Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (203)

 
hugo moeyaert , 22/05/2015
het museum Félicien Rops is iedere keer dat ik in Namur kom een must. Nu was de konfrontatie met Jan Fabre een fantastisch initiatief. Vive les Namurois!
kristel , 10/05/2015
Ik kwam met de trein,maar in de wegbeschrijving was de mogelijkheid voorzien om dan halverwege de route te starten. Prima!Om de route te kunnen volgen, was het bijgevoegde kaartje toch wel nodig! Ondanks een enkele keer foutlopen, fijne beschrijving van de bezienswaardigheden. Aantrekkelijke stad, leuke winkeltjes, pittoreske plaatsjes. Ga vooral bij de beklimming van de citadel nog hoger: je komt in een prachtig park, met magnifieke uitzichten op de stad!!
Wim , 1/05/2015
Ik vond dit een mooie route omdat deze langs mooie bezienswaardigheden kwam, ook de interessante binnenwegen waar je normaal als toerist niet komt, kwam goed aan bod. de geschreven route was vrij oke maar het miste toch her en der een detail zodat je snel misliep.
Anne , 27/04/2015
Mooie route langsheen de voornaamste bezienswaardigheden, met duidelijke uitleg. Doenbaar voor minder geroutineerde wandelaars. Namen heeft ons aangenaam verrast
karin , 24/04/2015
Mooie route in een verrassend mooi stadje ook voor de shoppingfanaten onder ons. Het prachtige weer speelde natuurlijk ook een grote rol.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen