Waar overnachten in Essaouira 2024? 10 x verblijven in de mooiste riads & hotels

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar overnachten in Essaouira 2024? 10 x verblijven in de mooiste riads & hotels

20 juni 2023 in Marokko0 reacties

Tijdens je bezoek aan het authentieke stadje Essaouira heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Essaouira.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Riad Lyon-Mogador

Riad Lyon-Mogador is een oase van rust in het hart van de medina van Essaouira. Deze charmante riad dateert uit de 18e eeuw en is volledig gerenoveerd in traditioneel Marokkaanse stijl. De kamers kregen een authentieke inrichting en zijn voorzien van een eigen badkamer. 's Ochtends word je wakker met een speciaal ontbijtje bestaande uit lokale en internationale producten op het gezellige terras. Meer info en boeken.

  1. Riad Chbanate

Riad Chbanate bevindt zich op de stadsmuur en biedt een dakterras met prachtig uitzicht op de oude medina van Essaouira. Je verblijft in een van de ruime kamers met een typisch Marokkaans interieur en een open haard. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een luxueuze badkamer met ligbad. Vanuit je kamer kijk je uit op de overdekte patio van de riad.

Na een heerlijke nachtrust, geniet je van een continentaal ontbijt en kan je ontspannen in de gezellige lounge. Wil je graag een excursie boeken? Dan kan je terecht bij de 24-uursreceptie van de riad, waar je ook een auto kan huren om de regio te verkennen. Op wandelafstand van het charmante verblijf ligt het strand. Meer info en boeken.

  1. Riad Al Madina

Riad Al Madina is een voormalige, elegante hoeve in het hart van Essaouira, op een steenworp afstand van het strand. Men heeft zoveel mogelijk van de oorspronkelijke charme en stijl behouden. Deze riad beschikt over een romantische binnenplaats met een open haard en een eigen hamam. Hier kan je na het verkennen van de stad, tot rust komen bij een heerlijke massage.

's Avonds kan je in het restaurant van terecht voor zowel traditionele Marokkaanse als internationale gerechten. Liever op restaurant? Ga dan eens een kijkje nemen bij de vele restaurants op het oude marktplein vlakbij het hotel. Meer info en boeken.

  1. Dar Liouba Hotel

Dar Liouba Hotel is een voormalig huis van de imam dat zich bevindt in het hart van de medina van Essaouira. Tijdens je verblijf ervaar je de vreugde en rust. De riad beschikt over een Arabisch-Andalusisch geïnspireerde inrichting met rijke, warme kleuren.

Naast stijlvolle kamers, beschikt het hotel ook over een bibliotheek, een terras en een solarium waar je heerlijk kan ontspannen. Het lekker ontbijtje wordt geserveerd op het dakterras, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op de medina.

Dar Liouba Hotel bevindt zich vlakbij de souks (Arabische markt), de haven en het strand. Het is dan ook de perfecte uitvalsbasis. Auto's, motoren en quads kunnen direct bij het riad worden gehuurd. Meer info en boeken.

  1. Riad Dar Etto

Riad Dar Etto bevindt zich net buiten het centrum van Essaouira, op slechts 8 km van de medina. Het verblijf biedt kamers en suites met een typisch Marokkaans interieur en een eigen badkamer. Sommige kamers beschikken over een eigen balkonnetje met uitzicht op de tuin en andere hebben een terras met solarium. Verder is er een zwembad, een gezellig restaurant met terras en geniet je iedere ochtend van een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Riad Baladin

Riad Baladin is gelegen in het mooiste deel van de oude stad van Essaouira, in de wijk "la Skala", op wandelafstand van de zee en de haven. Deze oase biedt kamers met ensuite badkamers in typisch Marokkaanse stijl, gecombineerd met een eigentijds design. Het ontbijt wordt geserveerd van zonsopgang tot brunch op het dakterras met een panoramisch uitzicht over de oude stad. Daarnaast beschikt de moderne riad ook over een hot tub, een gemeenschappelijke lounge en een excursiebalie. Meer info en boeken.

  1. Riad Kafila

Riad Kafila, een traditioneel Marokkaans huis, dat uitkijkt over het rotsachtige strandlandschap van Essaouira. De riad bestaat uit drie verdiepingen en een prachtig dakterras met uitzicht op de schilderachtige kust van Essaouira. Het is een oase van rust op slechts een paar minuten van de vele restaurants, soeks, cafés en winkels in de medina, en op wandelafstand van de haven en het kilometerslange zandstrand.

Bij aankomst in de riad, zullen de enthousiaste eigenaars op de binnenplaats klaarstaan om je te verwelkomen. Tijdens het inchecken en kennismaken, kan je genieten van een traditionele muntthee. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Emeraude Essaouira

Hôtel Emeraude Essaouira is een budgetvriendelijk hotel gevestigd in een oud traditioneel 18e-eeuws woonhuis en biedt eenvoudig ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen. De kamers liggen verspreid over drie verdiepingen en omringen de gezellige binnenplaats. Geniet van het zonnetje op de grote terrassen waar ook iedere ochtend het ontbijt geserveerd wordt. Meer info en boeken.

  1. Riad Maison Du Sud

Maison Du Sud is gevestigd in een traditionele en authentieke 18e-eeuwse riad, en ligt op 300 meter van het strand. Ideaal voor een ontspannende ochtendwandeling te maken. Het Riad Maison Du Sud biedt luxe kamers en suites met een mezzanine en een gezellige lounge. Alle kamers komen uit op de patio. Na een zonnig dagje op het strand of het bezoeken van bezienswaardigheden in de stad, kan je genieten van de typische specialiteiten, die bereid zijn van verse producten van de markt. Meer info en boeken.

  1. Riad Dar Awil

Ook Riad Dar Awil in het centrum van de stad is een uitstekende optie om te verblijven. Het is modern en tegelijkertijd erg authentiek. Iedere ochtend geniet je van een continentaal of à-la-carteontbijt alvorens je de stad in trekt. Verder is er ook een restaurant en een gezellige tuin. Meer info en boeken.

  1. Download je reisgids Marokko en mis niets tijdens je verblijf

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Marokko? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Marokko met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Marokko.

Marokko

Gratis reisgids Marokko downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?