Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (209)

 
Marc Van Gaver , 29/06/2015
Namen is een aangename stad , ook vriendelijke inwoners . Prachtig uitzicht bovenaan citadel waar wij gezellig iets aten.Vriendelijke en spontane bediening. Soms wel eens moeten zoeken bij volgen plan. Het was zeker een leuke dag en Namen is een aanrader.
Ernst Pattijn , 26/06/2015
Een zeer duidelijke routebeschrijving. Namen heeft ons aangenaam verrast en mede door het goede weer hebben we genoten van de gezellige stad. We hebben het gecombineerd met een picknick op een rondvaartboot. Zalig!
Karel Dendauw , 18/06/2015
Zeer fijne ervaring in Namen. We starten de wandeling rond 15u, heel wat leuke winkeltjes bezocht. er was een streekproductenmarkt waar we enkele inkopen deden. heel fijn! op het einde van de wandelroute hebben we de citadel even links laten liggen en het stad terug ingegaan om op één van de vele terrasjes te eten. Om de dag te besluiten hebben we met de wagen de citadel op gereden, om er een koffie te drinken met een prachtig uitzicht!!!
Magda , 17/06/2015
De wandeling is heel goed en gemakkelijk te volgen. De bezienswaardigheden worden zeer goed vermeld. Namen is een heel gezellige stad, een daguitstap waard. Op de Citadel hebben we echter de "Scarabee" en "de Man die de wolken meet" van Jan Fabre niet van dichtbij kunnen bewonderen. We hebben het padje niet gevonden om dichtbij de kunstwerken te komen. We zijn met een busje (2€)de Citadel opgereden en te voet terug gekomen. Was een heel aangename dag.
Dewaele Freddy , 5/06/2015
zeer handig en duidelijk plannetje en beschrijving van de route; zeker als je voor de eerste keer in Namen wilt rondwandelen
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen