Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (64)

 
W N Middelkoop , 21/07/2014
Nu kreeg ik hem wel gedownload. Mooie route. gaan we zeker gebruiken
dirk oosterlinck , 16/07/2014
Kortom, een heel mooie wandeling in een heel mooie stad. Het parcours volledig gevolgd gezien vroeger ook al via Euroreizen een stad ontdekt. In het geval van Salzburg was het een herontdekken.Wandeling bij hoge temperatuur van 30 graden gedaan,terwijl in België de regen in bakken viel.
Jan en Lya de Wee , 15/07/2014
Aan de hand van uw stadswandelroute hebben wij een mooie kijk op Salzburg gekregen. Door werkzaamheden moesten we op een bepaald moment wat afwijken maar het lukte steeds om de route weer op te pakken. De route is duidelijk en geeft ook wat achtergrondinformatie. Dat is prettig. Zo leeft een stad meer. In de beschrijving bij punt 10 staat Jugendgasse en dat moet zijn Judengasse. Gelukkig hadden wij nog de tijd om naar de vesting Hohensalzburg te gaan. Ook om een mooi beeld te krijgen van de Altstad is het de moeite waard om de trappen te beklimmen naar het Kapuzinerpark. Een heel mooi uitzicht. Een interessante en mooi wandeling mede door uw stadswandelroute.
Annelies, 13-07-2014 , 13/07/2014
maandag 30 juni de gehele route gelopen tijdens een druilerige dag. GPS tour was de moeite waard: goed te volgen en alle belangrijke bezienswaardigheden kom je tegen en er zijn voldoende gelegenheden om te pauzeren. De beschrijving van de route was prettig,we hebben ons van te voren in kunnen lezen. De route heeft een prettige afstand al zul je keuzes moeten maken in wat je wil bezichtigen: er is te veel te zien voor 1 dag! Mooie stad om nog eens te bezoeken met beter weer.
Fernand , 13/07/2014
Niet alles kunnen doen door gebrek aan tijd . Salzburg was een stop op onze terugreis maar wat we bezocht hebben was zeker de moeite waart, zeer mooie stad !
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (14)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen