Valencia stadswandeling

Valencia stadswandeling

Valencia stadswandeling
Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen.

Op de wandeling komen wij langs of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,8 km
  • Vertrekplaats: Calle de Jativa (treinstation Estacion del Norte en metrostation Xativa)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (127)

 
Tour , 20/09/2017

Heel mooie stad, de wandelroute bracht ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Wil je ook musea of andere gebouwen bezoeken trek dan minstens 2 dagen uit, er is veel te zien en te beleven.

Tour , 9/09/2017

Een geweldige ervaring!Zeer mooie plekjes ontdekt! We hebben ervan genoten!

Tour , 11/08/2017

Hoogtepunt van onze reis naar Valencia. Wandeling brengt je langs mooie plekken in het historische deel van Valencia. Wandeling gedaan met 2 kids (12 en 15); was goed te doen. Absolute aanrader dus.

Tour , 1/08/2017

We hebben met ons gezin echt genoten van deze wandeling. We hebben er een hele dag voor uitgetrokken. Je kan dit op je gemak doen en af en toe eens stoppen voor een terrasje natuurlijk... Op het einde van onze eerste dag in Valencia hadden we alle belangrijke plaatsen gezien in de oude stad. Super wandeling ! Echt een aanrader ! Zeker op een zondag want dan zijn sommige musea gratis tot 14u. De volgende dag hebben we een fiets gehuurd om de omgeving te verkennen.

Tour , 16/07/2017

Leuke, interessante wandeling maar te lang om in één keer te doen. We verkenden de stad eerst per fiets (Baja/Valenciabikes): een echte aanrader, zijn geld meer dan waard. Op deze manier kom je overal al eens in de stad, en kan je nadien de toffe plaatsjes opnieuw te voet opzoeken of bezichtigen. Ook de wandeling leidt je langs alle interessante plaatsen en gebouwen maar doe je beter in twee keer, dan kan je ze combineren met een leuk terrasje of een bezoek aan een kerk, markthal, of museum. Tenzij je maar twee dagen in Valencia bent natuurlijk...

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (15)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen