Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (180)

 
Bielen Guido , 23/10/2014
We hebben de beschreven route niet letterlijk gevolgd,maar de informatie betreffende monumenten en pleinen was erg nuttig. Ons besluit : Een prachtige, propere, gezellige stad. Tip : Parkeer boven op de citadel en geniet van de uitzichten.
M , 21/10/2014
Route ok als eerste kennismaking met Namen, maar we hebben meer geleerd van de 2-talige informatieborden die hier en daar bij bepaalde monumenten stonden.
Hufton , 8/10/2014
Het was een verwarrende route. Echt niet duidelijk. Vooral vanaf het punt waar je door de winkelgalerij verder moest. Ook de situering van de kerk du Loup was slecht aangeduid. Hebben meermaals de weg moeten vragen.
vandemenschbrugge , 6/10/2014
met het prachtige nazomerweer waren we 2 dagen in namen (3 en 4 okt). vrijdag bezochten we de citadel met zijn talrijke wandelmogelijkheden. imposant bouwwerk, midden in de natuur en mooi zicht op de stad en Samber en Maas. de moeite ! zaterdag dan de stad : veel volk op de been voor markt in de straten. een verzorgde, propere stad ! zeer gevarieerd winkelaanbod en reuze gezellig in de talrijke kleine straatjes met vele cafe's en restaurants. dus zeker een aanrader om te bezoeken : NAMEN !
Sonia Van Emelen , 2/10/2014
Goede wandelroute en leuke kennismaking met Namen.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen