Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel
Deze wandelroute (inclusief wandelroute in Roubaix) brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten. Je kan starten vanaf  het treinstation of vanaf Place de la République waar je je auto ondergronds kwijt kan. Maar we geven je ook tips voor P+R parkings (gratis, wel ticket tram te betalen). Lille is hét shoppingparadijs van Noord-Frankrijk en we loodsen je er dwars doorheen. De monumenten liggen net ernaast en een klein ommetje brengt je door een mooie groene zone. Lille zal je verstommen! 

Promotie Lille 3 dagen: va. 119€ pp
2 overnachtingen met ontbijtbuffet in hartje stad in hotel Mercure Lille Centre Grand Place ***. Kamers gerenoveerd in trendy stijl, oude stadsdeel vlakbij, 1 kind t/m 15 j. gratis (kamer ouders), gratis WiFi op de kamer.
Meer info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-track Lille: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Combinatie Lille en Roubaix
Vertoef je meerdere dagen in Lille doe dan zeker een uitstap naar Roubaix. Er is een rechtstreekse tramverbinding vanaf het station Lille Flandres. Je mag er een afwisselend bezoek verwachten met als hoogtepunten de grote shoppingcentra met outletwinkels en het prachtige museum La Piscine, effectief in een oud zwembad! Inclusief in de pdf van deze wandelroute vind je de wandeling in Roubaix.

Gids downloaden

  

Informatie

  • Afstand: 6,8 km
  • Vertrekplaats: treinstation Lille-Flandres
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier
  • Inclusief de wandelroute in Roubaix.


Gids downloaden

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (991)

 
Tour , 16/01/2018

Hallo, Klassiek maar oprecht antwoord : " zoals altijd was ook deze keer een mooie wandeling uitgestippeld " (de weergoden lieten het wel wat afweten ) Dank voor het aanbod. Pol 15/01/2018

Tour , 10/01/2018

Wij vonden dit een hele leuke wandeling! Vooral de kleine tips die je anders niet zouden opvallen (bijvoorbeeld de klokkenluider en de gouden arm). Ook de uitleg bij wat je ziet, is interessant. Enkel het deel vanaf de Place de la République vonden we minder interessant. Maar dankzij deze wandeling hebben we een mooi dagje beleefd in Lille!

Tour , 9/01/2018

Mooi afwisselende wandeling die je gemakkelijk kan aanpassen als het weer niet meezit. Zowel winkelstraten als erbuiten met mooi monumenten. Op een drukke kerstvakantiedag was het moeilijk op een restaurant met plaats te vinden.

Tour , 3/01/2018

Toffe gevariëerde wandeling

Tour , 3/01/2018

We hebben de wandelroute volledig gevolgd. Dit is een aanrader om alle bezienswaardigheden van Lille in een korte tijdspanne te ontdekken. Wij hebben in de namiddag genoten van een heerlijke koffie en lekker gebak bij Meert (27 rue Esquermoise). Het aanschuiven waard!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (51)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen