Wandelen in Roubaix langs musea, parken en winkelstraten

Roubaix stadswandeling

Roubaix stadswandeling

Roubaix stadswandeling
Roubaix, net over de Franse grens, is aan een ware metamorfose toe. Groot en welvarend geworden door de textielindustrie, kende het een zware terugval na de Eerste Wereldoorlog. Nu bouwt de stad aan een nieuwe toekomst, steunend op datzelfde industriële verleden. Pronkstukken zijn er het majestueuze stadhuis, de Saint Martin kerk en zijn rijke musea zoals La Piscine et La Manufacture. Stijlvolle herenhuizen laten het verleden herleven. Met onze wandelroute Roubaix kom je langs al deze bezienswaardigheden.

Combineer je bezoek met Lille
Ook in Lille hebben we een uitgebreide wandeling. Beiden zijn zowel cultuursteden als grote winkelcentra. Ga nu naar onze wandelroute Lille.

Promotie Lille 3 dagen: va. 109€ pp
2 overnachtingen met ontbijtbuffet in hartje stad in hotel Mercure Lille Centre Grand Place ***. Kamers gerenoveerd in trendy stijl, oude stadsdeel vlakbij, 1 kind t/m 15 j. gratis (kamer ouders), gratis WiFi op de kamer.
Meer info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-track Roubaix: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).  <

Gids downloaden

  

Informatie

  • Afstand: 8,9 km
  • Vertrekplaats: Place de la Liberté 12 (dienst toerisme)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossierDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (8)

 
12
Tour , 7/04/2018

Enkele dagen in Rijsel gelogeerd. Met de metro vanuit Rijsel naar Roubaix, met zijn verleden van de textielnijverheid. Bewonderenswaardig hoe oude gebouwen een nieuwe bestemming krijgen. De wandeling was heel duidelijk.

Tour , 3/01/2018

Tja, reisroutes wandelingen zoeken niet altijd de gekende highlihts op, in dit geval Roubaix.In ieder geval bedankt.Wandeling gedaan op 21 december. Ik was niet met cultuur freaks onderweg, vandaar geen La Piscine bv. Ons doel was de vélodrome:aankomst Parijs-Roubaix. Voor Vlamingen "heilige" grond.Dus hebben we de wandeling wat "vertimmerd"= de kortste weg van station naar vélodrome opgezocht.Ook gevonden trouwens. Niet te geloven hoe die koers daar aankomt. Voor de terugkeer hebben we dan het parcours van reisroutes gevolgd vanaf nr 6 naar nr 7: amaai, wat een lang stuk was dat. Niks openbaar vervoer daar.Langs deze weg zie je nu het vervallen grauwe textiel verleden van Roubaix.Zoals Gent toenmalig was in de 60tiger jaren. Gent nu opgeblonken dus. In Roubaix zijn ze gestart: het historisch centrum opblinken. Dat nieuwe winkelcentrum... Tja, met reisroutes reis je. Bedankt.Op weg naar de vélodrome,in onze, versie,een schitterend buurt cafe tegen gekomen. Gelukkig hebben we gepauzeerd in Le Breda, want toen kwam er niets meer tot dat winkelcentrum.Uiteindelijk zijn we afgeklokt rond de 12km, met nog een pauze op de Marché de Noël sans déchets en een Bar/Tabac aan het station

Tour , 23/11/2017

Wij namen deel aan een georganiseerde daguitstap naar Roubaix maar we hadden de uitgeprinte pdf van Reisroutes bij ons. Zo konden we tijdens de vrije momenten wat extra ontdekken. Zoals steeds was die pdf klaar, duidelijk en volledig. La Piscine was het hoogtepunt; ook het museum van de weefgetouwen, het stadhuis en de overliggende kerk waren de moeite. Eén dag is wel voldoende voor Roubaix.

Tour , 20/11/2017

Prima en duidelijke beschrijving betreffende de bezienswaardigheden. Hebben genoten ondanks slechte weer. Spijtig dat openingsuren (bvb La Piscine) niet duidelijk worden weergegeven. Anders, zeker een aanrader om Roubaix te bezoeken en te verkennen, samen met de vélodrôme (Paris-Roubaix).

Tour , 19/11/2017

Hebben mooie wandeling gedaan. Met deze wandeling komt men op plaatsen waar je anders misschien niet komt. Goed voor een daguitstap, wij hadden twee nachten geboekt maar voor mij was dat één nacht teveel.

 

Download en print

Foto's (0)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen