16-daagse rondreis Ethiopië: Complete route door Ethiopië

16-daagse rondreis Ethiopië: Complete route door Ethiopië

20 juni 2019 in Ethiopië0 reacties

Al te lang bleef ETHIOPIË synoniem voor hongersnood en oorlog Nochtans is het land bijzonder rijk op het vlak van haar duizenden jaren oude geschiedenis, haar rijke cultuur en haar mozaïek van volkeren. Hier keert de bezoeker terug naar de plaats waar ooit de wieg stond van de humane beschaving.

Eénmalige belevingsreis van 8 tot en met 23 februari 2020: Reisroutes ism Amazing Tours

Inhoud artikel

Intro Ethiopië

Zijn relatieve onbekendheid brengt Ethiopië ook voordelen. Het toerisme biedt ons hier nog dat unieke gevoel van avontuur en ontdekking. Natuurliefhebbers ontdekken hier indrukwekkende bergen, tropische meren en een rijke fauna en flora. Het landschap is bezaaid met uit de rots gehouwen kerken, machtige kastelen en geïsoleerde kloosters.

Het reizen kan hier soms een tikkeltje moeilijk en avontuurlijk zijn maar net dat schenkt het des te meer voldoening. Nergens hoef je je een weg te banen door grote groepen toeristen. ETHIOPIË is een echte aanrader. Wij bezoeken het land tijdens de mooiste en beste tijd van het jaar- Na het regenseizoen waardoor de ganse natuur prachtig groen oogt.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 1: zaterdag 8 februari: Brussel - Addis Abeba

Samenkomst van de deelnemers op de luchthaven van Zaventem en vertrek naar Addis per regelmatige lijnvlucht van Ethiopian Airlines.

Dag 2: Zondag 9 februari, Addis Ababa

Vroege aankomst op Bole International Airport. Je wordt net buiten de luchthaven begroet en naar je hotel gebracht. We starten de dag met een ontbijt en vertrekken rond 8u30 voor een stadsrondrit. De stad werd gesticht door Keizer Menelik en ligt op meer dan 2000m hoogte waardoor het er ook in de zomer heerlijk toeven is.

Vanop de Entoto berg hebben we een mooi uitzicht over de hoofdstad van Ethiopië. We rijden vervolgens naar de campus van de universiteit waar we het Etnografisch Museum bezoeken en er zo een inzicht krijgen in de de vele Culturen die verder leven in dit grote Land. Dit museum is ingericht in het voormalig paleis van Haile Selassie.

Vervolgens bezoeken we het Nationaal Museum waar we kennis maken met “Lucy” de oudste bewoonster van het Land. Nabij dit museum bevindt zich de Selassie Kerk, één van de belangrijkste kerken van Addis en tevens de rustplaats van Haile Selassie. Onderweg gebruiken we het middagmaal.

Vanavond nemen wij u mee naar de Italiaanse Juventus Club voor het diner. Overnachting in hotel Magnolia.

Dag 3: Maandag 10 februari, Addis Ababa - Bahir Dar

Deze voormiddag is de vlucht voorzien naar Bahir Dar. We worden er overgebracht naar het mooi gelegen Kuriftu Resort.

Deze voormiddag is een boottocht voorzien op het meer en bezoeken we het Zege Schiereiland met de Ura Kidane Mihret of Azuwa Maryam kerk. Wellicht zien we onderweg nog vissers in papyrus boten. Waar het Meer overgaat naar de Blauwe Nijl rivier zien we soms nijlpaarden.

Lunch in een lokaal restaurant of hotel. Na de middag rijden we naar de Blauwe Nijl watervallen. De wandeling ernaar toe is wel pittig, maar ook best te verteren. Het uitzicht op de watervallen is best indrukwekkend. Vanavond genieten we van de zonsondergang aan het Tana Meer. Diner en overnachting in Kuriftu Resort & Spa.

Dag 4: Dinsdag 11 februari: Bahir Dar - Gondar

Na het ontbijt vertrekken we noordwaarts van Bahir Dar naar Gondar. De rit van 3 uur brengt ons door landelijke dorpen en een mooi landbouwgebied. In Gondar worden we verwacht in het Goha Hotel.

Na het middagmaal verkennen we de stad met als absoluut hoogtepunt de Royal Enclosure, het Paleizencomplex van Koning Fasilades met zes kastelen en verschillende andere gebouwen.

We bezoeken ook het Bad van Fasilidas', dat nog steeds gebruikt wordt voor de Timket-feesten, Een laatste bezoek is voorzien aan de Debre Birhan Selassie-kerk, met het meest beroemde plafond in Ethiopië. Avondmaal in het Four Sisters Restaurant. Overnachting in Haile Resort Hotel.

Dag 5: Woensdag 12 februari: Gondar - Simien-gebergte

Vandaag vertrekken we in de vroege ochtend naar Sankober in het Simien-gebergte. We nemen er onze intrek in de Semien Lodge en we zullen hier ook het middagmaal gebruiken. Nadien zullen we vanaf een wandeling maken naar de Geech Abyss, waar een grote waterval zich in de afgrond stort.

Dit gebied is ook een geweldige plek om de endemische gelada-baviaan te bekijken, ook bekend als de 'bloedende hart-baviaan' vanwege de rode plek op de borst. We zijn tijdig terug aan de Lodge voor de zonsondergang en het avondmaal . Gezellige avond aan het kampvuur en overnachting.

Dag 6: Donderdag 13 februari Simien Mountains - Gondar

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Chenek voor een goede stevige wandeling. Dit is de beste plaats in het park om de zeldzame endemische walia-steenbok en de lammergeyers boven te zien stijgen.

We keren terug naar de Lodge voor het middagmaal en daarna brengt de bus ons terug naar Gondar waar we terug verwacht worden in het nieuwe luxe HAILE Resort Hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Vrijdag 14 februari Gondar - Lalibela

Ontbijt en vertrek naar de luchthaven van Gondar - Vandaag vliegen we naar Lalibela. Lalibela was de hoofdstad van de Zagwe Dynastie en is vooral bekend om haar talrijke rotskerken. We verblijven hier in het Maribela Hotel. Het middagmaal is voorzien in een restaurant nabij de eerste groep van 11 kerken, uit harde rotssteen gehouwen vanaf de 13e Eeuw.

Wat we hier zien is moeilijk te begrijpen en wordt terecht het 8e wereldwonder genoemd. We bezoeken de Noordwestelijke Cluster van kerken - Bet Medhane Alem, Bet Maryam, Bet Meskel, Bet Danaghel, Bet Mikael & Bet Golgotha. Tevens bezoeken we de mooiste van alle kerken - de St Joriskerk. Diner en overnachting in het Maribela Hotel.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 8: Zaterdag 15 februari Lalibela- AXUM - Korkor Lodge

Vandaag vliegen we van Lalibela naar Axum. We voorzien tijd om het belangtrijkste van Axum te bezoeken. Bekend zijn de beroemde obelisken (een die recent werd opgericht nadat ze uit Italië waren teruggekeerd). We bezoeken de St. Mary of Zion kerk, waar de Ark van het Verbond wordt gehouden. Helaas mag niemand (behalve een speciaal gekozen voogd) het gebouw betreden waar de ark wordt bewaard.

We gaan nu Axum verlaten om op weg te gaan naar de Korkor Lodge. Deze rit brengt ons in een totaal ander Ethiopië; Het wordt een behoorlijk lange rit die ons brengt naar een bijzonder mooie Lodge gelegen in een indrukwekkende omgeving.

Dag 9: Zondag 16 februari, Korkor - Mekele - Addis

Deze voormiddag bezoeken we deze voormiddag één of meerdere rotskerken. De rotskerken van Gheralta en Hawzien waren een goed bewaard geheim voor de buitenwereld tot 1966. Ze zijn de 500 jaar oudere voorlopers van de beter gekende kerken in Lalibela. De Gheralta streek is één der mooiste landschappen van Ethiopië.

In de ganse streek zijn er een 40-tal kerken uitgehouwen, de ene al wat gemakkelijker bereikbaar dan de andere. We bekijken ter plaatse welke kerk/en we kunnen bezoeken dit in functie van de deelnemers.

Na de middag rijden we richting Mekele - een grote industriële stad waar we de avondvlucht nemen naar Addis. Na aankomst worden we overgebracht naar ons Hotel voor de overnachting.

Dag 10: Maandag 17 februari Addis Abeba - Arba Minch

Ontbijt: een binnenlandse vlucht brengt ons van Addis naar Arba Minch - we bevinden ons nu in de zuidelijke Rift vallei. Hier staan onze jeeps te wachten. We rijden naar het centrum van de stad voor het middagmaal.

We nemen onze intrek in het chique Haile Resort. Vanuit onze kamers kijken we uit op de twee meren en de Brug van God die hen met mekaar verbindt. Avondmaal en overnachting.

Dag 11: dinsdag 18 februari, Daguitstap - Nationaal Park Nechisar - Dorze

Na het ontbijt bezoeken we het Chamo Meer, dit Meer maakt deel uit van het Nechisar NP. Het meer herbergt een grote krokodillenpopulatie. We zullen de "krokodillenmarkt" bezoeken, een deel van het meer dat als zodanig bijnaam wordt gegeven vanwege de indrukwekkende krokodillenpopulatie die daar meestal te vinden is. Talrijke nijlpaarden wonen ook in het meer en kunnen van nabij geobserveerd worden. Middagmaal in een lokaal restaurant.

