Wandeling Oudenaarde, wandelen langs bezienswaardigheden Oudenaarde met wandelroute

Oudenaarde, stadswandeling

Oudenaarde, stadswandeling

Oudenaarde, stadswandeling
Op een relatief kleine oppervlakte kon Oudenaarde een schat aan bezienswaardigheden uit het verleden bewaren, maar ook het hedendaagse karakter mag er wezen. Centraal staat het schitterende stadhuis waar nu het MOU - Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen is ondergebracht. Van daar is het aangenaam dwalen in de soms smalle straten of naar de andere oever van de Schelde. Oudenaarde is ook het startpunt voor een rondrit door de Vlaamse Ardennen. Wil je dit met de fiets doen dan moet je zeker eens het Centrum Ronde van Vlaanderen bezoeken, gelegen nabij de Markt en opgenomen in onze wandelroute.

Vlaamse Ardennen promotie 3 dagen
Verblijf in half pension in hotel 2* in Mullem in half pension, incl. toegangsticket wielermuseum, wandel- en fietsroutes en gebruik stappenteller.
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-track Oudenaarde: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Markt, 9700 Oudenaarde
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: bijna overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja 
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (147)

 
Tour , 28/02/2018

Rustige en mooie stadswandeling langs de belangrijkste gebouwen. De vernieuwde markt met centraal het schitterende stadhuis deed ons verbazen. Het Liedtspark met prachtig zicht op vijver en kasteel was rustgevend. Ondanks het koude vriesweer aangenaam vertoeven. In de zomer komen we terug om te gaan fietsen langs de donkvijver, de Schelde en de omliggende mogelijkheden.

Tour , 20/02/2018

Prachtige wandeling door en rond Oudenaarde Mooie cultuur Groene natuur en heel goed weer !!

Tour , 2/02/2018

Korte maar mooie wandeling die je kennis laat maken met het mooie Oudenaarde. We hadden vroeger al het museum van de Ronde gedaan maar de stad zelf heeft ons aangenaam verrast. Vooral rond de Schelde zijn duidelijk inspanningen gedaan om de oevers her op te frissen. We komen zeker nog terug om te fietsen.

Tour , 19/01/2018

mooie route, maar veel uitbreidingsmogelijkheden, zoals aansluitend bvb het parcours rond de donkvijver, met mogelijkheid tot terras aan 'Den Dronk' met zicht op de waterpartij en veel mogelijkheden tot activiteiten (ideaal voor teambuilding).

Tour , 10/01/2018

Wij waren tussen Kerst en Nieuw met z'n tweetjes in Oudenaarde en hebben de wandeling gedaan. Heel leuk! Duidelijk omschreven en je ziet het ganse stadje. Oudenaarde was erg gezellig en fijn dat je vlakbij het centrum (gratis) kan parkeren.

 

Download en print

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen