Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (213)

 
Pol Wannyn , 18/08/2015
8 aug 2015 Namen bezocht en de uitgestippelde wandeling gevolgd. Verrassend mooie stad met veel historische gebouwen, art-deco en art-nouveau huizen. Gezellige autovrije steegjes met hippe winkeltjes en mooie terrasjes. Een echte aanrader.
Helen menten , 3/08/2015
22 juli 2015 Namen bezocht met zessen. Tentoonstelling Rop/Fabre was goed. De wandeling was duidelijk. Mooie compacte stad met prima restaurants zowel voor de lunch als voor het diner. Goede prijs/ kwaliteit. Een heel fijne dag gehad.
Leo Jo Estercam , 3/08/2015
Een mooie afwisselende wandeling doorheen de stad en de regio rond de citadel. Wij vertrokken aan het station, gezien we met de trein kwamen, en de stadswandeling met alles er op en er aan nam ons een drie tal uurtjes; het gedeelte naar de citadel (veel klimmen maar door het groen dus beschermd van de zon) was eveneens interessant en aangenaam; eveneens het beeld van Jan Fabre (schildpad) kunnen bewonderen. Een goed adresje voor de lunch is "Restaurant Fenêtre sur Cour" in rue du Président; lekkere dagschotel aan Routard prijs! Groetjes
Coene Geert , 4/07/2015
5 uur doorgebracht in Namen.3euro voor de parking was zeker niet te duur. Prachtige tentoonstelling van Jan Fabre bezocht. Oudheidkunde museum is ook een bezoekje waard. Leuke en propere stad. De moeite waard. Net als de ganse omgeving tussen Namen en Dinant.
Marc Van Gaver , 29/06/2015
Namen is een aangename stad , ook vriendelijke inwoners . Prachtig uitzicht bovenaan citadel waar wij gezellig iets aten.Vriendelijke en spontane bediening. Soms wel eens moeten zoeken bij volgen plan. Het was zeker een leuke dag en Namen is een aanrader.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen