Waar overnachten in Genua 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Genua 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

8 november 2022 in Italië0 reacties

Tijdens je bezoek aan Genua heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Genua. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Le Nuvole Residenza d'Epoca

Boek een kamer bij Hotel Le Nuvole Residenza d'Epoca en laat je betoveren door het prachtige interieur met unieke plafondschilderingen. Het hotel, gelegen in het hartje van Genua, wordt gekenmerkt door haar zeer elegante inrichting. In de ruime stijlvolle kamers krijg je direct een goed gevoel dankzij de parketten vloeren en het designmeubilair.

Bovendien heeft het hotel een uitstekende ligging, op slechts enkele minuten wandelen van de haven en het Aquarium van Genua. Je bevindt je er vlakbij verschillende gezellige restaurants en gasten kunnen dagelijks genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in een nabijgelegen partnerhotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel De Ville

In het centrum van Genua, op enkele kilometers van het strand, vind je het indrukwekkende Hotel de Ville. Dit chique hotel is gevestigd in een oud herenhuis met elementen die afstammen uit de Middeleeuwen. Het straalt dankzij het interieur met authentieke elementen echt klasse uit. Binnenin vind je er een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een biljartruimte.

Bovendien kan je er genieten van een mooi uitzicht op de stad. Je zal er overnachten in luxueuze kamers die perfect zijn uitgerust. Wie graag de stad wilt verkennen kan vanuit het hotel bovendien te voet naar de haven, de Galerie van het Witte Paleis, de Via Garibaldi en nog veel meer. Meer info en boeken.

  1. Palazzo Penco

Voor kamers met een prachtig uitzicht moet je bij Palazzo Penco zijn! In deze bed and breakfast, vlakbij Porto Antico waterfront en andere belangrijke bezienswaardigheden, overnacht je in kamers met eigen badkamer van waaruit je geniet van een mooi uitzicht op de stad en de zee. Je kan er elke ochtend proeven van een overheerlijk Italiaans ontbijt. Het hotel vormt tevens de ideale vertrekplaats voor een wandel- of fietstocht door de stad. Je zal er dus niets tekort komen! Meer info en boeken.

  1. B&B Genova Suite Art

Genova Suite Art biedt suites die gevestigd zijn in een prachtig monumentaal gebouw. De suites zijn zeer indrukwekkend dankzij de moderne en stijlvolle inrichting, de authentieke architecturale elementen en fresco uit 1500 op het plafond. Een van de suites beschikt bovendien ook over een schitterend uitzicht op de stad.

Verder beschikt je suite ook over een eigen badkamer, een zithoek en gedeelde keuken. Het complex ligt in het centrum van Genua waardoor je makkelijk de verschillende bezienswaardigheden kan gaan bewonderen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bel Soggiorno

Hotel Bel Soggiorno biedt moderne kamers op slechts een kwartiertje wandelen van het strand. Het hotel ligt in een zeer mooi traditioneel jugendstil-gebouw. Dankzij zijn ligging vlakbij het treinstation en het metrostation is het hotel zeer makkelijk bereikbaar en dus ideaal voor reizigers die de omgeving willen verkennen. De kamers zijn goed uitgerust met eigen badkamer, airconditioning en klassieke marmeren vloeren. Meer info en boeken.

  1. Hotel Continental Genova

Houd je van unieke designs? Bij Hotel Continental Genova logeer je in een gerestaureerd hotel in art-nouveaustijl. Het hotel dat gelegen is naast het treinstation biedt een mooi uitzicht op het Piazza Acquaverde. De kamers hebben een stijlvol en leuk interieur, net zoals de gemeenschappelijke ruimten. Als gast kan je er dagelijks smullen van een heerlijk ontbijtbuffet en proeven van verse visgerechten in het restaurant. Dankzij de centrale ligging is het hotel tevens makkelijk bereikbaar. Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel Savoia

Bij het binnenwandelen van het Grand Hotel Savoia krijg je direct een koninklijk gevoel. Dit indrukwekkende vijfsterrenhotel stamt af uit de Belle époque en heeft heel wat te bieden! Zo vind je er onder andere een fitnessruimte, een wellnesscentrum, een restaurant waar je geniet van Italiaanse specialiteiten en een dakterras met hot tubs van waaruit je een panoramisch uitzicht hebt op de stad.

Je overnacht er in royale kamers waar reeds verschillende politici, artiesten, acteurs en muzikanten verbleven. Het hotel ligt bovendien op een perfecte locatie op slechts 50 meter van het station Principe en op korte loopafstand van het Aquarium, de Magazzini del Cotone en de Fiera di Genova. Meer info en boeken.

  1. Marina Place Resort

Marina Place Resort is een boetiekhotel gelegen aan een dok van de Marina Genova waar fenomenale jachten aanmeren. Het hotel ligt in een rustige omgeving op slechts een kilometer van de luchthaven en een tiental minuten rijden van het historisch centrum van de stad.

Je kan er als gast een van de 28 luxueuze kamers boeken waarvan sommigen een indrukwekkend terras hebben met uitzicht op de jachthaven. Sportievelingen kunnen in het hotel gebruik maken van de fitnessruimte en wie graag volledig tot rust komt kan terecht in de wellness. Meer info en boeken.

  1. Hotel Bologna

Middenin het historisch centrum van Genua vind je Hotel Bologna. Dit hotel beschikt over meerdere kleurrijke kamers die uitgerust zijn met eigen badkamer, televisie en wifi. Het vrolijke design met felle kleuren zorgt ervoor dat je je er direct thuis voelt! Het hotel heeft ook een uitstekende locatie, vlakbij een trein- en metrostation en op wandelafstand van verschillende bezienswaardigheden, winkels en diverse eetgelegenheden. Meer info en boeken.

  1. La Casetta di Dory sul Mare

Wil je graag ontwaken met het rustgevende geluid van de Ligurische zee op de achtergrond? Dan is een overnachting bij La Casetta di Dory sul Mare een echte aanrader! Dit gezellige appartement ligt aan het strand en biedt hierdoor een rustgevend uitzicht op de zee.

Het appartement is geschikt voor 4 personen en beschikt over 1 slaapkamer, een goed uitgeruste keuken en een badkamer. Via Garibaldi, het kasteel D’Albertis en de haven van Genua zijn van hieruit makkelijk bereikbaar met de auto en dus zeker een bezoekje waard. Meer info en boeken.

  1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?