Oudenaarde, stadswandeling

Oudenaarde, stadswandeling

Oudenaarde, stadswandeling
Op een relatief kleine oppervlakte kon Oudenaarde een schat aan bezienswaardigheden uit het verleden bewaren, maar ook het hedendaagse karakter mag er wezen. Centraal staat het schitterende stadhuis waar nu het MOU - Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen is ondergebracht. Van daar is het aangenaam dwalen in de soms smalle straten of naar de andere oever van de Schelde. Oudenaarde is ook het startpunt voor een rondrit door de Vlaamse Ardennen. Wil je dit met de fiets doen dan moet je zeker eens het Centrum Ronde van Vlaanderen bezoeken, gelegen nabij de Markt en opgenomen in onze wandelroute.

Vlaamse Ardennen promotie 3 dagen
Verblijf in half pension in hotel 2* in Mullem in half pension, incl. toegangsticket wielermuseum, wandel- en fietsroutes en gebruik stappenteller.
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-track Oudenaarde: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Markt, 9700 Oudenaarde
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: bijna overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja 
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (144)

 
Tour , 19/01/2018

mooie route, maar veel uitbreidingsmogelijkheden, zoals aansluitend bvb het parcours rond de donkvijver, met mogelijkheid tot terras aan 'Den Dronk' met zicht op de waterpartij en veel mogelijkheden tot activiteiten (ideaal voor teambuilding).

Tour , 10/01/2018

Wij waren tussen Kerst en Nieuw met z'n tweetjes in Oudenaarde en hebben de wandeling gedaan. Heel leuk! Duidelijk omschreven en je ziet het ganse stadje. Oudenaarde was erg gezellig en fijn dat je vlakbij het centrum (gratis) kan parkeren.

Tour , 3/11/2017

Fijne wandeling, goed beschreven. Hebben ook het Mou museum en het museum Ronde van Vlaanderen bezocht, zeker de moeite. Je kan een combi ticket kopen voor beide musea. Het vernieuwde marktplein is bijna klaar en wordt het weekend van 24/11 officieel geopend.

Tour , 28/10/2017

Heel mooie wandeling en tevens ontdekking van een prachtig stadje op mensenmaat.

Tour , 18/09/2017

Wij hebben de wandeling , in het kader van een teambuilding , aangevuld met een bezoek aan de Liefmansbrouwerij van 15 tot 17 uur (alleen voor groepen ) ; prachtige wandeling met mogelijkheid tot terrasje pakken op de markt ( waar momenteel werken uitgevoerd worden ) ; mooi overzicht langs de mooiste plekjes van Oudenaarde ; de steak in "de mouterij" is inderdaad een aanrader , evenals het Thais restaurant op de Markt ..... de collega's waren onder de indruk van deze 'parel van de Vlaamse Ardennen'......

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen