Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Ontdek Oost-Tirol

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (121)

 
Tour , 19/06/2017

Op 26/05/17 de prachtig uitgelegde stadswandeling van Salzburg gedaan.Zeer tevreden over de uitstekende uitleg van alle gebouwen en monumenten,goede route en niet te zwaar.Leuk dat je op het einde terug bij vele terrasjes uitkomt en even kunt genieten van de omgeving.

Tour , 23/04/2017

Zeer mooi uitgewerkte wandeling! We hebben er echt van genoten om Salzburg om deze manier te ontdekken. Zeer duidelijke uitleg en je komt echt op mooie plekjes. Als we nog eens in Salzburg komen doen we de wandeling opnieuw. Ik zal ze zeker aanraden aan anderen. Bedankt! :-)

Tour , 20/04/2017

10 april de stadswandeling Salzburg gedaan. In 1 woord fantastisch. Wat een mooie wandeling met vergezichten, geschiedenis, mooie straatjes en lekkere eettentjes. Echt een aanrader. Door alle extra stops bij restaurantjes en cafe's, hebben wij er 5 uur over gedaan en ik ga zeker nog een keer terugkomen in deze prachtige stad.

Tour , 10/04/2017

Wij hebben pas onze reis naar Salburg beëindigd en hebben van de stadsgids genoten. Zeer overzichtelijk, met toch oog voor kleine details,en alle bezienswaardiheden voldoende ,kort beschreven. Hartelijk dank

Tour , 27/03/2017

Voor de derde maal deze beschrijving gevolgd met een aantal personen die voor de eerste keer in Salzburg komen en daardoor een impressie krijgen van deze mooie stad! en daardoor misschien eens terug komen voor een uitgebreide trip!!! en ze waren zeer tevreden!!!!! de wandeling was niet te lang, tijd voor een terrasje, winkeltje!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen