Waar overnachten in Belgrado 2024? 13 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Belgrado 2024? 13 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

18 oktober 2023 in Servië0 reacties

Tijdens je bezoek aan de Servische hoofdstad Belgrado heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Belgrado. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in de oude stad van Belgrado

Stari Grad is het historische centrum van Belgrado en biedt een charmante sfeer met geplaveide straatjes, oude gebouwen en talloze restaurants, bars en winkels. Hier vind je onder andere het Kalemegdan-fort, de Knez Mihailova-straat, Skadarlija, de Boheemse wijk van Belgrado en de orthodoxe kathedraal van Belgrado. Kortom, de ideale plek om de meest toeristische bezienswaardigheden van Belgrado te bezichtigen. De oude stad biedt een geweldige mix van geschiedenis en hedendaagse cultuur, en is de place to be om de ware geest van de oude binnenstad te ervaren.

Enkele leuke adresjes in het oude centrum van Belgrado:

  • Hotel Balkan is een viersterrenhotel, op 400 meter van het Plein van de Republiek, dat beschikt over stijlvolle accommodatie, een aangemae tuin, een gemeenschappelijke lounge, een terras en een restaurant. Meer info en boeken.
  • Maison Royale ligt aan de levendige straat Knez Mihailova, de meest indrukwekkende voetgangersstraat en winkelgebied van Belgrado en dicht bij de oudste historische bezienswaardigheden van de stad. Meer info en boeken.
  • Eerder op zoek naar een lowbudget-verblijf? Dan is het Good People Design Hostel misschien wel iets voor jou. Het hostel beschikt over zowel privékamers als slaapzalen en een weelderige tuin met een gemeubileerd terras. Iedere ochtend kan je ook kiezen uit à-la-carte-ontbijtopties. Meer info en boeken.
  1. Verblijven in de buurt van Ada Ciganlija

Ada Ciganlija, ook bekend als de “zee van Belgrado”, is een populair kunstmatig meer en recreatiegebied in de buitenwijken van de stad (op zo'n 4 kilometer van het stadscenturm). Je kan hier niet alleen van het zonnetje komen genieten, maar ook zwemmen, kajakken, paddleboarden, waterskiën en beachvolleybal spelen. Natuurlijk vind je ook hier een verscheidenheid aan (betaalbare) hotels, bars, restaurants en cafés.

Enkele leuke adresjes in de buurt van Ada Ciganlija:

  • Hotel FLOW bevindt zich op het kunstmatige meer en beschikt over unieke accommodatie met prachtig uitzicht. Ervaar de zonsondergangen terwijl je ontspant in de jacuzzi. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in de Monte Cristo Villa on water. Deze villa beschikt over 3 slaapkamers, een keuken, een woonkamer met flatscreen-tv en 2 badkamers. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met een kopje koffie, zicht op het meer en de zonsondergang op de achtergrond. Meer info en boeken.
  1. Novi Beograd, het nieuwe deel van Belgrado

Ook in het nieuwe gedeelte van Belgrado, "Novi Beograd", kan je overnachten. Dit is de grootste wijk van Belgrado en, zoals de naam al aangeeft, een moderner alternatief voor de oude binnenstad. Novi Beograd ligt aan de overkant van de rivier. Bezoek er zeker eens de Western City Gate, een bijzondere wolkenkrabber met op de bovenste verdieping een ronddraaiend restaurant.

Enkele leuke adresjes in Novi Beograd:

  • Geen leuker verblijf in dit gebied dan het ArkaBarka Floating Rooms and Hostel! Deze kleurrijke accommodatie ligt aan de oevers van de Donau rivier en beschikt over (budget)kamers en appartementen met unieke handgeschilderde muren. Verder is er een barbecue aanwezig, kan je fietsen huren en heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de rivier. Meer info en boeken.
  • Voor een ontspannend verblijf kan je terecht in Joy 5 Hotel & SPA. Deze 4-sterrenaccommodatie biedt moderne kamers voorzien van alle luxe en comfort, een bar en een spa- en wellnesscentrum. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Skadarlija, de boheemse wijk van Belgrado

Skadarlija is de boheemse wijk in het centrum van Belgrado, op slechts enkele minuten van het Republieksplein. Dit is een beroemde straat vol traditionele restaurants waar heel wat muzikanten optreden en lokale kunstenaars en intellectuelen vroeger samenkwamen.

Enkele leuke adresjes in de Skadarlija-wijk:

  • Hotel Bohemian Garni ligt in de levendige wijk Skadarlija, op 500 meter van Trg Republike. Het driesterrenhotel beschikt over eenvoudige, modern ingerichte kamers voorzien van airco en wifi. Meer info en boeken.
  • Een ander aan te raden hotel, gelegen in de Skadarlija wijk, is het Hotel Indigo Belgrade, an IHG Hotel. Dit boetiekhotel beschikt over stijlvolle kamers, een aangename tuin met terras, een restaurant en iedere ochtend een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Mooiste hotels in de Zemun-wijk

Zemun is een van de meest pittoreske en historische wijken van Belgrado. Ooit was Zemun een eigen stad, maar werd in de jaren dertig samengevoegd met Belgrado. Het ligt aan de rechteroever van de rivier de Donau en heeft een eigen unieke charme en karakter. Een bezoekje aan de Gardostoren (ook wel gekend als de Millenniumtoren) en een wandeling langs de Zemun-kade zijn een absolute must tijdens jouw verblijf hier.

Enkele leuke adresjes in de Zemun-wijk:

  • Bali Colosseum biedt een oase van rust en comfort. Het verblijf beschikt over kamers en appartementen, ingericht met Indonesische elementen. Verder is er een overdekt zwembad, een hot tub en een gezellig restaurant. Meer info en boeken.
  • Hotel Theater biedt elegante en comfortabele kamers met gratis WiFi, een lobbybar en een terras. Meer info en boeken.
  1. Beste plekken om te overnachten in de Savamala wijk

De Savamala wijk bevindt zich aan de rechteroever van de Sava en staat bekend om zijn bruisende nachtleven en als thuishaven van veel van de populairste splavs van de stad, met een gevarieerd aanbod aan muziek en entertainment. Splavs, ook wel bekend als drijvende rivierclubs of rivierboten, zijn een populaire attractie in Belgrado. Dit zijn eigenlijk nachtclubs en bars op boten die aangemeerd liggen langs de rivieren Sava en Donau.

Enkele leuke adresjes om te overnachten in Savamala:

  • Hotel Moskva, een iconisch hotel in het hart van Belgrado. Het werd geopend in 1908 en is sindsdien een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad. Het hotel heeft een elegante, neoklassieke gevel en een luxueus art-nouveau-interieur, met 123 kamers en suites die prachtig ingericht zijn en voorzien zijn van moderne voorzieningen. Het hotel huist ook het beroemde Café Moskva, dat bekendstaat om zijn voortreffelijke gebakjes en taarten. Meer info en boeken.
  • 7 Rooms Suites ligt op een toplocatie, op wandelafstand van het Plein van de Republiek Belgrado en de Tempel van Sint Sava. Je verblijft in een van de moderne kamers en geniet van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Servië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Servië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Servië met een volledige uitgestippelde rondreis door Servië, en meer dan 63 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Servië.

Servië

Gratis reisgids Servië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?