Wandeling Salzburg, gratis wandelroute langs bezienswaardigheden Salzburg wandelen

Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling

Salzburg, stadswandeling
Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad. Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus.

GPS-track Salzburg: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

Nog meer in de complete reisgids Oostenrijk
Ontdek Oostenrijk via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Drie autoroutes brengen je door de bekende regio's van Tirol, Vorarlberg, Karinthië en Salzburgerland.
Koop de volledige reisgids voor € 10


 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Mozartplatz, Salzburg
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: moeilijk, wegens klim
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (134)

 
Tour , 9/04/2018

Deze stadswandelingen zijn altijd leuk om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, op een rustig tempo met een aangename/haalbare afstand.

Tour , 19/03/2018

Leuke wandeling, goed beschreven,erg leuk om zo de stad te verkennen. Zonder deze beschrijving hadden we vast dit allemaal niet gezien!

Tour , 6/02/2018

Leuke wandelroute. Goede beschrijving van de bezienswaardigheden.Mooie stad.

Tour , 15/01/2018

Mooie wandeling in de Altstad van Salzburg. Zeker een aanrader. Andere wandel tips: Wandeling langs de stadsmuur op de Kapuzinerberg. Maak van de nood een deugd en kijk je ogen uit in de Rainerstrasse met wandelend van het station naar de Altstad. Heerlijke koffie bij de kiosk aan de Mozartsteg, een Weisbier in de Stieglkeller en een goed trendy diner in de lounge van Sternbrau. Salzburg: Goed voor een lang weekend weg.

Tour , 19/10/2017

De wandeling door Salzburg voerde ons langs alle bezienswaardigheden en een aantal mooie wegen die we anders niet gevonden hadden (zoals het pad onder- en achterlangs de burcht. Nog een tip. We hebben de auto gratis geparkeerd in de P-Garage aan Europastrasse 1 onder het winkelcentrum en zijn met de bus lijn 1 naar het centrum gereden. Een aanrader.

 

Download en print

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen