FB

Ervaringen "Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber"

333 ervaringen

- 20 maart 2019 - Anne Claeys

Prima route! Het was een aangename wandeling.

- 14 maart 2019 - Jos Lens

interessante wandeling - goede parking opletten op zondag : veel gastronomie gesloten

- 2 maart 2019 - A.Vandevelde

Namen is gemakkelijk toegankelijke en MOOIE stad, zeker onder een aangenaam zonnetje. We vonden op het kaartje dat bij de wandeling zit, echter niet altijd de straatnamen terug zodat het niet evident was om de verschillende bezienswaardigheden met elkaar te verbinden. Bovendien vonden we de beschrijving van hoe van de ene naar de andere bezienswaardigheid te stappen soms nogal abrupt, .We hebben dus regelmatig het GPS-systeem in onze gsm moeten inschakelen.

- 6 februari 2019 - koen peeters

Prima en leerrijke wandeling. Route niet altijd even duidelijk aangegeven, soms ontbreken ook straatnaambordjes....

- 5 februari 2019 - Peter Wesemael

mooie wandeling als kennismaking met deze stad. Zeker een aanrader op zaterdag. Dan was ook de église St - Loup open.

- 18 januari 2019 - Marijke

Heel mooie wandeling. Goeie tips. Aangename stad. We gaan zeker terug om te wandelen naar de citadel.

- 16 januari 2019 - Billy56

Altijd super interessant, de stadswandelingen van 'reisroutes'. Ze combineren de geschiedkundige bezienswaardigheden met de look and feel van de stad.

- 13 januari 2019 - Kris Elaerts

Leuke stadswandeling dat een mooi overzicht geeft over Namen. De citadel is een 'must do'.

- 5 januari 2019 - Marijke

Met deze wandeling beleefden we een mooie dag in deze verrassende stad Namen.

- 4 januari 2019 - eric danneels

Deze wandeling hebben we gedaan op 27 december met het Happy Day ticket van onze NMBS. Mooi gerenoveerd station. Als je van Gent Sint Pieters komt..... Zonder citadel. Eens je citadels gezien hebt : Ehrenbreitstein/Koblenz- Königstein/Königstein/ Fort Saint Paul/Marseille....dan weet je wat zo iets is en van de tijd ging het ook niet..De wandeling was mij bekend. Het ging er vooral om de Waalse cultuur te tonen/beleven aan uitgeweken Vlamingen naar Duitsland. Wij kwamen in een lege stad toe, maar bij de terugreis was het gezellig vol. Je vind er ook de betere traiteurs met Knokke Zoute prijzen. Het is nu eenmaal de hoofdstad van Wallonië. De huizen langs de Samber zijn ondertussen allemaal gerenoveerd. Saint Loup bleef het bij binnen kijken dit keer. De kerk op de marché des légumes is gesloten momenteel restauratie. Wel een intiem plein. Aan de kathedraal is er niks merkwaardig aan. De Marché de Noël was best een aangename verrassing: Waals. Geen Bratwurst en Glühwein dus. Wel boudain noir/blanc/peket en echte cadeau standen. Voor mij was het een aangenaam weerzien met Brasserie François. We hebben er in het zeer lang en zeer breed geluncht. Het is een brasserie stijl die in Vlaanderen totaal verloren gegaan is. Prijs/kwaliteit/bediening zéér correct. Beetje zoals Siphon Oostkerke/Damme. Reserveren nodig. Voordien hadden we al gestopt in een "hipster"-café. Dat hebben ze daar ook. Tja, en er blijft natuurlijk de Waalse mentaliteit met de Franse "slag".

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Gratis stadswandeling Namen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?