Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (86)

 
Ed de Rijcke , 2/04/2015
Uitgebreide en zeer informatieve beschrijving van centrum Salzburg. Hebben hier zeer veel aan gehad.
lieve christiaens , 31/03/2015
19/03/2015 Zeer duidelijk overzicht plan, duidelijke uitleg over de te volgen route, alleen het oude deel van de stad gedaan, was genoeg voor één dag, beknopte uitleg over de bezienswaardigheden, dus in combinatie met een uitgebreid boekje. Prachtig weer nemen we erbij!
Christophe Van Ginderachter , 9/03/2015
Mooie wandeling, zeker de moeite waard, veel weetjes en je loopt langsheen straten waaraan je niet denkt door te lopen als je die beschrijving niet hebt. We hebben de wandeling afgelegd in wisselend weer (sneeuw afwisselend met zon), maar geen problemen ivm oriëntatie.
paul , 24/02/2015
Deel volledig de mening van Rudy VDB van 15/09/2014. Mijn vrouw en ik hebben de wandeling gedaan op 19/02/2015 met prachtig weer en her en der hebben we toch even moeten zoeken maar het is wél héél mooi, zeker bij mooi weer!
Cornips , 23/02/2015
Weer een zeer mooie wandeling, alles gemakkelijk te bereiken. Echt alle bezienswaardigheden van de stad in de wandeling opgenomen. Leuke ervaring!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen