Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (233)

 
Yves & Marleen , 24/11/2015
Mooie stad, mooie wandeling. Al hebben we de indruk dat er nog veel meer mooi's in Namen te zien is. We komen zeker nog eens terug!
marc en fabienne , 22/11/2015
dik in orde, op 't einde mankeert wel een straatnaambordje maar da's geen drama. Als je de citadel wil bezoeken, een must, heb je wel een extra dag nodig.
alex , 18/11/2015
Zelfs in de regen hebben wij het belangrijkste van het oude Namur gezien. Dit alles dank zij het plannetje en de beknopte uitleg. Juist voldoende.
linda en Etienne 2/11/2015 , 15/11/2015
Wij hadden Namen al eens eerder bezocht zonder stadswandelroute. Nu met het routeplan véél mooie hoekjes ontdekt. Een aanrader! Doen!!!!!!!
De Block , 12/11/2015
Is een mooie stad ,moet men zeker bezoeken, het plan kwam goed van pas , rommelmarkt langs de maas op zondag vonden we tegenvallen, we gaan Namen in de zomer zeker nog eens terug doen.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (29)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen