Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (52)

 
Emilie , 13/04/2014
Dit is een erg interessante wandeltocht die je brengt naar alle belangrijke plaatsen van de stad. Op bepaalde plaatsen zou je misschien anders niet komen. Aanrader.
Marie-Louise Vreeburg , 12/03/2014
We hadden maar een halve dag om het centrum van Salzburg te verkennen en hierbij is de stadswandeling een aanrader om in zo'n korte periode wat van de stad te weten te komen.
José Ongena , 10/02/2014
De voorgestelde wandel route door Salzburg lijkt mij een prima voorstel om de stad te verkennen. Na de reis zal ik mijn ervaringen i.v.m. de stadswandelingen pas echt kunnen evalueren. We kijken er wel naar uit!
Christel & Kurt , 30/12/2013
Mooie wandeling ook al werd het traject soms wat vermoeilijkt door de kerstmarkten. Nam soms ook de schoonheid van een gebouw wat weg maar we hebben gezien wat we moesten zien in Salzburg. Tip : parkeren kan in de parking van de Altstadt maar laat je kaartje "lochen" door één van deelnemende zaken en je kan dan een hele dag parkeren voor maar 6€.
Rebecca , 31/10/2013
Ideale start voor een bezoek aan de stad: langs een flink deel van de bezienswaardigheden en je weet meteen zo'n beetje de weg in de oude stad. Zo kun je later weer gemakkelijk terug naar die ene mooie kerk, dat gezellige straatje of dat prachtige uitzichtpunt. Erg leuk dat de vesting vanaf de achterkant wordt beklommen, een hoek waar je 'vanzelf' niet zomaar terecht komt. Duidelijke beschrijving en wetenswaardige aanvullende info. Uitstekende wandelroute!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen Stuur naar een kennis