Gids voor de Vlaanderen Fietsroute

Gids voor de Vlaanderen Fietsroute

20 april 2021 in Nieuws1 reactie

De Vlaanderen Fietsroute is een lus van meer dan 800 km die door de vijf Vlaamse provincies loopt. Zo maak je kennis met wat Vlaanderen zo mooi maakt in al zijn verscheidenheid. Een fietsgids toont je deze route in al zijn variëteiten. Je fietst door polderlandschap, door heide en bos, langs de kust, door boomgaarden, langs land- en zeeduinen maar evengoed door dorpen en steden met een rijke historische achtergrond. De fietslus is in twee richtingen bewegwijzerd. Wil je Vlaanderen graag (her)ontdekken van uit het fietszadel dan is deze gids 'Vlaanderen Fietsroute' een uitstekende begeleider.

Fietsgids Vlaanderen Fietsroute

Wat bevat de gids?

Vlaanderen fietsroute LannooDe 'Vlaanderen Fietsroute' fietsgids is een onmisbaar document wil je de Vlaanderen Fietsroute, een lus van 820 km lang, op de meest aangename manier volbrengen. De route is een samenstelling van 4 LF-routes die nog eens onderverdeeld zijn in 20 fietstrajecten. Kenmerkend is dat ze allemaal op éénzelfde wijze zijn uitgeschreven. De 4 LF-routes zijn: LF 1 - Vleteren-Damme, LF 5 - Damme-Thorn, LF 7 - Thorn-Kanne en LF 6 - Kanne-Vleteren. Je komt eventjes in Nederland met de LF 5 en LF 7, in Thorn.

Liefst 130 bladzijden gevuld met praktische info betreft afstand, profiel, soort wegen, horeca onderweg, beschrijvingen van de bezienswaardigheden, met een overzichtskaart van de totale route, met detailkaarten van de afzonderlijke routes. Maar dat is nog niet alles. Je krijgt ook nog tips voor meerdaagse fietstochten op de route. Dan moet je ergens slapen, dus kan je in de gids eveneens overnachtingsadresjes vinden, enz.

Bewegwijzering

Je volgt de LF-routes wat betekent dat je de markering herkent aan de witte rechthoekige bordjes met groen opschrift. Je zal hoofdzakelijk fietsen over verkeersluwe wegen, langs rivieren, kanalen, door bos, heide, ...

Heel interessant is dat je op de lus nog aansluitingen hebt op andere LF-routes zoals de LF 2- Stedenroute of de LF 30 Schelde-Deltaroute.

Thematochten

Wie graag even wat structuur wil vinden in de lus van 820 km kan gebruik maken van de 4 thematochten die Grote Routepaden heeft uitgezet: Eigenzinnige Vlaamse steden, Langs Water, Op en af langs de taalgrens en Sporen van de Groote Oorlog. Op de website vind je alle details en suggesties om deze tochten in meerdaagse etappes te fietsen.

Praktisch

Vlaanderen Fietsroute, gids met de mooiste bewegwijzerde fietsroutes in Vlaanderen opgedeeld in 20 trajecten. Meer info via de website www.vlaanderenfietsroute.be


Geschreven door

Patrick Vanrysselberghe

- 18 augustus 2019 - Dick de Waal

Goede gids, zeer duidelijke kaartjes, handige informatie

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?