Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (249)

 
Daniël D.G. , 12/08/2016
We maakten een mooie wandeling doorheen Namen: een leuke stad/gemoedelijke sfeer. Het museum Felicien Rops is ook de moeite (voor de amateurs).
Luc Mergeay , 9/08/2016
Stadswandeling Namen is nogal onvolledig en verwarrend. Mvg
Bernadette , 7/08/2016
Zeer leuke bruisende stad die gevuld is van mensen die genieten op terrassen . Twee goeie restaurants ontdekt nl brasserie François Et restaurant entre mer Et Sambre . Echte aanraders . Citadel is mooi en zeer een must !
Elske , 31/07/2016
Verrassend leuk stadje met veel terrassen en restaurantjes. In de zomer wel erg rustig doordat de studenten ontbreken. Citadel is de moeite van de klim waard. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over de stad.
Christa , 29/07/2016
Een mooie wandeling om de stad goed te verkennen. Overal terrasjes met ook zeer lekkere ijscoupes. Leuk meegenomen op de warmste dag van het jaar!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (29)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen