Premium

Stadswandeling door Gravelines

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Gravelines

  • Startpunt: Parking in de Rue du Port
  • Eindpunt: Parking in de Rue du Port
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Gravelines

Volg route op kaart met GPS-tracker

Stadswandeling door Gravelines

Gravelines of Grevelingen in het Nederlands, eigenlijk door zijn ligging (vlak aan zee) altijd al het decor geweest van vijandelijke belegeringen. Tot de 11de eeuw lag de zee zelfs … aan de voeten, maar toen het zeewater zich terugtrok werden huizen gebouwd. Waar volk woont, is er nood aan zich te verdedigen. Zodoende werden in de loop van de geschiedenis talrijke versterkingen opgericht om zich terdege te verdedigen. Een eenvoudige aarden wal werd een stenen omwalling. Er kwamen kastelen bij, een stevige stadsmuur met bastions, ravelijnen, grachten, remparts, courtinnes, … De hand van architect Vauban zorgde voor een voltooiing.

Vandaag kan je langs overblijfselen van die vestingmuur wandelen en kom je beetje bij beetje meer te weten over de verdedigingsstrategie. Wie rust zoekt, zal die zeker vinden op deze wandeling. Veel wandelpaden weg van alles, soms loop je op de remparts, er is een verrassend uitzicht op een kanaal met de zee aan de horizon, en rondom de stad ligt overal water. In het verleden een troef als verdedigingsmiddel, vandaag een toeristische troef (waterfietsen, boottochtje).

Het hoeft niet bij wandelen alleen te blijven bij je bezoek aan Gravelines. Het museum Musée du Dessin et de l’Estampe originale belicht de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van het etsen. Bezoek ook het stadhuis en belfort van Gravelines, de Eglise Saint-Willibrord!

Noord-Frankrijk

Stuur me de reisgids Noord-Frankrijk

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Frankrijk

Ontdek Noord-Frankrijk met onze complete reisgids: 7 autoroutes + 22 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids uniek.
Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Stuur me de reisgids Noord-Frankrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?