Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (74)

 
Fam. Goossens-Wauters , 18/08/2014
Heel mooie wandeling waarbij je zeker kennis maakt met de mooiste plekjes van Salzburg. Zeer duidelijk beschreven en met nuttige informatie erbij. Met de auto tot op de P&R parking (Salzburg Zuid) en vandaar met de bus naar het centrum bespaart je heel wat tijd. De burcht op de berg kan je er eventueel ook nog bijdoen (te voet goed bereikbaar). Een aanrader, deze stadswandeling. Bedankt hiervoor!
Fam. Winkel , 14/08/2014
Mooie wandeling. Het klimwerk hebben we overgeslagen, het regende iets te hard. Auto geparkeerd op P+R en met bus naar het centrum. Zeker een aanrader!
Danielle Wolfert , 12/08/2014
Duidelijk beschreven en mooie wandeling. leuk klimwerk. Bij ons was het lichte regen maar goed te doen. Nagenoeg alle mooie plekjes van de alte stad gezien. na 4 uur parkeren slechts 4,-- kwijt. was dat hier in NL ook maar zo. Overigens lekkere restaurantjes onder weg. Niet op de route maar wel te lopen is de burcht op de berg. Neem daar wel wat tijd voor. Ook een goede route voor de Sound of Music liefhebbers.
Antonius van den Hazelkamp , 12/08/2014
Hele mooie en duidelijk beschreven wandeling. De mooiste plekken van Salzburg zitten er in. Als je al deze plekken rustig wilt bekijken heb je behoorlijk wat tijd nodig voor de wandeling. Een aanrader!
degloire christ , 7/08/2014
zeer mooie en interressante wandeling . We hebben het mooiste gezien van salzburg. Misreken je niet je bent bij al dat mooies langer onderweg dan je denkt. Om een snack te eten er zijn genoeg mogelijkheden en de prijzen liggen gunstig . De prijzen rijsen hier niet de pan uit zoals in andere grote steden. Ik ga binnen enkele jaren nog eens terug. Er waren nu wel veel opschoningswerken bezig in de stad. groetjes
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen