Valencia stadswandeling

Valencia stadswandeling

Valencia stadswandeling
Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen.

Op de wandeling komen wij langs of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

GPS-track Valencia: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 8,8 km
  • Vertrekplaats: Calle de Jativa (treinstation Estacion del Norte en metrostation Xativa)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (144)

 
Tour , 14/11/2017

Geweldig mooie wandeling met de highlights van Valencia. Eerste dag deze wandeling en 2e dag de gebouwen van Calatrava, de rondleiding door het opera gebouw is zeker de moeite waard.

Tour , 13/11/2017

Mooie wandeling...even bij vertellen dat op zondag verschillende musea gratis inkom zijn !

Tour , 9/11/2017

Prachtige stad! De wandelroute was een handig hulpmiddel.

Tour , 9/11/2017

Valentia, een droom is waar geworden. We deden de wandelroute over 2 dagen zodat er tijd was om sommige kerken of musea en natuur te bezoeken. We hadden echt prachtweer om te wandelen en terrasjes te doen. Het Turia park gaat van begin tot einde nooit vervelen. Maar ook net buiten het park veel mooie zaken en lokale terrasjes te ontdekken. Veel goedkoper, 2.30€ voor een heerlijke koffie en een pint en een oplaaiende conversatie over de actualiteit "scheiden of blijven" HEERLIJK.

Tour , 2/11/2017

Goede reisroute. Sommige 'must see's' ontbreken zoals het archeologisch museum, botanische tuin ... Ook is een update van de informatie nodig: aan het museum voor moderne kunst heb ik vergeefs gezocht naar kunstwerken aan de ingang. Een aanrader maar neem meer dan 1 dag om dit parcours af te leggen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (15)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen