Antwerpse Kempen Fietskaart 2017

Antwerpse Kempen Fietskaart 2017

9 maart 2018 in Nieuws0 reacties

In 2014 verscheen de eerste fietsknooppuntenkaart die het hele grondgebied van de Antwerpse Kempen in beeld bracht. Dit was een hele ommezwaai: van de verschillende regionale kaarten naar één volledige en overzichtelijke kaart.

Nu, exact 3 jaar later, ligt er een vernieuwde en aangepaste kaart in de rekken van de toeristische kantoren en bij Standaard Boekhandel. Ruim op tijd om plannen te maken voor het komend toeristisch fietsseizoen.

De Kempen zijn de populairste fietsregio van de provincie Antwerpen

antwerpse-kempen-fietskaart -2017

De Kempen zijn de populairste fietsregio van de provincie Antwerpen. Dat heeft nu een stevige opknapbeurt gekregen. Het netwerk in de Kempen is groter, veiliger en aantrekkelijker geworden, met meer dan 100 kilometer nieuwe trajecten en maar liefst 50 nieuwe knooppunten.

Bij het opstellen van de nieuwe fietskaart stonden veiligheid en fietscomfort voorop. Zo is een gevaarlijk kruispunt in Lille vermeden. Ook aan de bezienswaardigheden is gedacht. De dorpskernen van o.a. Dessel en Laakdal liggen voortaan op het netwerk, net als enkele toeristische trekpleisters, zoals Perron Noord in Brasschaat. Verder zijn er nu vlottere verbindingen met de naburige netwerken in Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en Noord-Brabant (NL). Fietsers zullen niet verloren rijden: op het terrein verduidelijken opvallende oranje borden met detailkaartjes de gewijzigde situatie.

De nieuwe fietskaart Kempen geeft een gedetailleerd overzicht van alle knooppunten en trajecten. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid. De tientallen attracties langs het netwerk - van bezoekerscentra tot uitkijktorens - maken van je fietstocht een belevingsvolle trip. De aangrenzende gebieden zijn weergegeven in een iets minder opvallende maar toch duidelijke druk.

Praktisch

  • Naam: Fietskaart Antwerpse Kempen
  • Soort: Fietsknooppuntenkaart
  • Locatie: Antwerpse Kempen
  • Bewegwijzering: Fietsnetwerkborden
  • Documentatie: Fietsknooppuntenkaart
  • Verdeler: TPA
  • Prijs: € 9,95
  • Meer informatie: www.kempen.be

(AM)

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?