Na de middag maken we een rit naar de Dorze. Deze Dorze-mensen staan bekend om hun hoge bijenkorfachtige huizen en hun fijne katoenweefsel. We bezoeken het dorp en leren heel wat bij over het dagelijks leven van deze vlijtige mensen. Als het vandaag marktdag is (in Dorze dorp op maandag en donderdag en in het nabijgelegen Chencha op dinsdag en zaterdag), zullen we deze trachten te bezoeken. Nadien keren we terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 12: Woensdag 19 februari, Arba Minch - Jinka

Na het ontbijt vertrekken we dieper in de OMO vallei. We rijden via Konso en Key Afar tot in Jinka. We bereiken Jinka rond de middag. Lunch in een lokaal restaurant of hotel. Na de middag bezoeken wij het South Omo Museum & onderzoeks-centrum, waar we zeer interessante informatie krijgen over de lokale stammen.

Na dit leerzaam bezoek maken we een wandeling in een lokaal Ari-dorp. Tijdens de wandeling leren we veel over hun traditionele manier van leven en we komen te weten hoe de lokale bevolking verschillende taken uitvoert. Zo bezoeken we een smid en we zien ook hoe ze hun lokale dterke drank distilleren, een lokale gin bekend als areki . Het avondmaal is voorzien in ons hotel. Overnachting in Eco Omo Lodge.

Dag 13: Donderdag 20 februari, Jinka - Konso

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Jinka naar Key Afar. Op donderdag is het marktdag in Key Afar, hier kunnen we de Benna- en Tsemai-stammen zien die er hun handelsgoederen komen verhandelen. Dit is een van de meest populaire markten in de regio.

Middagmaal is voorzien in een lokaal restaurant of hotel.

We rijden verder naar Konso. De Konso-bevolking staat bekend om hun houten beelden, bekend als wakas, die zijn opgericht ter ere van hun dode helden. We bemerken hun innovatieve landbouwterrassen. Vandaag krijgen we ook de gelegenheid om een lokaal dorp en het cultureel museum met vele Waka-beelden te bezoeken. Met toestemming, bezoekt u de compound van de Konso chief. Als de tijd het toelaat, kunt u ook het "natuurlijke New York Village" bezoeken, genoemd naar de hoge zandformaties die op wolkenkrabbers lijken. Diner in het restaurant van de mooie Kanta Lodge.

Dag 14: vrijdag 21 februari, Konso - Awassa

Vandaag vertrekken we van Konso naar Awassa. De rit welke we maken loopt grotendeels langs de boorden van de grote riftmeren. We voorzien dan ook regelmatig wat fotostops. Lunch is voorzien in een lokaal restaurant of hotel.

In de loop van de namiddag bereiken we ons schitterend Haile Resort hotel , prachtig gelegen aan de oevers van het gelijknamige Meer? hotel Diner in een lokaal restaurant of hotel. Overnachting in Haile Resort.

Dag 15: zaterdag 22 februari, Awassa - Addis Abeba

Bezoek de vismarkt aan de oevers van Lake Awassa om de lokale vissers en hun vangst van de dag te zien. Geniet van het overvloedige vogelleven, inclusief de indrukwekkende maribou-ooievaars. Ochtend is de beste tijd om te bezoeken. Lunch in een lokaal restaurant of hotel.

Vertrek in noordelijke richting van Awassa naar Addis Ababa. Onderweg stop je bij het meer Ziway om het bruisende vogelleven aan de oevers van het meer te zien. Traditioneel Ethiopisch diner (inclusief frisdranken) met culturele muziek- en dansvoorstellingen van verschillende etnische groepen Transfer naar internationale terminal voor vertrek.

Dag 16: zondag 23 februari, Addis Abeba - Brussel

Nachtelijke terugvlucht en aankomst in Brussel in de loop van de voormiddag. Einde van een unieke belevingsreis.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Reisvoorwaarden en prijs

Prijs:

Prijs per persoon in 2-persoonskamer 3.650,-€ indien minimum 12 deelnemers
Toeslag éénpersoonskamer 580€

Inbegrepen in de prijs:

  • vluchten met Ethiopian Airlines
  • de rondreis met verblijf in de allerbeste hotels 3 Haile Resort Hotels ****
  • de rondreis in volpension - vanaf extra ontbijt bij aankomst tot en met avondmaal voor terugreis.
  • lokale Engelstalige gidsen
  • fooienpot
  • vergoeding reisleiding

Niet inbegrepen:

  • drank aan tafel
  • visum - elektronisch - kan door ons verzorgd worden

Betaling:

Bij akkoord en boeking bedraagt het voorschot 30%. 2 maanden voor afreis volgt de slotfactuur.
Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
Lid van Garantiefonds Reizen

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze rondreis Ethiopië

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?