Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken
Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. De wandelroute vergeet uiteraard de winkelstraten niet. Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen. Er is een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue. 

Promoties 3 dagen Bonn va. 129€ pp
Verblijf in het Hotel Günnewig Residence****, inclusief  2 overnachtingen met ontbijtbuffet, ook promotie met half pension.  Verwarmd binnenzwembad en sauna, gelegen in het hart van de stad Bonn, kamers met airco, geluidswerend glas en WiFi. Hoge klantenbeoordeling: 8,9/10
Meer informatie en reservaties

Kerstmarkt 2016 in Bonn
Periode: 18/11 tot 23/12/2016 (gesloten op 20/11)
Openingsuren: 11 tot 21 uur 
Als je de wandelroute loopt dan kom je langs het volledige traject van de kerstmarkt. Reeds van bij de start in de Poststrasse zie je de eerste verkoopstanden. De grootste activiteit is er op de Münsterplatz. Andere locaties zijn de Vivatsgasse, in de straat van de toeristische dienst (Windeckstrasse) en nabij de 'leeuwenbron' op de wandeling: de Friedensplatz. Je kan er bij je bezoek aan Bonn niet naast lopen. In totaal meer dan 170 verkoopstanden.

Gids downloaden

GPS-track Bonn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Informatie

  • Afstand: 5,7 km (incl. Poppelsdorfer Schloss)
  • Vertrekplaats: treinstation Bonn (Hauptbahnhof) of Quantiusstrasse
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier
     


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (80)

 
Tour , 3/01/2018

Mooie wandeling met hulp van het duidelijk uitgestippeld plan van het traject en de beschrijving van de bezienswaardigheden.

Tour , 11/12/2017

hebben de route in de hand het uitgestippeld traject afgelopen. Is een wandelweg zonder franje en met de hoogtepunten netjes tegenkomend.De kerstmarkt sloeg ons een beetje tegen maar dat zal door het weer zijn fijne dag in Bonn gehad bedankt groetjes

Tour , 5/11/2017

De route en plattegrond uitgeprint en meegenomen. Heeft ons erg geholpen om de leukste dingen van Bonn op een zeer eenvoudige manier te bekijken. Plattegrondje met route werkte erg goed. Zijn alleen begonnen bij het Beethovenhuis omdat hier de parkeergarage vlakbij was. Over de brug en eerste straat direct links. Heel gemakkelijk voor een dagje Bonn.

Tour , 19/09/2017

Heel erg leuke en goed leesbare route. In een korte tijd zie je heel veel van Bonn. Wij waren er nettijdens het Beethoven festival. Misschien goed om die periode in de gaten te houden. Niet alle gebouwen zijn dan goed zichtbaar vanwege de festiviteiten en de tijdelijke feesttenten/podia die opgebouwd worden.

Tour , 5/09/2017

wandeling gedaan met de Garmin en de uitgeprinte verklaring, prachtige stad weliswaar staan verschillende in de steigers door verbouwingswerken, maar ja dat moet ook gebeuren hé, zeker de moeite waard. opgepast met die ecozone met de wagen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen