Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (242)

 
van lancker , 27/04/2016
het is een aangename wandeling en zonder loop je ofwel verloren ofwel mits je de helft van de bezienswaardigheden van Namen.
Francis Volkaerts , 9/04/2016
Positieve ervaring
Dirk VH , 7/04/2016
Mooie wandelroute en aangenaam verrast door het gezellige karakter van de stad. Zeker nog eens over te doen. Kleine maar o zo pittoreske stad met een goede mix van natuur, bouwkunst enz.
Jim Van Leemput , 3/04/2016
Na talrijke bezoeken aan Namen blijft het altijd weer een ervaring. Het is leuk om de hoogtepunten eens aan elkaar gerijgd te zien. Namen heeft zoveel te bieden. Natuurwandelingen in de buurt. Heerlijke restaurants en dan deze stadswandeling met voor mij als hoogtepunt het Museum Felicien Rops.
Daniël Kerremans , 8/02/2016
Het downloaden en lezen alleen al, doet je de stad proeven, smaken en beleven ! Binnenkort sporen we met de trein vanuit Klein-Brabant om vanuit het Grand Hôtel de Flandres met ons gezelschap het voorgestelde traject te bewandelen. Pavlovsgewijs komt het water ons al in de mond bij het voorgespiegeld beeld van zoveel moois !
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (29)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen