Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

Nog meer in de complete reisgids Oostenrijk
Ontdek Oostenrijk via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Drie autoroutes brengen je door de bekende regio's van Tirol, Vorarlberg, Karinthië en Salzburgerland.
Koop de volledige reisgids voor € 10


 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (125)

 
Tour , 24/07/2017

We zijn op woensdag 12 juli met een groep van samana regio Limburg van uit ons hotel Bräuwirt in Kirchberg naar Salzburg gereden. Wij hebben daar de beschreven stadswandeling gemaakt, althans voor een stuk. Wij zijn dadelijk van de Kaigasse de Kapitelgasse in gegaan omdat bij de prospectie, die wij een maand eerder gedaan hadden, bleek dat dat stuk naar beneden te zwaar was voor onze groep met 12 rolwagens. Ik denk dat dat ook aangegeven is in de reisbeschrijving. Van de Kapitelplatz naar de Bierjodlgasse is er trouwens ook nog een ferme klim voor rolwagens, maar wij hebben het overleefd en voor de rest een heel mooie wandeling gedaan. Voor herhaling vatbaar met zulke groep.

Tour , 24/07/2017

Deze wandeling gedaan midden juli, zeer mooie wandeling met goede uitleg over de bezienswaardigheden. vooral het panoramapad boven de stad was prachtig. Een aanrader, wij hadden een GPS mee en de route was daarom heel makkelijk te volgen.

Tour , 20/07/2017

leuke route die ook buiten de platgetreden paden gaat. Spijtig van die hevige regenbui op het einde waardoor we ze niet helemaal voltooid hebben.

Tour , 1/07/2017

ondanks dat we al in Salzburg zijn geweest, zullen we deze mooie route van reisroutes zeker nog gaan gebruiken bij de volgende keer als we naar Kroatie gaan.

Tour , 19/06/2017

Op 26/05/17 de prachtig uitgelegde stadswandeling van Salzburg gedaan.Zeer tevreden over de uitstekende uitleg van alle gebouwen en monumenten,goede route en niet te zwaar.Leuk dat je op het einde terug bij vele terrasjes uitkomt en even kunt genieten van de omgeving.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen