Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (189)

 
Deferm Marjan , 15/12/2014
We bezochten Namen op een zaterdag en hebben eerst de markt gedaan. 's Namiddags de route ongeveer gevolgd. We hadden in de voormiddag een deel gedaan. Propere stad. Goede beschrijving van wandeling. Misschien een paar eetadresjes (taverne of brasserie)en iets meer duiding over de citadel. Fijne dag gehad
Doorewaard Joelle , 8/12/2014
De route was heel duidelijk en rijk in uitleg. Ik heb met de leerlingen in tourisme de Citadel vervangen door een gratis tentoonstelling dicht bij het Belfort en eens rond gewandelt op de kerstmarkt want het was erg koud.De plattegrond was eveneens nuttig.Bedankt voor de inlichtingen.
Jos , 26/11/2014
Namen heeft ons positief verrast. Veel originele winkels, veel (jong) volk op straat, propere straten en pleinen, geen leegstand of verloedering.
Christiaan , 18/11/2014
Wandeling namen is redelijk goed beschreven, maar eens dat we van "marché aux legumes " langs de oudste kerk van Namen naar " Sint Aubankerk " wilden gaan, zijn we de weg verloren. De wandelroute met meer straatnamen zou een hulp zijn.
Caroline , 12/11/2014
Niet echt een aanrader. Verwarrende wandelroute. Gelukkig was een warme choco en een heerlijke soep nooit ver weg.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen