Wandelen in het natuurreservaat Bourgoyen Ossemeersen in Gent

Gent - Bourgoyen-Ossemeersen wandelroute

Gent - Bourgoyen-Ossemeersen wandelroute

Gent - Bourgoyen-Ossemeersen wandelroute
Een wandeling in het Gentse natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen zou je kunnen omschrijven als een therapie. Onthaasting, tot jezelf komen, één worden met de natuur. Je leert er écht anders naar de natuur te kijken en luisteren. Om extra lang te genieten van wat zich aan natuurschoon voor je ontvouwt, staan er op verschillende plaatsen op de route bankjes. En waarom geen picknick midden in een prachtige natuur?

Het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen ligt op amper enkele kilometers ten westen van de Gentse binnenstad. Het is een beschermd en erkend natuurreservaat van 220 ha (2,2 km²).

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 99€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

Nog meer in de complete reisgids Gent
Ontdek Gent via 5 uitgewerkte wandelroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 7,50

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een citytrip op Euroreizen.be.
  
 

Informatie

  • Afstand: 5,8 km
  • Vertrekplaats: Driepikkelstraat, Mariakerke (parking Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen) 
  • Aard: natuurwandeling
  • Wegdek: kiezelpaden, steenslag, aardewegen 
  • Bewegwijzering: ja
  • Toegankelijk voor rolwagens: neen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (37)

 
Tour , 7/04/2018

Reeds voor de tweede keer deze wandeling gedaan, nu in het begin van de lente en het was weer eens volop genieten van een mooi stukje natuur in ons klein Vlaanderen.

Tour , 2/04/2018

Paasweekend 2018 doorgebracht in het mooie Gent. Gisteren gaan wandelen in het mooie natuurreservaat. Mooie wandeling. Veel vogels, eenden en ganzen gespot. Jammer van het constant luide gezoem van auto's op de achtergrond.

Tour , 6/11/2017

Mooie groene wandeling, niet verwachte natuurbeleving in een verstedelijkt gebied. Prachtige dagwandeling van gemaakt door te koppelen aan een rondje Blaarmeersen. Veel vogels gespot onderweg.

Tour , 10/10/2017

Prachtige wandeling in een bijzonder leuk en ontspannend kader. Zeer aangenaam dicht bij Gent.

Tour , 26/05/2017

zeer mooie ervaring, kende het domein niet,is wel de moeite waard het te ontdekken, zeker voor vogelspotters, rustig, niet ver van Gent, veel parking en interessant een namiddag te verblijven in de vrije natuur,een pick-nick meenemen met de aller kleinsten. Momenteel een zee van boterbloemen e.a. Een aanrader.

 

Download en print

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen