Waar overnachten in Gelderland? 20 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Gelderland? 20 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

28 januari 2022 in Gelderland0 reacties

Tijdens je bezoek aan het charmante Gelderland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Gelderland.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Fruitpark Hotel & Spa

Fruitpark Hotel & Spa, gelegen tussen Nijmegen en Tielt biedt oogverblindende, mooie hotelkamers in huiselijke stijl. In de nabije omgeving van het hotel vind je rust, natuur, authenticiteit en een park met 500 streekgebonden fruitbomen! Het viersterrenhotel telt royale, luxe kamers met elk een andere indeling. De ene heeft een dakterras, de andere een Frans balkon. In de lobby en bar op de kan men ’s avonds genieten van een hapje en drankje.

Je kan altijd gratis gebruikmaken van de wellnessvoorzieningen zoals sauna, infrarood, zwembad en turks stoombad, een fitnessruimte, een lekkere loungeset op de zonneweide. Nog niet overtuigd? Als je hier overnacht krijg je ook gratis toegang tot het Fruitpark waar je kan gaan fruit plukken. Dit maakt ongetwijfeld jouw verblijf uniek. Meer info en boeken.


  1. Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen ligt in Velp, midden in het Nationaal Park Veluwezoom! Of je nu kiest voor een knusse pod of toch het ultieme kampeergevoel in een luxe lodgetent wilt ervaren, hier ben je sowieso aan het juiste adres om op en top te genieten van je vakantie!

De lodges zijn voorzien van alle comfort en beschikken over een badkamer met een douche én een eigen toilet. Zo hoef je dus niet midden in de nacht op zoek naar het sanitair. Heerlijke maaltijden bereid je zelf in de kitchenette zonder kookplaat en kan je opeten in de eethoek of buiten op je terras! Meer info en boeken.

  1. Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Het Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel ligt in een groene omgeving en dicht bij het centrum van Apeldoorn. De Cantharel combineert luxe hotelfaciliteiten, een fantastische omgeving en charmante, kleinschalige expertise in een unieke hotelhoeve. Je verblijft in een van de warm, modern ingerichte kamers en sommige kamers bieden een mooi uitzicht op de groentetuin.

De lunch en het diner zijn heerlijke seizoensgerechten bereid met verse producten uit de groentetuin. De unieke locatie biedt oneindig veel mogelijkheden om de natuur op een sportieve en ontspannen manier te beleven. Een wandeling of fietstocht op de Veluwe? Of huur een koets of huifkar om even de omgeving te verkennen. Wij garanderen je nu al een onvergetelijk verblijf. Meer info en boeken.

  1. Hotel Drijfpaleis

Het Drijfpaleis is een kleurrijk hotel, gelegen op de Nederrijn in het centrum van Arnhem. Deze unieke accommodatie drijft op het water en biedt grote, uniek ingerichte kamers met kleurrijke mozaïeken. In de ruime tuin met mozaïekwerk kan je genieten van een heerlijk drankje. Er zijn ook zithoekjes aan de waterkant, waar je vergezeld wordt met eenden en vogels. Cafés en restaurants liggen op 850 meter ver aan de Korenmarkt. Meer info en boeken.

  1. Landgoed Rhederoord nabij Arnhem

Stijlvol overnachten middenin de natuur? Dat kan in het authentieke Landgoed Rhederoord, waar je geniet van pure kwaliteit. Landgoed Rhederoord is een historisch landgoed gelegen aan de noordkant van Arnhem in de groene rand van de Veluwe.

De accommodatie biedt stijlvolle en comfortabele hotelkamers, waaronder enkele prachtige suites. Vanuit de kamers heb je een adembenemend uitzicht over de weidse IJsselvallei of het omringde park en het achterliggende Nationaal Park Veluwezoom. Hier, in de rust van de natuur, is een heerlijke nachtrust vrijwel verzekerd. Indien gewenst geniet je ’s ochtends van een heerlijk biologisch ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Hotel Kasteel de Essenburgh

Het Kasteel de Essenburgh is gelegen op een schitterend landgoed in Hierden (in de buurt van Harderwijk). Het prachtige kasteel verwelkomt je in stijl in een historische en natuurlijke omgeving. Je verblijft in een van de mooi ingerichte comfortkamers. 's Ochtends kan je genieten van een verzorgd ontbijtje, bereid met verse ingrediënten. Bij mooi weer kan je heerlijk op het terras genieten van het zonnetje met uitzicht op de romantische tuin.

Graag even lekker ontspannen? Trek dan even terug in het beautycentrum De Zwaluwhoeve op wandelafstand van het kasteel. Ben je met de wagen? Je kan hier gratis parkeren op het parkeerterrein. Meer info en boeken.

  1. Zenzez Hotel & Lounge

In een prachtig gerenoveerde karakteristieke Jugendstilvilla uit 1904 in de parkrijke omgeving aan de rand van het stadshart van Apeldoorn, vind je het sfeervolle ZenZez Hotel & Lounge. Hoewel elke kamer verschillend is, zijn ze allemaal sfeervol en luxueus ingericht met meubelen en accessoires van het Nederlandse topmerk Rivièra Maison. Meer info en boeken.

  1. Sanadome Nijmegen

Sanadome Nijmegen is een rustig gelegen accommodatie in een groene omgeving, niet ver van het historische hart van Nijmegen, aan de rand van landgoed Jonkerbos. Dit 4-sterrenhotel heeft een indrukwekkende moderne architectuur en vormt een oase van luxe aan de rand van het stadscentrum. De ruime kamers hebben een eigen balkon en je hebt prachtig uitzicht op het park en de fontein. Elke ochtend begin je de dag met een gratis, gezond ontbijtbuffet met verse biologische producten.

Het spacentrum van het hotel wordt erkend als wellnesscentrum en biedt bronnen met mineraalrijk thermaal water. En naast dit alles, heb je ook nog de keuze uit vier restaurants, elk met een eigen stijl en menu. Meer info en boeken.

  1. B&B de Kerk

Uniek overnachten in de verbouwde Onze Lieve van Lourdes Kerk? Dat kan! B&B de Kerk geniet van een bosrijke omgeving waar stuwwallen en uitzichten over de Betuwe het landschap domineren.

Bij binnenkomst merk je meteen op dat je wel degelijk in een kerk bent: het bijzonder mooie en hoge plafond in de vorm van een omgekeerd schip en ook de authentieke elementen die nog aanwezig zijn. Ook zijn er in de suites nog het originele glas in loodramen en biechtstoelen te zien. Meer info en boeken.

  1. Hotel Nimma

Hotel Nimma is gevestigd in Nijmegen, en biedt ruime appartementen en gezellige kamers aan. Het hotel heeft zowel comfortkamers ter beschikking als ruime familiekamers. In de industriële ruimte en een relaxte sfeer kan je bij Nimma genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, borrel en/of diner. En op het dakterras vind je dé rooftopbar van Hotel Nimma: Level 4! Level 4 is de allereerste rooftopbar van Nijmegen en staat bekend om haar meest unieke locatie. Meer info en boeken.

  1. Guesthouse Vertoef

Op 300 meter van het centraal station van Nijmegen, bevindt zich het 3-sterren Guesthouse Vertoef. Laat je verrassen door een ruime, gezellige kamer met een naam als Mediterranean, Industrial, Vintage, Scandinavian of Dutch Design Room. 's Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet en 's avonds kan je dineren in het restaurant waar ze gerechten serveren met lokale, biologische producten. Meer info en boeken.

  1. Wikkelhouse Apeldoorn

Het Wikkelhouse is een duurzaam huisje, gemaakt van gerecycled karton. Op een fraai plekje midden in het bos, aan de rand van de Veluwe vind je zo'n huisje, geschikt voor vier personen. Deze bijzondere woning is ingericht met alles wat je nodig hebt voor een overnachting in de natuur. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje midden in de natuur zodat je nadien vol energie op pad kan. Meer info en boeken.

  1. Postillion Amersfoort Veluwemeer

In het hotel Postilion Amersfoort Veluwemeer kom je zonder enige twijfel helemaal tot rust. Het hotel heeft een prachtige ligging en er zijn tal van activiteiten in de buurt. Even varen of een duik in het meer.. Het kan allemaal. De kamers hebben onlangs een opknapbeurt gekregen en zijn ingericht in een moderne, hedendaagse huisstijl. In het restaurant kan je genieten van internationale gerechten terwijl je uit kijkt over het Veluwemeer. Meer info en boeken.

  1. Fort Vuren

Altijd al eens willen overnachten in een historisch fort? Dan is een overnachting in het Fort Vuren in Waalwijk een absolute aanrader. Het historische Fort Vuren is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en dateert uit1845. Op deze bijzondere locatie kan je zowel overnachten in een B&B, luxe suite, bunker of glampingtent. Ieder accommodatie type is voorzien van alle comfort.

In het fort kan je voor een heerlijke lunch of diner terecht in het restaurant in een bijzonder kader. Bij mooi weer kan je buiten genieten van de zon en het prachtige uitzicht op de rivier de Waal. Ideale omgeving om even lekker te wandelen. Meer info en boeken.

