Waar overnachten op Schiphol? 10 x beste hotels in de buurt van de luchthaven terminal

Volledige gids kopen voor € 10

Waar overnachten op Schiphol? 10 x beste hotels in de buurt van de luchthaven terminal

11 april 2022 in Amsterdam0 reacties

Overzicht van hotels op luchthaven Amsterdam Airport Schiphol + waar parkeren?

Heb je een vroege ochtendvlucht of wil je gewoon ontspannen naar de luchthaven vertrekken? Dan is het aan te raden om een hotel te boeken in de buurt van Schiphol. Zo kan je nog enkele uurtje slaap meepikken voordat je het vliegtuig op stapt en onnodige stress vermijden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in de buurt van Amsterdam Schiphol. Om je zoektocht naar een verblijfplaats te vergemakkelijken, hebben wij alvast een overzichtje gemaakt met hotels in de buurt van Schiphol.

Inhoud artikel

  1. Overnachten op wandelafstand van Schiphol

Een hotel op wandelafstand van Schiphol, is ideaal. Het grote voordeel van zo’n hotel is dat je niet al te ver verwijderd bent van de vertrek- of aankomsthal waardoor je op eigen tempo naar de check-in kan wandelen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken of het hotel een shuttleservice aanbiedt of niet.

Door de ideale ligging, liggen de kamerprijzen van de hotels op wandelafstand van Schiphol vaak iets hoger dan anderen. Er zijn verschillende hotels gelegen op wandelafstand van de vetrekhallen. Wij sommen ze even voor je op:

Sheraton Schiphol 4 ****

Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center biedt directe toegang tot de internationale Luchthaven Schiphol. De kamers zijn ruim en modern ingericht en beschikken over alles wat je maar kan wensen. 's Avonds kan je nog een lekker diner meepikken in het gastronomisch restaurant. Nog even wat energie kwijt vooraleer je het vliegtuig op stapt? Breng dan wat tijd door in de fitnessruimte.

Bereikbaarheid? Het hotel ligt op slechts 15 minuten met de trein en 20 minuten met de auto van het centrum van Amsterdam. Meer info en boeken.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Het moderne Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ander hotel dat in directe verbinding staat met de luchthaven. Via een overdekte gang, wandel je in slechts 5 minuten naar Schiphol. Je verblijft hier in ruime kamers met uitzicht op de luchthaven. 's Avonds kan je terecht in de restaurants voor heerlijke gerechten. Nadien kan je nog even ontspannen in de bar, of in de sauna of stoombad.

Bereikbaarheid? Het hotel bevindt zich op slechts een kwartier rijden van het centrum van Amsterdam. Meer info en boeken.

citizenM Schiphol Airport

Het laatste hotel dat pal naast de luchthaven van Amsterdam gelegen is, is het citizenM Schiphol Airport. CitizenM Schiphol Airport is een modern designhotel dat ruime kamers aanbiedt voorzien van alle luxe en comfort. Met de iPad in de kamer of de gratis citizenM-app kan je zelf de verlichting, verduisteringsgordijnen, gordijnen, temperatuur en tv- en radiozenders regelen. Daarnaast heb je ook toegang tot streamplatformen Netflix-, Prime- of Disney+.

Bereikbaarheid? Het hotel ligt op wandelafstand van het treinstation en op 20 minuten rijden van het centrum van Amsterdam. Meer info en boeken.

  1. Overnachten op Schiphol

Je kan er ook voor kiezen om te overnachten op de luchthaven zelf. Zo kan je helemaal ontspannen aan je vakantie beginnen. Om in zo’n hotel te overnachten, dien je vaak in bezit te zijn van een geldig paspoort en vliegticket voor diezelfde of de volgende dag. Uiteraard heb je deze documenten normaal gezien, in deze omstandigheden, altijd op zak. De hotels bevinden zich zowel voor als achter de douane.

Hotels die achter de douane liggen, zijn beperkter in kamers. Je boekt deze dan ook best een tijdje op voorhand zodat je ter plekke niet in problemen komt. Een overnachting op de luchthaven is misschien wel het meest efficiënte maar vaak ook het duurste.

YOTELAIR Amsterdam Schiphol Transit Hotel

Het YOTELAIR Amsterdam Schiphol Transit Hotel bevindt zich na de veiligheids- en paspoortcontrole in Lounge 2 (tegenover de SUSHI & NOODLES Bar). Dit hotel biedt kamers voor een nacht aan maar ook per uur. Ideaal voor als je een overstap hebt en even wilt rusten. Je dient minimaal vier uur te boeken en het is ook niet mogelijk om grote stukken bagage mee te brengen. Je kan deze wellicht achterlaten bij de check-in van de de luchtvaartmaatschappij.

Je verblijft hier in innovatieve cabines die geïnspireerd op de cabines van een eersteklas privévlucht. De cabines bieden luxe comfortbedden, sfeerverlichting, een flatscreen-tv en gratis WiFi. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in de buurt van Schiphol in een hotel met shuttledienst

Verblijf je liever in de buurt van Schiphol? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende hotels gelegen in de omgeving van de luchthaven. Wanneer je een hotel zoekt in de buurt van Schiphol, kies je er best eentje met 24/7 shuttledienst naar de luchthaven. Op die manier ben je geen geld kwijt aan een taxirit naar de luchthaven. Vaak zijn deze hotels ook iets goedkoper dan die op de luchthaven. Hieronder vind je alvast enkele interessante hotels.

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport, Schiphol

Het Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport ligt op het bedrijvenpark Schiphol-Rijk en op slechts 15 minuten rijden van de luchthaven Schiphol. Tegen een toeslag kan je hier privéparkeren. Het hotel biedt een gratis shuttlebus van en naar de luchthaven Schiphol en je verblijft in ruime kamers voorzien van alle comfort. 's Ochtends kan je nog een heerlijk ontbijtje meepikken. Meer info en boeken.

The Florian Amsterdam Airport

The Florian Amsterdam Airport is gevestigd in een voormalig kantoorpand uit de jaren 90. Het gebouw werd omgetoverd tot een prachtig ingericht designhotel waar je de dag van vandaag moderne kamers voorzien van alle hedendaagse gemakken kan boeken. Verder beschikt het hotel ook over een gezellig restaurant, een fitnesscentrum en een gemeenschappelijke lounge De bushalte bevindt zich om de hoek van het hotel en brengt je in slechts 5 minuten naar de luchthaven. Meer info en boeken.

NH Amsterdam Schiphol Airport

Het NH Amsterdam Schiphol Airport is gelegen op een 5 minuten rijden van de luchthaven en biedt comfortabele accommodatie. Vooraleer je het vliegtuig op stapt, kan je nog even genieten in het wellnesscentrum van het hotel met binnenzwembad, sauna, bubbelbad en Turks stoombad. Nadien kan je nog genieten van een heerlijk dinertje in het restaurant Gusto.

Parkeren bij het hotel kan tegen een toeslag van €17,50. We raden aan om naar het hotel te reizen met het openbaar vervoer en gebruik te maken van de gratis luchthavenshuttle. Meer info en boeken.

  1. Goedkoop overnachten in de buurt van Schiphol

Eerder op zoek naar een lowbudget accommodatie? Dat begrijpen we. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk geld uitsparen, zodat je dit aan leuke dingen op je vakantiebestemming kan uitgeven. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere hotels te vinden in de buurt van de luchthaven.

ibis budget Amsterdam Airport

Het 2-sterren ibis budget Amsterdam Airport is een absolute aanrader. Het hotel ligt op 2,5 kilometer van Schiphol verwijderd (10 minuten rijden) en een kamer boek je al vanaf €40. Je verblijft in kleurrijke ingerichte kamers met een urban design. Je kan hier ook gebruik maken van een gratis shuttle die je naar de luchthaven brengt. Geen tijd om te ontbijten? Geen probleem, het hotel biedt namelijk een persoonlijk meeneemontbijt. Meer info en boeken.

Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol

Een ander lowbudget accommodatie is het Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol in Hoofddorp. Het hotel 2* hotel biedt moderne accommodatie tegen een schappelijke prijs, een gemeenschappelijke lounge, gratis privéparkeergelegenheid en een eigen casino. Naast het hotel is er een bushalte gelegen waar diverse bussen stoppen en je op 5 minuten naar de luchthaven brengt. Meer info en boeken.

NinetyNine Amsterdam Airport

Het NinetyNine Amsterdam Airport is iets prijziger dan de voorgaande hotels maar ook zeker het vernoemen waard. NinetyNine Amsterdam Airport ligt in Hoofddorp en je boekt hier al een kamer vanaf €65/nacht. Het hotel biedt modern ingerichte kamers aan voorzien van een eigen badkamer, en flatscreen-tv. 's Ochtends wordt er ook een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd. Je kan de luchthaven Schiphol bereiken op 10 minuten rijden. Meer info en boeken.

  1. Waar parkeren op Schiphol?

De luchthaven Schiphol Amsterdam is de grootste luchthaven van Nederland en één van de grootste van Europa. Er vertrekken dagelijks tientallen vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Je kan Schiphol natuurlijk uitstekend bereiken met de auto en rondom de luchthaven liggen heel wat parkings waar je je auto veilig kan achterlaten. Hieronder alvast een paar interessante parkings in de buurt van Schiphol:

Parking P3: beste optie als je op vakantie gaat

  • Je kan hier overdekt en onoverdekt parkeren en in het garagegedeelte vind je ook elektrische oplaadpalen.
  • Er is ook camerabewaking.
  • Parking P3 ligt op 10 minuten van de luchthaven, maar om de 10 minuten vertrekt er een gratis pendelbus die je naar de aankomst- en vertrekhal brengt.
  • In het laagseizoen beginnen prijzen vanaf 55 euro voor een week, 87,50 euro voor twee weken en 122,50 euro voor drie weken.
  • Bereken de prijs hier online

P4 Basic Parking: goedkoopste optie

  • Deze parking is onoverdekt
  • De P4-parking ligt iets verder van de luchthaven, maar elk kwartier kan je mee met een gratis pendelbus naar de luchthaven Schiphol.
  • Prijzen zijn afhankelijk van hoe lang en in welke periode je er parkeert.
  • Reserveer je plekje online

Parking P6 (valet-service)

  • Bij een valet-service zal een medewerker van Amsterdam Airport Schiphol je auto parkeren voor jou op parking P6. Je kan hier parkeren vanaf drie dagen.
  • De parking is onoverdekt, 24/7 open en wordt bewaakt met camera’s.
  • Je kilometerstand en de staat van je auto wordt neergeschreven voor je de auto afgeeft. Je moet ook je sleutels afgeven.
  • Je maakt gebruik van die valet-service vanaf 129 euro per week, 146,50 euro voor twee weken en 164 euro voor drie weken.
  • Reserveer hier online
  1. Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids. 75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, het achteraf bewerken en back-ups maken,... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?