Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (193)

 
Wil Derckx , 17/02/2015
De route was erg duidelijk, we hebben veel plezier beleefd aan dez e route. Dank
Maja Leemans , 12/02/2015
Leuk en mooi en goed uitgeschreven! Enkel jammer dat er op zondag niets open is in Namen... .
SALOME VANDAM , 4/01/2015
Wij vonden het een aangename en leerrijke wandeling. De kerstmarkt en daarbijhorende kerstsfeer waren nog een bijkomende troef. Namen is een propere stad met vriendelijke mensen en straalt daardoor een positieve sfeer uit. Zeker een aanrader om te bezoeken.
Myriam Muysewinckel , 24/12/2014
We bezochten Namen tijdens de kerstperiode. De route was goed beschreven. Namen was voor ons echt een ontdekking: mooie, sfeervolle stad en vriendelijke mensen. Een aanrader!
Deferm Marjan , 15/12/2014
We bezochten Namen op een zaterdag en hebben eerst de markt gedaan. 's Namiddags de route ongeveer gevolgd. We hadden in de voormiddag een deel gedaan. Propere stad. Goede beschrijving van wandeling. Misschien een paar eetadresjes (taverne of brasserie)en iets meer duiding over de citadel. Fijne dag gehad
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen