FB

Achelse Kluis fietsroute

695 x gedownload26 ervaringen
  • Startpunt: De Kluis 1, Hamont-Achel
  • Eindpunt: De Kluis 1, Hamont-Achel
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 40,0 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk onverhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Ontdek de 20 publieke geheimen van Hanzesteden in Nederland en win een weekendje weg. Steden zoals Hasselt (NL), Kampen, Deventer, Elburg, Harderwijk, Hattem en nog vele andere. Charme troef!

va.WIN
Ontdek en win

Fietsen in Achel en Hamont via fietsknooppunten

Deze fietslus laat je starten aan een prachtige abdij in een mooi stukje natuur, net op de grens met Nederland. Je bent er onmiddellijk geconfronteerd met het verleden van de Eerste Wereldoorlog en de ‘Doodendraad’ die er vanaf 1916 een belangrijke rol speelde. Maar misschien eerst even de smaakpapillen op de proef stellen met een Achels biertje? Behalve op maandag kan je er elke dag terecht tot ongeveer 17 uur voor wie wat lekkers wilt proeven.

Daarna is het genieten van de natuur die enorm afwisselend is tijdens deze fietslus. Je start dwars door de Achelse heide (Leenderbos) om dan even in de bebouwde kom van Hamont terecht te komen. De molen en de kerk zijn je referentiepunten. En daarna fiets je eerst langs de Zuidwillemsvaart en vervolgens langs het kanaal Bocholt – Herentals, telkens in het groen langs verkeersluwe wegen. Tenslotte kom je in Achel terecht om na een paar kilometer opnieuw bij de Achelse Kluis te komen.

Achelse Kluis fietsroute

Gratis fietsroute Achelse kluis downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Achelse Kluis: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

26 ervaringen

- 25 mei 2018 - Groughs luc

Zeer mooie en goed uitgstippeld via knoop punt fiets route netwerk of via reisroutes.be

- 19 mei 2018 - Klaas

Tip: schrijf altijd op hoe geweldig de fietstocht was, maar niet dat de bewijzering en infobord niet correct is o.i.d., dat wordt niet geplaatst. Dus de tocht was geweldig, kortom een zeer goede knooppunten route die makkelijk te volgen is. Aan het einde van de rit wacht dan een beloning in de vorm van een overheerlijke trappist. Het zal wel niet geplaatst worden. Had ik er toch het eerste regeltje maar af moeten laten.

- 12 oktober 2017 - Huub

Mooie route en goed beschreven

- 7 oktober 2017 - Tonny C

Mooie fietstocht met een grote parking aan de Achelse Kluis welke ons afwisselend langs bossen en water (Zuid-Willemsvaart en Kanaal Bocholt-Herentals) leidde. Tijdens deze tocht waren er tal van rustpunten evenals horecazaken. Ook de beruchte prikkeldraad uit WOI met uitleg was een pluspunt op het tracé. Na deze fietstocht smaakte een lekkere Achelse Trappist aan de Kluis dan ook meer dan ooit! De fietstocht én de Trappist zijn zeker een aanrader!!!

- 31 augustus 2017 - Guillaume Doons

zeer prachtige route, gratis grote parking, duidelijke Knooppunten borden, en de prachtige natuur, is een aanrader, het is spijtig dat de abdij de Kluis zeer vroeg zijn deuren sluit, en dit in de zomer, vakanties dagen

Gratis fietsroute Achelse kluis downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?