Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken
Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. De wandelroute vergeet uiteraard de winkelstraten niet. Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen. Er is een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue. 

Promoties 3 dagen Bonn va. 129€ pp
Verblijf in het Hotel Günnewig Residence****, inclusief  2 overnachtingen met ontbijtbuffet, ook promotie met half pension.  Verwarmd binnenzwembad en sauna, gelegen in het hart van de stad Bonn, kamers met airco, geluidswerend glas en WiFi. Hoge klantenbeoordeling: 8,9/10
Meer informatie en reservaties

Kerstmarkt 2016 in Bonn
Periode: 18/11 tot 23/12/2016 (gesloten op 20/11)
Openingsuren: 11 tot 21 uur 
Als je de wandelroute loopt dan kom je langs het volledige traject van de kerstmarkt. Reeds van bij de start in de Poststrasse zie je de eerste verkoopstanden. De grootste activiteit is er op de Münsterplatz. Andere locaties zijn de Vivatsgasse, in de straat van de toeristische dienst (Windeckstrasse) en nabij de 'leeuwenbron' op de wandeling: de Friedensplatz. Je kan er bij je bezoek aan Bonn niet naast lopen. In totaal meer dan 170 verkoopstanden.

Gids downloaden

GPS-track Bonn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Informatie

  • Afstand: 5,7 km (incl. Poppelsdorfer Schloss)
  • Vertrekplaats: treinstation Bonn (Hauptbahnhof) of Quantiusstrasse
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier
     


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (69)

 
Tour , 10/01/2017

Goed uitgestippelde wandeling om een perfect beeld te krijgen van Bonn, een aanrader.

Tour , 22/12/2016

Mooie wandeling en een interessante stad. We hebben het Mozarthuis en de twee kerken bezocht. Zeer de moeite waard. Ook twee musea bezocht, n.l. de Bundeskunsthalle en het Rheinisches Landesmuseum. In de Bundeskunsthalle is momenteel een interessante tentoonstelling over de rivier "de Rijn". Ook het Rheinisches Landesmuseum heeft heel veel te bieden.

Tour , 8/12/2016

Mooie wandeling, heel mooie stad, Kerststalletjes waren schitterend.

Tour , 12/10/2016

Prachtige stadswandeling waarbij ik echt verbaasd was door de botanische tuin en dit in de herfst wat moet dit niet zijn in de lente als alles in bloei staat. Bovendien was de Beethoven maand bezig. Met allerlei optredens Etc.

Tour , 10/10/2016

Prima stadswandeling, precies langs alle leuke plekjes. Bonn is zo zeker een bezoek waard.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen