Valencia stadswandeling

Valencia stadswandeling

Valencia stadswandeling
Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen.

Op de wandeling komen wij langs of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,8 km
  • Vertrekplaats: Calle de Jativa (treinstation Estacion del Norte en metrostation Xativa)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (149)

 
Tour , 30/12/2017

Leuke wandeling. Al wandelend weer andere dingen gezien dan waar we met de fiets langs zijn gekomen.

Tour , 25/12/2017

Zoals altijd(?) een goede en betrouwbare hand- of bege-leiding.

Tour , 14/12/2017

Prachtige stad. De stadswandelroute was een goede leidraad om de stad te verkennen. We hebben de tijd genomen en twee dagen over de stadsroute gedaan. De derde dag door de droge rivierbedding gelopen naar de gebouwen van Calatrava en het oceanic bezocht. Dank voor de routebeschrijving met de bijbehorende info!

Tour , 27/11/2017

voldoende info over de bezienswaardigheden langs de wandelroute. Je kan het altijd op eigen tempo doen. Desnoods in 2 dagen.

Tour , 26/11/2017

Zoals we gewoon zijn: duidelijke omschrijving van de wandeling! !

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (15)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen