Bijzonder overnachten in Mallorca? 10 x unieke accommodaties (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bijzonder overnachten in Mallorca? 10 x unieke accommodaties (update 2024)

8 april 2024 in Balearen0 reacties

Bijzonder overnachten in Mallorca? 10 x unieke accommodaties en verblijven

We willen allemaal wel eens bijzonder overnachten en daarvoor hoef je niet perse naar het verre buitenland! Tijdens je verblijf op Mallorca vind je tal van mogelijkheden waar je origineel kan overnachten in een luxe glamping tent, een stijlvol boetiekhotel of een vakantieboerderij omringd door glooiende wijngaarden.

Wij hebben alvast enkele leuke adresjes voor je uitgezocht waar je bijzonder kan overnachten in Mallorca.

Inhoud artikel

  1. Can Mostatxins

Hotel Can Mostatxins kan je terugvinden in het oude stadsgedeelte van Alcúdia. Het hotel is gevestigd in twee gerenoveerde gebouwen die dateren uit de 15de en 19de eeuw. Alle kamers beschikken over minsten één muur die bestaat uit de oorspronkelijke stenen van gebouwen. Elke ochtend wordt er een ontbijt aangeboden dat bestaat uit allemaal lokale producten. Meer info en boeken.

  1. Agroturismo Son Viscos

Het Agroturismo Son Viscos wordt omgeven door weelderige tuinen met oude Moorse molens. Je verblijft in stijlvolle kamers voorzien van antiek meubilair, gratis WiFi en airconditioning. Vanaf het charmante terras heb je ook prachtig uitzicht op de mooie Valldemossa-vallei en de omliggende bergen. 's Ochtends kan je genieten van traditionele Mallorcaanse producten bij het ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Virrey Finca Hotel

Het luxe Virrey Finca Hotel biedt uitzicht op de omliggende bergketens en is ingericht als een mooi landelijk huis. Het interieur van het hotel biedt prachtige originele kenmerken, zoals houten balken en tegelvloeren. Bewonder ook zeker de mooie wandtapijten aan de muren en de museumstukken naast originele kunstwerken.

Geniet van de heerlijke zon en koel af in het buitenzwembad of met een aangename siësta onder een van de exotische palmbomen. Het hotelrestaurant serveert een heerlijk ontbijt, lunch en diner in klassieke stijl en elegantie. Meer info en boeken.

  1. Son Grua Agroturismo de Lujo

Een ander charmante agriturismo is het Son Grua Agroturismo de Lujo, op 15 km van het klooster van Lluc. Deze vakantieboerderij biedt stijlvolle accommodatie voorzien van antieke meubels. Na een heerlijke nachtrust, geniet je van een à-la-carte, continentaal of volledig Engels/Iers ontbijt. Nadien kan je lekker zonnebaden naast het enorme buitenzwembad of een mooie wandeling maken in de nabije omgeving. De accommodatie biedt tegen een toeslag een pendeldienst van/naar de luchthaven. Meer info en boeken.

  1. Yartan Boutiqe Hotel in Artá

Een verblijf in het Yartan Boutique Hotel (een adults-only verblijf) biedt een ware oase van rust in het hart van Artà. Dit klein maar fijn boetiekhotel zit gevestigd in een landhuis uit de 18e eeuw maar het interieur is hypermodern. Neem een duik in het zwembad, ontspan in de sauna of ga zonnebaden op het terras. Het hotel voorziet elke dag een ontbijt à la carte. Meer info en boeken.

  1. Finca Hotel Rural Es Turó

Het Finca Hotel Rural Es Turó is een landelijk hotel in de prachtige omgeving van Ses Salines. Het viersterrenhotel beschikt over goed uitgeruste suites met een eigen badkamer en uitzicht op de tuin of het landschap. Bij het hotel kan je een verfrissende duik nemen in het buitenzwembad, wandelen door de mooi aangelegde tuin en genieten van het uitzicht over het eiland Cabrera en de zee.

Het Es Turó heeft een gunstige locatie voor het bezoeken van de stranden Es Trenc, Es Dolç en Calla Llombarts. Je kan er ook mooie fietstochten maken en paardrijden. Als gast van het hotel krijg je ook 10% korting op dagtochten naar het nationale park op het eiland Cabrera. Er is ook gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Cas Comte Suites & Spa - Adults Only in Lloseta

Bij de Cas Comte Suites & Spa - Adults Only kom je terecht in een oase van rust en ontspanning. Dit viersterrenhotel zit gevestigd in een gerenoveerd 18e-eeuws herenhuis in Lloseta, in de regio Raiguer in het noorden van Mallorca.

Vanaf het moment dat je arriveert, word je in de watten gelegd tot de laatste minuut van je verblijf. Je kan hier genieten van een heerlijk ontbijt, gastvrijheid, comfortabele bedden, een restaurant, een gezellig buitenterras en een zwembad op het dakterras. Er hangt een ontspannen sfeer in het hotel en je zal je ongetwijfeld snel thuis voelen. Een aanrader voor wie zich even in een paradijs wil wanen. Meer info en boeken.

  1. Mirabó De Valldemossa

Mirabó De Valldemossa is gelegen op een prachtig domein aan de rand van Valldemossa. Deze 16de eeuwse olijvenboerderij heeft in totaal 9 kamers. Het unieke karakter van dit hotel in combinatie met de gastvriendelijkheid zorgt er voor dat je een onvergetelijk verblijf zal beleven. Hier moet je vooral naar toekomen als je op zoek bent naar rust en prachtige landschappen; Eten kan je doen in het restaurant dat centraal gelegen is op het domein. Laat je verrassen door de heerlijke mediterrane keuken. Meer info en boeken.

  1. Sant Francesc Hotel Singular

Verblijf je graag middenin de hoofdstad Palma de Mallorca, maar ben je wel op zoek naar een hotel mét zwembad? Dan is het Sant Francesc Hotel Singular misschien wel iets voor jou. Dit elegante hotel is gevestigd in een 19e-eeuws herenhuis aan het mooie Plaza de Sant Francesc. Het hotel beschikt over stijlvolle kamers en suites met onder meer plafonds met houten balken, overdekte veranda's en originele fresco's en/of lijstwerk.

Ga zeker een kijkje nemen op het dakterras met 30m² groot zwembad. Hier kan je niet alleen baantjes trekken maar ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad. 's Avonds kan je genieten van heerlijke gerechten in het mooie restaurant Quadrat. Meer info en boeken.

  1. Hotel Cap Rocat

Hotel Cap Rocat, gelegen in de rustige wijk Palma Bay dicht bij Cala Blava, is een voormalig militair fort dat is gerestaureerd tot een luxe vijfsterrenhotel. De ingang van het hotel is al een bezienswaardigheid op zich. Je overnacht er in stijlvolle slaapkamers voorzien van een eigen zwembad en een schitterend uitzicht op de zee. De suites Sentinels zijn uitgegraven uit een rots wat het verblijf nog meer uniek maakt.

Even lekker genieten? Breng dan een hele dag door in de spa en sluit je dag af met een heerlijk diner in het sfeervolle restaurant waar verse, mediterrane gerechten geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Mis niets op Mallorca met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Mallorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Mallorca

Gratis reisgids Mallorca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?