  1. Design Hotel Modez (Arnhem)

Een hotel waarbij gezelligheid, mode en design samenkomen. Dat is het Design Hotel Modez! Gelegen in het hart van het Modekwartier in Arnhem en op een steenworp afstand van het bruisende centrum, met bijzondere winkels en gezellige horeca. Hotel Modez staat voor een onvergetelijk en uniek verblijf.

Je verblijft in een van de door modeontwerpers en vormgevers individueel ingerichte kamers die elk voorzien zijn van een Auping Essential-bed, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een regendouche. En in de inspirerende ontbijtruimte kan je genieten van een vers bereid, continentaal ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Havezathe Carpe Diem

Hotel Carpe Diem is gevestigd in een gerenoveerde boerderij tussen Zeddam en Vethuizen. Het driesterrenhotel biedt sfeervolle kamers met een prachtig weids uitzicht over de bossen van Montferland. Wil je graag de prachtige omgeving verkennen? Dan kan je een fiets huren bij de receptie.

Lekker dineren? Dat kan in het à la carte restaurant dat een verrassend menu biedt, samengesteld door de gepassioneerde Chef Lars Elshof en zijn team. Nadien kan je nog even nagenieten in de bar of de gezellige lounge met open haard. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Tiny House of Happiness

Op een uurtje rijden van Amsterdam vind je de charmante Tiny House of Happiness. Het vakantiehuisje is gelegen op Droompark de Zanding, op wandelafstand van het Nationaal Park de Hoge Veluwe, hier geniet je van het ultieme vakantiegevoel. Je begeeft je midden in de natuur en je geniet van de rust en stilte.

Chillen in de hangmat, eindeloze wandelingen maken in het Nationaal Park De Hoge Veluwe, zwemmen in het zwembad of genieten van een goed boek bij de romantische en warme pelletkachel, het kan hier allemaal. 's Avonds kan je een kampvuur maken, de hot tub aansteken en lekker genieten van de zonsondergang op de achtergrond. Meer info en boeken.

  1. TopParken – Landgoed de Scheleberg

Landgoed De Scheleberg ligt in een bosrijke omgeving in Lunteren, op 12 minuten rijden van Nationaal Park Hoge Veluwe. Hier kom je ongetwijfeld tot rust in één van de comfortabele vakantiehuizen of villa’s die de Scheleberg te bieden heeft. De villa’s en vakantiehuizen bieden accommodatie aan voor 4 tot 8 personen, ideaal voor een uitstapje met de kinderen, (groot)ouders of vrienden!

Er is bovendien niet alleen veel te zien en te doen in de omgeving van het huisje in Lunteren, ook het park is voorzien van tal van faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad en restaurant. Meer info en boeken.

  1. Vliegtuigsuite Teuge (Teuge - Gelderland)

Overnacht in de 40 meter lange vliegtuigsuite en waan jezelf als piloot van het toestel. Vanuit de vliegtuigsuite heb je een schitterend uitzicht over het platform en de landingsbaan van vliegveld Teuge. Het gehele toestel is helemaal van jou gedurende je verblijf en is ingericht tot één luxe suite voor 2 gasten.

Daarnaast kan je ook nog genieten van alle ondergebrachte faciliteiten zoals bubbelbad, aparte douche, infrarood sauna en minibar. 's Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt met croissants, brood en beleg, yoghurt, verse sappen en koffie of thee. Meer info en boeken.

  1. Landal Vakantiepark Coldenhove (Veluwe - Gelderland)

Vakantiepark Landal Coldenhove ligt middenin de dennen- en loofbossen, dichter bij de natuur kan dus bijna niet! Hier verblijf je in een gezellige bungalow of in een safaritent. In het vakantiepark zijn er genoeg activiteiten om te doen, voor de kinderen is er onder meer het indoorspeelparadijs, de Bollo Club, een dierenweide en een overdekt zwembad met peuterbad.

Om even bij te komen kan je op het vakantiepark naar de beautysalon of genieten van een heerlijke maaltijd in de Brasserie. Vanaf dit park kan je natuurlijk ook de natuur van de Veluwe ontdekken! Op stap met kinderen? Een leuke activiteit is De Spelerij en De Uitvinderij! Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje in Landal Vakantiepark Coldenhove

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Gelderland met onze reisgids

We hebben onze route door Gelderland volledig uitgeschreven in een overzichtelijke reisgids zodat je zorgeloos op reis kan gaan. Nog meer weten? Koop onze complete reisgids Gelderland. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Gelderland.

Gelderland

Gratis reisgids Gelderland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?