Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (274)

 
Tour , 25/04/2017

Leuke wandelroute .We waren reeds eerder in Namen, maar de oude stad hadden we nog niet gevonden. Een aanrader.

Tour , 17/04/2017

Zo dikwijls Namen voorbij gereden en nooit de stad gezien, wel de wandelroute door het oude stadsgedeelte was voor ons een verrassing, heel mooi en vele interessante gebouwen alsook de toffe straatjes met terrassen ,dit was de moeite waard

Tour , 27/03/2017

Mooie wandelroute doorheen een verrassende stad. Een aanrader. Er ontbreken inderdaad wel wat straatnaambordjes maar dit kan perfect opgevangen worden door de kaart die bij de beschrijving zit.

Tour , 26/03/2017

De trein genomen naar Namen, een groot plan gehaald van de stad en de citadel bij de toeristische dienst naast het station en dan aan de wandeling begonnen. Route goed kunnen volgen maar enkel een beetje zoeken in de buurt van de Rue des Fossés Fleuris omdat daar veel straatnaamboordjes ontbraken. Rue Fumal was halfweg onderbroken dus even een extra ommetje gemaakt. Zeker eens binnenwippen in het gratis te bezoeken archeologisch museum aan het water. De zaterdagse markt en de zondagse rommelmarkt stelden echt niet veel voor. In maart ligt jammer genoeg ook nog veel stil voor het toerisme. Zelfs in het weekend geen kans voor fietshuur of bootje varen. Wij komen nog wel eens terug eind april en kennen dan onze weg daar al dankzij de goed gedocumenteerde stadswandeling.

Tour , 26/03/2017

Zeer mooie wandeling. Wel problemen met het zoeken naar een parking.(ondergrondse parking in de wandelbrochure was volzet)uiteindelijk parking gevonden aan het station. Het vinden van de straatnaambordjes gaf soms problemen. Verder een zeer goede reisgids.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen