Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (79)

 
Marcel CLAES , 8/01/2015
Ik ben nog niet in Salzburg geweet, maar de wandelroute die jullie voorstellen, lijkt mij zo interessant dat ik ze zeker ga doen. Op deze wandeling passeer je toch wel belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Met heel veel dank voor dit aanbod.
Dickens Hilda , 30/12/2014
Prachtige wandeling die je heel wat mooie dingen van Salzburg toont. Ook de eetplaatsen waren dik ok. Dabk u wel voor deze fijne wandeling.
Vandenbussche Rudy , 15/09/2014
In het begin wat onduidelijk, zoals er nog anderen hebben opgemerkt. En dat heen en weer op het einde hoeft ook niet. Maar anders best te doen incl. Burcht.
Luc Jans , 15/09/2014
Prima uitgewerkt en leidt de bezoeker lang de mooiste bezienswaardigheden van Salzburg. Duidelijk en volledig, net als de andere dossiers. Groetjes
Sjra Tummers , 9/09/2014
Sjra Tummers, 26 - 08 - 2014 Via mijn I-pad de stadswandeling in ons chalet opgevraagd. Ging perfect. Wandeling staat vrij uitvoerig beschreven echter ik had geen mogelijkheid de wandeling uit te printen. Zijn met de auto naarP&R parking zuid gereden en met pendelbus naar oude centrum van Salzburg. Op de plattegrond van Salzburg stonden alle bezienswaardigheden op. Route uitgestippeld en gaan lopen. Tevens de vestiging " hohensalzburg" midden in het oude gedeelte van de stad bezichtigd. Aan deze vestiging cq burcht is 900 jaar aan gebouwd en is nog nooit door de vijand veroverd. Door de zoutwinning in de onmiddellijke omgeving van de stad kon e.e.a. bekostigd worden. Door deze zoutwinning dankt Salzburg zijn naam.. Een min puntje was het minder goede weer waardoor maar weinig terrasjes bezet waren.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen