Fietsen in het hinterland van Alden Biesen

53 866 x gedownload14 ervaringen
  • Startpunt: Parking Landcommanderij Alden Biesen
  • Eindpunt: Parking Landcommanderij Alden Biesen
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 35,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Fietsknooppunten

Fietsen met start en einde op een bijzonder kasteeldomein. Het is eens iets anders. In Alden Biesen kan het want de startlocatie ligt op het domein van de Landcommanderij. Er zijn heel wat bezoekmogelijkheden op de Landcommanderij maar misschien wil je toch eerst fietsen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsroute langs fietsknooppunten vanuit de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen

Fietsroute langs rustige en ja, soms wel golvende wegen loodsen we je naar Ambiorix, de dappere Galliër die je in Tongeren verwelkomt, de oudste stad van België. Daar kan je uren blijven want er is zoveel te zien, maar kies daarvoor best een andere dag en verken Tongeren dan met onze wandelroute.

Via dorpjes waarvan je mogelijks nog nooit hoorde (Nerem, Mal) en dwars door een natuurgebiedje beland je in Millen bij de vroegere waterburcht. Daar kan je je nog eens bevoorraden in een genietbare brasserie mocht je energietank beginnen sputteren. Zoals je de fietsroute begon, in stijl met een kasteel als decor, zo eindig je ook. Eerst in Genoelselderen waar een wijnkasteel lonkt, daarna fiets je over een daverende maar o zo mooie kasteellaan van de Landcommanderij Alden Biesen terug naar de startplek.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsroute Alden Biesen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

14 ervaringen

- 22 april 2022 - Roland Fosselle

Ik ben al jaren grote fan van jullie fietsgidsen, deze zijn altijd zeer verzorgd en leerrijk echt een aanrader voor iedere fietser of wandelaar echt prachtig werk nogmaals een dikke proficiat.

- 12 april 2022 - Edmonda philippron-weltjens

leuk uitgewerkte fietsroutes met startplaats en parking ook de beschrijving van de bezienswaardigheden zijn zo leuk om op voorhand te lezen en ter plaatse te bezichtigen

- 25 oktober 2021 - diane bertens

prima gids, veel bruikbare routes en tips

- 21 oktober 2021 - steenhuyse

alles ok

- 1 oktober 2021 - janssens marc

als beginnende fietser, zeer goed te volgen met de fietsknooppunten en juist in de volle fruitpluk. We hebben genoten.zeker een aanrader bedankt fietsgids en op naar de volgende.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?