5 x leuke fietstours in Ibiza: Ontdek Ibiza op de fiets + tickets boeken

Koop de volledige reisgids voor € 10

5 x leuke fietstours in Ibiza: Ontdek Ibiza op de fiets + tickets boeken

22 mei 2023 in Balearen0 reacties

Mooiste fietstochten op het eiland Ibiza + waar je fietstour Ibiza boeken?

Ibiza staat natuurlijk synoniem voor feest. Het Spaanse eiland huist enkele van Europa’s bekendste clubs waar grote namen in de muziekwereld komen optreden. Maar in Ibiza valt er ook heel wat moois en interessants te zien. Het eiland heeft een bijzonder lange geschiedenis en je zal er ook prachtige natuur en mooie stranden ontdekken. Geen betere manier om al dat moois op Ibiza te leren kennen dan vanop de fiets.

In deze blogpost vind je alvast een overzichtje met de leukste fietstours op Ibiza + boek je fietstour online op voorhand.

Fietstours in Ibiza en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Ibiza 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Begeleide e-biketour Santa Eulalia del Río

Of dompel jezelf onder in het prachtige natuurlijke landschap van Ibiza tijdens deze privé begeleide e-biketour Santa Eulalia del Río. Tijdens deze e-biketour ontdek je de prachtige landelijke gebieden en geniet je van het schilderachtige uitzicht op de kust van Ibiza. Onderweg zie je onder andere weelderige olijfgaarden, ruige bergen en de historische landgoederen.

Enkele hoogtepunten op deze privé e-biketour zijn de Puig de Missa-kerk, de biologische boerderij Terra Masia en het traditionele dorpje San Carlos. Nadien kan je een verfrissende duik nemen bij Cala Nova met prachtig kristalhelder water (bekijk ligging). Uiteindelijk houd je nog halt bij Santa Eulalia zelf, een gezellig havenstadje met tal van leuke eet-en drankgelegenheden. In het "restaurantstraatje" oftewel de "Carrer de Sant Vicent" vind je enkele sfeervolle restaurants en barretjes waar je kan uitrusten na je fietstocht.

TIP: Boek je privé begeleide e-biketour Santa Eulalia del Río hier.

  1. Fietstocht langs streetart op Ibiza

Is geschiedenis minder je ding? Dan raden we je deze fietstocht langs streetart op Ibiza aan. Tijdens deze fietstocht beleef je de stad als een openluchtgalerie. Samen met een Engelstalige of Nederlandstalige gids fiets je langs de mooiste openbare kunstwerken op Ibiza. En dat zijn er heel wat! De gids vertelt je meer over de graffitiwerken die je hier ziet en over wat ze uitdrukken. Interessant en ontspannend tegelijkertijd.

Extra leuk is dat je deze fietstocht maakt op een milieuvriendelijke fiets die gemaakt is van bamboe. Je kan ook zelf kiezen hoe uitgebreid je deze fietstocht wilt maken (2, 3,5 of 5 uur lang). Boek hier je alternatieve fietstour op Ibiza die ook in het Nederlands beschikbaar is.

  1. Fiets met een gids langs de hoogtepunten van Ibiza

Op Ibiza kan je meer doen dan feesten alleen. In Ibiza-stad, de hoofdstad van Ibiza, kan je ook in de lokale geschiedenis duiken. Dat doe je het beste met deze fietstour langs de hoogtepunten van Ibiza. In twee uur tijd trek je met een Engelstalige gids langs de belangrijkste plekken in Ibiza-stad.

Tot de hoogtepunten op deze fietstour in Ibiza behoren onder andere de spectaculaire Necrópolis, Portal Nou, Parc de la Pau, de indrukwekkende Vara del Rey en Portal Ses Taules. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het eiland en de mix van hippiecultuur en jetset die je er vandaag vindt. Je fietst door het historische centrum en langs de zee voor een compleet beeld van de stad en het mooie eiland Ibiza.

Boek hier online een fietstocht op Ibiza

  1. Ontdek de prachtige kust van Ibiza met een waterfiets

Fietsen met warm weer.. het klinkt niet voor iedereen even aantrekkelijk. Wil je liever niet uren zwoegen en zweten op je fiets? Kies dan voor een waterfiets! Zo kan je, wanneer het even te warm wordt, een verfrissende duik nemen in de turquoise wateren van de Middellandse Zee.

Met een waterfiets vaar je op eigen tempo langs de prachtige kustlijn van Ibiza en geniet je van adembenemende uitzichten. Daarnaast heb je de vrijheid om te stoppen waar je maar wilt. Huur je waterfiets en ga zelf op ontdekking. Boek je waterfietsavontuur op Ibiza hier.

  1. Huur een fiets en ga zelf op ontdekking op Ibiza

Wil je tussen het feesten en zonnen ook wat beweging? Dan kan je een fiets huren en rondfietsen op Ibiza, zonder gids. Zo zie je meer van het eiland, bereik je afgelegen stranden en houd je halt waar je maar wil. Er zijn verschillende fietsroutes op Ibiza die je kan volgen, afhankelijk van je voorkeur en ervaringsniveau.

Zo kan je bijvoorbeeld langs de kust fietsen en genieten van prachtige uitzichten op de Middellandse Zee, of het binnenland in trekken en de charmante dorpjes en het landschap verkennen. Ook kan je de mooiste stranden van Ibiza bezoeken en onderweg stoppen voor een verfrissende duik. Huur een fiets op Ibiza online op voorhand.

  1. Waar overnachten op Ibiza?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Ibiza is het grootst in Ibiza-Stad. Een andere optie waar het aanbod ook redelijk ruim is, is het stadje Sant Antoni de Portmany. Dit staat gekend voor zijn goed nachtleven en natuurlijke haven.

Keuzestress? Bekijk onze selectie met de mooiste en leukste verblijven op Ibiza, unieker zal het niet worden!

  1. Filmpje: breng een bezoek aan Ibiza

Benieuwd naar hoe Ibiza eruit ziet? In deze video nemen we je alvast mee naar dit prachtige eiland in de Balearen. Als je dit alles graag met je eigen ogen wilt zien, zal je natuurlijk zelf naar Ibiza moeten afreizen.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Ibiza met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ibiza? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ibiza.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?