Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (197)

 
Dirk , 31/03/2015
Mooie route langs de voornaamste bezienswaardigheden. Praktisch is ook dat je zo automatisch langs de verschillende locaties van de tentoonstelling Rops-Fabre komt. Een tentoonstelling die zeeeer de moeite is!
Guido Bosselaers , 26/03/2015
We hebben bijzonder genoten van deze wandeling. Interessante en mooie bezienswaardigheden. Ideaal om een goed beeld van Namur te krijgen.Het parcours in lus-vorm was ideaal om te volgen. We hadden alles op tablet gezet en konden telkens parcours en uitleg combineren met eigen foto's.
Celis Wilfried , 23/03/2015
Heel interessant en goed beschreven alleen voor rolwagens (zoals ik ) zijn er enkele beperkingen Maar voort is alles opperbest, doe zo verder tot dan
De Zutter-De Vos , 9/03/2015
Niet de eerste route die we met reisroutes deden, maar deze keer hebben we echt wel goed op het plannetje moeten volgen vooral bij het verlaten van de winkelgalerij(links ipv rechts. De beschrijving was iets minder duidelijk dan anders maar we hebben alles gevonden en heus wel mooie gebouwen gezien. De kerk Saint Loup, de kathedraal Saint Auban zijn echt wel aanraders en ze waren open!. De wandeling door de smalle straten en langs het water zijn mooi meegenomen, het fantastische uitzicht op de citadel krijg je er gratis bij.
Wil Derckx , 17/02/2015
De route was erg duidelijk, we hebben veel plezier beleefd aan dez e route. Dank
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen