Velden en Meersen, nieuw wandelnetwerk in Brugse Ommeland

Bestel je gedrukte boek voor € 19,95

Velden en Meersen, nieuw wandelnetwerk in Brugse Ommeland

2 mei 2018 in Nieuws3 reacties

Het wandelnetwerk 'Velden en Meersen' is nieuw in het al grote aanbod in de provincie West-Vlaanderen. 'Velden en Meersen' laat je genieten van rustgevende natuur in een gebied ten oosten van Brugge. Je vindt er pittoreske dorpjes kriskras verspreid, met op tijd en stond een historisch interessante bezienswaardigheid. Je wandelt in een decor geboetseerd door weidse landschappen, door bos, hier en daar een kronkelende beek of vaartje. Dit wandelnetwerk, het elfde in de rij, biedt een knappe mix om je geen minuut te vervelen tijdens je ontdekkingstocht in dit deel van het Brugse Ommeland.

Voor wie op zoek is naar stilte in de natuur

velden en meersenHet nieuwe wandelnetwerk is het elfde in de uitgebreide reeks van netwerken in de provincie West-Vlaanderen. Totaal gaat het over 115 kilometer wandelwegen, netjes verbonden met elkaar via de wandelknooppunten. Vanzelfsprekend kan je de wandelingen doen in beide richtingen. Op zeven plekjes kan je op infoborden in vier talen interessante weetjes over het wandelnetwerk lezen.

Groene mix voor totale beleving

Met 'Velden en Meersen' ontdek je wandelend de regio ten oosten van Brugge. Deze loopt over Brugge, Steenbrugge, Ver-Assebroek, Sijsele, Moerbrugge en Oedelem. Uit de naam kan je al afleiden dat je onderweg heel wat velden en meersen te zien krijgt. Enkele daarvan hebben een officiële naam: Assebroekse Meersen, Beverhoutsveld, Gemene en Loweiden, Oedelemberg, Ryckevelde, de vallei van de Zuidleie.

De wandelpaden van 'Velden en Meersen' bieden een garantie op zalig wandelplezier in de open, vrije natuur, in een groengebied dat geknipt lijkt om die broodnodige onthaasting op een gezond en laagdrempelig bewegende manier eindelijk te laten gebeuren. Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer, vatte het kernachtig samen op de voorstelling van het nieuwe wandelnetwerk: 'Stilte, natuur en beleving voor families. Het is de combinatie van leuke picknickplekjes, speelmogelijkheden, de bosrijke omgevingen, de historische landschappen, het uitgebreide aanbod aan autovrije paden en cultuurhistorische toppers die dit wandelnetwerk de moeite waard maakt'.

Praktisch

Je kan de scheurvrij en waterbestendig papieren kaart van het wandelnetwerk 'Velden en Meersen' bestellen online via www.westtoer.be en www.brugseommeland.be of de plaatselijke kantoren Toerisme.

Wandelboek 1

Gratis wandelboek 1 downloaden


Geschreven door

Patrick Vanrysselberghe

- 5 oktober 2021 - Sibille

Heel mooi en leuk om te kunnen kiezen uit de vele route's bedankt daarvoor

- 28 maart 2020 - Gert Brouns

Aangenaam om lezen en goed gedocumenteerd. Duidelijk ook via de knooppunten.

- 26 oktober 2018 - Solange Van Landeghem

Heel goed aangeduid, overzichtelijk en mooie wandelingen!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?