Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber

Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber
Namen is een prachtige stad en tevens de hoofdstad van de Waalse Gemeenschap. Het telt een tiental musea en talrijke andere bezienswaardigheden. De ligging aan de Maas verhoogd de aantrekkingskracht van Namen en niet in het minst door de combinatie met de citadel. Dit laatste is een prachtig wandelpark geworden waar je tot rust kan komen en genieten van mooie panorama's. Namen is ook een winkelstad met kilometers autovrije straten. Een eerste tip: kom op zaterdagvoormiddag dan is het marktdag. De marktkramers staan verdeeld over de centrumstraten en deze stadswandeling laat je er in alle geuren en kleuren van genieten. Onderweg kan je nog een brokje cultuur en gastronomie meepikken.

Ardennes-Etape.be Vakantiehuizen in de regio Namen
Bij Ardennes-Etape.be, dé aanbieder van vakantiehuizen in de Ardennen, vind je vakantiewoningen en chalets in de regio Namen (Maredsous, Yvoir, Anhée ...). Is de hond ook mee op vakantie? Geen probleem! Ardennes-Etape biedt ook vakantiehuizen aan waar één of meerdere honden zijn toegelaten. Profiteer tevens van je Gids Ardennes-Pass gedurende je verblijf in de Ardennen. Beleef de beste activiteiten met korting of maak gebruik van de fietskaart met de Ravel-routes. Ontdek nu de beschikbare vakantiehuizen in deze regio

GPS-track Namen-stad:
we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4 km
  • Vertrekplaats: Rue du Pont, Namur (bij de toeristische dienst)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja in het stadscentrum
  • Vervoerinfo: NMBSVerkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (174)

 
Martin Kobus , 10/09/2014
Deze en nog een 5-tal andere routes gedownload voor onze verblijf in Belgie. Hoewel niet alles bekeken, toch goed gebruik kunnen maken van de beschrijvingen. Zoals al door meerdere mensen is aangegeven kwamen wij begin september toch al een aantal keren voor een gesloten deur. Het seizoen zit er blijkbaar al op. Dit zal ons er echter niet van weerhouden om vaker gebruik te maken van jullie routes. Groet, Martin Kobus (NL)
piessens erik , 8/09/2014
Beste. Het was een zeer mooie wandeling die we daar gedaan hebben, alles was vrij gemakkelijk te vinden,ik wil jullie wel eens extra bedanken ik heb al verschillende reisroutes van jullie gedownload en bezocht telkens weer ben ik blij dat ik er gebruik van kan maken. Met vriendelijke groeten. Piessens Erik.
paulette , 7/09/2014
beste, het was een mooi gedetaileerde uitleg die ik kon downloaden maar het was toch zoeken geblazen om vanop het vertrekpunt de juiste richting uit te kunnen starten, we zijn ermee naar het toeristisch kantoor gegaan en hebben daar een gemakkelijker plan gekregen dat we dan gevolgd hebben, maar de uitleg was wel bruikbaar van de gebouwen, enkel spijtig dat op maandag alle gebouwen gesloten zijn en ik enkel de maandag altijd vrij ben zo kan ik nooit iets gaan binnenin bezichtigen wat heel vervelend en deprimerend is. Toerisme is niet voor zelfstandigen want die hebben meestal de maandag tijd, hopelijk klagen er nog personen over deze situatie en kan er in de namiddag of eens per maand een maandag open zijn. vriendelijke groeten Paulette
Walter Van Doren , 2/09/2014
Leuke wandeling doorheen de stad, langs zowel het oudere gedeelte als de moderne winkelstraten. Gezellige stad met leuke pleintjes en vriendelijke mensen.
Duvillier marcel , 27/08/2014
aangename wandeling , niet te lang.Door ontbreken van vele straatnaamborden is het soms niet eenvoudig Zeer goed indruk gehad van de stad en zijn geschiedenis.Warme bevolking en enkele zeer goede eetgelegenheden tegen schappelijke prijzen.Een aanrader
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (27)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen