Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken

Bonn: wandelroute langs musea en door parken
Bonn heeft zijn bezoeker heel veel te bieden: grote en belangrijke musea, omvangrijke groene parken, heel wat historische gebouwen en als belangrijkste figuur: Beethoven. De wandelroute vergeet uiteraard de winkelstraten niet. Bonn is zeer divers en we geven je tips om je bezoek zelf in te delen. Er is een centrumwandeling die je kan uitbreiden met 2 kilometer als je de botanische tuin erbij neemt. Ooit was Bonn de hoofdstad van West-Duitsland en dat heeft ervoor gezorgd dat het belangrijke musea kreeg. Vijf daarvan liggen in de Museumsmeile. Dat stadsdeel bereik je best met de auto of de tram. Verkies je het groene Bonn? Dan is het aanbod zeer groot: Stadtgarten, Hofgarten, Poppelsdorfer Schloss, Alten Friedhof en het Freizeitpark Rheinaue. 

Promoties 3 dagen Bonn va. 129€ pp
Verblijf in het Hotel Günnewig Residence****, inclusief  2 overnachtingen met ontbijtbuffet, ook promotie met half pension.  Verwarmd binnenzwembad en sauna, gelegen in het hart van de stad Bonn, kamers met airco, geluidswerend glas en WiFi. Hoge klantenbeoordeling: 8,9/10
Meer informatie en reservaties

Kerstmarkt 2016 in Bonn
Periode: 18/11 tot 23/12/2016 (gesloten op 20/11)
Openingsuren: 11 tot 21 uur 
Als je de wandelroute loopt dan kom je langs het volledige traject van de kerstmarkt. Reeds van bij de start in de Poststrasse zie je de eerste verkoopstanden. De grootste activiteit is er op de Münsterplatz. Andere locaties zijn de Vivatsgasse, in de straat van de toeristische dienst (Windeckstrasse) en nabij de 'leeuwenbron' op de wandeling: de Friedensplatz. Je kan er bij je bezoek aan Bonn niet naast lopen. In totaal meer dan 170 verkoopstanden.

Gids downloaden

GPS-track Bonn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Informatie

  • Afstand: 5,7 km (incl. Poppelsdorfer Schloss)
  • Vertrekplaats: treinstation Bonn (Hauptbahnhof) of Quantiusstrasse
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier
     


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (75)

 
Tour , 9/08/2017

Wandelroute heel duidelijk en makkelijk te volgen. Plattegrond bij de wandelroute was ook handig. Heel leuk, heb er plezier aan gehad! Bedankt.

Tour , 7/08/2017

Goede uitgestippelde wandeling , die iedereen kan gebruiken bij eerste kennismaking met Bonn.

Tour , 28/06/2017

Zeer uitgebreide reisgids met goed kaartmateriaal. Ik heb hem meegegeven aan aan de deelnemers aan onze excursie naar Bonn waar ze na een stadstour op eigen gelegenheid dankzij deze gids de stad konden verkennen. Dank voor jullie inzet om steeds weer prachtige reisgidsen te leveren.

Tour , 1/05/2017

De wandelroute was heel duidelijk en afwisselend. Mooie gebouwen en veel groen. En daarbij ook veel lekkere restaurants, kortom n prima stad voor 2 dagen.

Tour , 17/04/2017

Heel tof om te doen. Heel duidelijk ook en je ziet zowel het oude stadsgedeelte als het groene gedeelte van Bonn. Ter plaatse met de GSM de route gedownload. Je passeert langs het water heel gezellige terrasjes om es te zitten (vb. indien met kids, ook interessant)Hebben 2 dagen voordien Keulen aangedaan, maar Bonn is veel meer de moeite waard.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen