookles bijwonen. Meer info en boeken.

  1. Riad Dar Chamaa

Gelegen in een bevoorrechte omgeving in de palmentuin van Ouarzazate, geniet je bij Riad Dar Chamaa, van een prachtig uitzicht op het Atlasgebergte. Het hotel beschikt over ruime, stijlvolle kamers voorzien van airco en een eigen badkamer. Na een heerlijke ontbijtje kan je nog even een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad, omgeven door een prachtig terras en palmbomen. 's Avonds kunt u genieten van een vast menu met lokale en Europese gerechten. Meer info en boeken.

  1. Maison d'hôtes Dar Farhana

Maison d'hôtes Dar Farhana ligt iets verder van het centrum van Ouarzazate verwijderd (zo'n 2,6 km). Dit gasthuis biedt ruime kamers voorzien van een mix van Marokkaanse en eigentijdse elementen. Vanop het dakterras heb je een schitterend uitzicht op het Atlasgebergte of geniet van een heerlijk kopje thee in de volgroeide tuin of lounges in berberstijl. Er is een mogelijkheid om traditionele gerechten te proeven, mits je deze van tevoren reserveert. Ben je op rondreis door Jordanië? Dan is het interessant om te weten dat je ook gratis kan parkeren bij de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Download je reisgids Marokko en mis niets tijdens je verblijf

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Marokko? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Marokko met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Marokko.

Marokko

Gratis reisgids Marokko downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?