Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (170)

 
Duvillier marcel , 27/08/2014
aangename wandeling , niet te lang.Door ontbreken van vele straatnaamborden is het soms niet eenvoudig Zeer goed indruk gehad van de stad en zijn geschiedenis.Warme bevolking en enkele zeer goede eetgelegenheden tegen schappelijke prijzen.Een aanrader
Sabine Vanlandeghem , 24/08/2014
Zeer mooie wandeling. Namen is een heel mooie stad,zeker de moeite om te bezoeken.Veel mooie historische gebouwen, ook mooie winkelstad. In de Saint-Loupkerk spontane uitleg gekregen over een tentoonstelling ivm WO I. Positieve ervaring met de gedownloade route.
Wilfried , 21/08/2014
Mooie wandeling. Zeker de kerken zijn het bezoeken waard. Door de vele ontbrekende straatnaambordjes is de weg soms moeilijk te vinden. Dus een smartphone of wandel GPS zijn een must. Ook parking vinden is een probleem. Je kan wel ondergronds parkeren aan het Belfort ( Place d' Armes) maar het kost je 2 euro per uur. Na de wandeling kan je nog hoop terrasjes doen aan democratische prijzen.
Jacques , 21/08/2014
Namen is een heel leuke stad met veel terrasjes en vriendelijke mensen. De wandeling voert je langs een aantal interessante plekken. De wagen hebben we enkele uren in een betalende parking vlak in het centrum gezet. Vergeet niet op de Citadel te wandelen. Prachtige vergezichten. Maar wel wat lastige trappen. Er is een terras boven.
Koen , 17/08/2014
Mooie wandeling die je langs de voornaamste bezienswaardigheden brengt. Af en toe moeilijk om de juiste wandelroute te volgen door de onduidelijke plaatsing van de straatnaambordjes. Namen is een leuk stadje om te bezoeken zeker met deze wandelroute.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen