15-daagse rondreis Namibië: Complete route langs alle highlights

15-daagse rondreis Namibië: Complete route langs alle highlights

1 juli 2019 in Namibië0 reacties

Namibië is een land met veel troeven. Reizen door deze Afrikaanse topbestemming is een ware ontdekkingstocht. We maken er kennis met de etnisch diverse plaatselijke bevolking: de Sanvrouwen, ook wel bekend als de ‘bosjesmensen’ en de roodglimmende Himba-vrouwen. Natuurlijk is er ook nog de indrukwekkende en diverse natuur die uitnodigt om op verkenning te gaan.

We vertrekken in de hoofdstad Windhoek en gaan via de Kalahari-woestijn en de Fish rivier canyon naar Luderitz, de Sossusvlei, Swakopmund en Twijfelfontein. We komen langs prachtige woestijnlandschappen, droge steppe en torenhoge rode duinen die in fel contrast staan met de witte zoutvlaktes. En als kers op de taart: een safari in het nationaal park van Etosha.

Reisroutes ism Amazing Tours: Rondreis Namibië
15- daagse rondreis van 31 oktober tot 14 november 2019 (groepsreis)

Inhoud artikel

 1. Dag 1 + 2: Brussel - Addis Abeba - Windhoek (31/10 en 1/11)

We komen samen in de luchthaven voor de vlucht van Brussel naar Addis Abeba met Ethiopian Airlines, een luchtvaartmaatschappij met een uitstekende service. Daar hebben we een aansluitende vlucht naar Windhoek waar we de volgende middag aankomen. We worden er verwelkomd door onze lokale gids en rijden naar het hotel Thule (of gelijkwaardig). We kunnen ons verfrissen in onze kamer en daarna bezoeken we Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

De architectuur in deze stad verwijst nog duidelijk naar het Duitse koloniale verleden. Wat meteen opvalt is dat de bevolking een boeiende mengelmoes is. In Namibië leven veel verschillende bevolkingsgroepen samen. Owambo, Damara, Nama, San en Europeanen, ze maken allemaal deel uit van het straatbeeld in deze hoofdstad. We zien ook enkele historische gebouwen zoals de Alte Feste (een oud fort), de Christuskirche en het gerechtshof.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Dag 3: Windhoek - Sossusvlei (2/11)

Na het ontbijt reizen we richting de wondermooie Sossusvlei via de Kupferbergpas en de Gamsbergpas. Onderweg voorzien we een lunch in een lokaal restaurantje. De Sossusvlei is een meestal droge, witte zoutpan aan de voet van enorme oranje-rood getinte duinen die tot wel 300 meter hoog zijn. Het zijn zelfs de hoogste duinen ter wereld! Het loont absoluut de moeite om een van die gekleurde duinen te beklimmen, want het uitzicht is spectaculair.

We logeren in de Namib Desert Lodge (of gelijkwaardig), een mooi gelegen hotel aan de Namib-woestijn. De Namib-woestijn maakt deel uit van de Namib-Naukluft, de oudste woestijn ter wereld, en grenst aan de Atlantische Oceaan. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 km².
We maken in de late namiddag nog een safari van 3 uur en genieten van de zonsondergang. De kans is groot dat we Oryx-antilopen en springbokken zien bij de nabijgelegen waterputten. We dineren en overnachten in de Namib Desert Lodge.

 1. Dag 4: Sossusvlei en Sesriem Canyon (3/11)

Vandaag gaan we verder op verkenning in deze mooie omgeving. De witte vlakte van de Sossusvlei is volledig omgeven door de felgekleurde duinen. Op de bodem van de pan staan markante zwartgebladerde kameeldoringbomen die het contrast nog groter maken. Dit landschap levert prachtige foto’s op.

De bus brengt ons na het ontbijt naar de Sesriem Gate, de toegangspoort tot het Namib Naukluft Park. We kunnen nog een stuk met de bus rijden, maar daarna stappen we over in 4X4 jeeps die ons naar de wereldberoemde duinen brengen. De bekendste attacties zijn de Dune 45, de Hiddenvlei, Big Daddy en Deadvlei. We bezoeken tenslotte ook de Sesriem canyon, een mooie zandstenen canyon van 1 kilometer lang. We sluiten deze spectaculaire dag af met een verzorgd avondmaal en overnachten opnieuw in de Namib Desert Lodge (of gelijkwaardig).

 1. Dag 5: Swakopmund (4/11)

We laten de duinen achter ons en komen terecht in een grauwe steenwoestijn. In de afgelopen miljoenen jaren droogte hebben verschillende planten en dieren zich op unieke wijze aangepast aan de omgeving. Zo is er de typische Welwitschia mirabilis, perfect omschreven door zijn Afrikaanse naam: de tweeblaarkanniedood! Het is een plantje met slechts 2 bladeren, alleen te vinden in Namibië en Angola, en kan duizenden jaren oud zijn.

We trekken naar de Welwitschia-vlakte waar we dat plantje in grote getalen aantreffen en gaan vervolgens naar de Maanvallei. Hier krijg je letterlijk het gevoel op een andere planeet te zijn. We genieten er van de prachtige rotsformaties.

Daarna rijden we verder naar Swakopmund, een sfeervol kuststadje dat sterk beïnvloed werd door de Duitse kolonisatie. De straten dragen er Duitse namen en je kan er bier en schnitzels krijgen. We logeren er in het Swakopmund hotel (of gelijkwaardig).

 1. Dag 6: Swakopmund en Walvisbaai (5/11)

In de voormiddag plannen we een boottocht vanuit Walvisbaai. Zeehonden, zeeleeuwen en dolfijnen zijn van de partij en er vliegen ook aalscholvers en pelikanen door de lucht. Met een beetje geluk zien we ook reuzenschildpadden of zelfs walvissen. Aan boord krijgen we oesters, hapjes en een glaasje bubbels geserveerd. Terug aan land rijden we tot de Walvisbaai waar we oog in oog komen te staan met duizenden flamingo’s. Daarna keren we terug naar ons hotel in Swakopmund.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Dag 7: Damaraland - Twyfelfontein (6/11)

Vandaag rijden we via het oude mijnstadje Uis naar de ruige woestijnsteppe van Damaraland, een fascinerend gebied met rotsformaties, droge beddingen en een altijd staalblauwe hemel. Grote rotsen en acaciabomen typeren er het landschap. Verschillende bergtoppen torenen er boven de vlakte uit zoals de Spitzkoppe in het zuiden (1784 meter) en de Brandberg (2.573 meter). Deze regio werd van oudsher bewoond door de Damara, één van de oudste bevolkingsgroepen van Namibië.

De belangrijkste attractie is hier zonder twijfel de Twyfelfontein, een vallei waarin op rotsen talloze rotstekeningen en graveringen zijn gevonden. Men noemt de vallei Twyfelfontein omdat de bron in de vallei even vaak droog als vol water stond, voor bewoners was het dus altijd twijfelachtig of water aanwezig zou zijn.

Een aantal aparte natuurfenomenen zijn de zogenaamde ‘organ pipes’, metershoge basaltzuilen en de Vingerkliprots, een 35 meter hoge monoliet.
We dineren en overnachten in de Twyfelfontein Country lodge (of gelijkwaardig).

 1. Dag 8: Sesfontein en Khowarib (7/11)

We trekken vandaag naar Kaokoland, een uithoek van Namibië. Dit desolaat en onherbergzaam gebied, één van de laatste ongerepte gebieden van Afrika, is van een aparte schoonheid. De regio staat bekend om het seminomadische herdersvolk de Himba’s. Opvallend is hun bruinrode huidskleur, unieke haartooi en mooie sieraden. De Himba’s leven nog altijd volgens hun oude tradities waar we de komende dagen alles over te weten zullen komen.

We bezoeken vandaag ook het petrified forest of ‘versteende woud’. Op een zandstenen hoogte staan daar versteende boomresten van 260 miljoen jaar oud. Ze liggen er verspreid tussen de Terminalia-struiken. We gaan naar de Khowarib lodge voor ons avondmaal en onze overnachting.

 1. Dag 9: Khowarib (8/11)

Deze regio staat ook bekend om de zwarte neushoorn en de zeldzame woestijnolifant, een broertje van de Afrikaanse olifant, een bijzonder dier dat nergens anders ter wereld voorkomt. Ze hebben veel langere benen dan de gewone olifanten en ze zijn een stuk slanker. De olifanten zijn aangepast aan het droge woestijnklimaat en gaan zuinig om met hun leefomgeving. Ze rukken geen bomen uit zoals hun soortgenoten en gaan vaak op hun achterpoten staan om takken met bladeren van de bomen te eten. Onderweg voorzien we een picknick-lunch. Na de excursie keren we terug naar ons hotel in Khowarib.

 1. Dag 10: Etosha National Park (9/11)

Een nieuw hoogtepunt van deze reis is ons bezoek aan het Etosha National Park. Onderweg naar dit nationale park bezoeken we een typisch en traditioneel Himba-dorp.

Het Etosha National Park is de beste plek om olifanten, giraffen, zebra’s, jachtluipaarden, leeuwen, neushoorns en hyena’s te spotten. Een kwart van het park bestaat uit de Etosha Pan, een uitgedroogd zoutmeer waarin enkel water staat als er regen valt. Het is een belangrijke broedplaats voor duizenden waadvogels. Rond die witte vlakte bevinden zich grote grasvlaktes en savannes waarin de talrijke wilde dieren rondtrekken.

We overnachten in het Taleni Ethosha Village (of gelijkwaardig).

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Dag 11: Etosha National Park (10/11)

Vandaag gaan we verder op zoek naar de Big 5 in het Etosha National Park. Dit National Park met een oppervlakte van maar liefst 22.000 k² bestaat al sinds 1907. De betekenis van het woord Etosha is "grote witte plek", een verwijzing naar de drooggevallen mineraal- en zoutvlakte die een kwart van het park beslaat. We gaan opnieuw op zoek naar de wilde dieren die in de grote grasvlaktes en savannelandschappen rondtrekken. Vanavond logeren we nabij de oostelijke kant van het nationale park in de Mokuti Ethosha lodge (of gelijkwaardig).

 1. Dag 12: Waterberg (11/11)

We verlaten Etosha en trekken naar het zuiden, richting het Waterberg Plateau Park. Op het uitgestrekte plateau prijkt een gigantische Tafelberg. Het bovenste deel van de berg bestaat uit rood zandsteen, dat water opneemt als een spons. Het onderste deel is van steen.
Dit deel van Namibië vorm een schril contrast met de rest van het land. Het ligt veel hoger, er valt meer regen en je vindt er dichtere subtropische vegetatie. De oudste rotslaag is 850 miljoen jaar oud en ruim 200 miljoen jaar geleden lieten dinosaurussen hun sporen hier na.

Het Waterberg Plateau Park is sinds 1972 een natuurreservaat en omdat het grotendeels ontoegankelijk is, werden bedreigde diersoorten naar hier overgeplaatst om hen te beschermen tegen roofdieren en stropers. Je kan er om dezelfde redenen de zeldzame witte en zwarte neushoorn spotten en ook buffels en antilopen. We logeren in de Mount Etjo Safari Lodge te midden van een wildpark met de Mount Etjo op de achtergrond.

 1. Dag 13: Okahandja - Windhoek (12/11)

We rijden verder naar Okahandja. Deze stad is bekend om de grote traditionele markt waarop veel lokale kunst verkocht wordt, vooral houtsnijwerk. Het is de ideale gelegenheid om nog een origineel souvenir op de kop te tikken! Vervolgens rijden we verder naar Windhoek waar we overnachten in het Windhoek Country Club Resort.

 1. Dag 14: Windhoek - Addis Abeba (13/11)

In de voormiddag is er vrije tijd om te ontspannen aan het zwembad van het hotel. Daarna maken we de korte transfer naar de luchthaven van Windhoek en met een koffer vol mooie herinneringen en souvenirs keren we via Addis Abeba terug naar Brussel.

 1. Dag 15: Brussel (14/11)

Aankomst in Brussel de volgende ochtend.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

 1. Reisvoorwaarden en prijs

Prijs van deze Namibië rondreis

De prijs per persoon komt op 4260 euro op basis van een 2-persoonskamer (minimum 12 en maximum 16 reizigers).
Singletoeslag is 400 euro.

In de prijs begrepen:

 • De internationale retour-vluchten tussen Brussel en Windhoek.
 • Het verblijf in zeer goede hotels volgens het programma of gelijkwaardige hotels - op basis van kamer met ontbijt.
 • Maaltijden (behalve lunch en diner op dag 6)
 • De verplaatsingen per autocar/airco - per vlucht - per boot.
 • De inkomgelden voorzien in het programma.
 • Lokale Engelsssprekende gids/chauffeur

Niet in de prijs begrepen:

 • De fooienpot (fooien aan chauffeurs – gidsen – bagagedragers)
 • Persoonlijke uitgaven: niet vermelde maaltijden en drank.
 • Reisverzekering: vermits steeds meer mensen een jaarpolis hebben of via hun credit card een reisverzekering hebben, maken we deze facultatief. Het is zeker aan te raden een erkende reisverzekering te hebben. Een reisbijstandsverzekering, die u via de mutualiteit heeft, kan voldoende zijn - maar vraag het alvast na.
 • Annulatieverzekering: indien u geen jaarabonnement heeft of geen reisverzekering hebt via de credit card kunnen wij u een voorstel doen.

Betaling:

Bij akkoord en boeking bedraagt het voorschot 30%. 2 maanden voor afreis volgt de slotfactuur.
Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
Lid van Garantiefonds Reizen

 1. Meer info aanvragen of inschrijven voor deze rondreis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?