Wandeling Lier, wandelen langs bezienswaardigheden Lier met wandelroute

Lier: stadswandeling met een groene rand

Lier: stadswandeling met een groene rand

Lier: stadswandeling met een groene rand
Lier heeft veel meer te bieden dan lekkere vlaaikes, prachtige kant van bijzondere makelij, en een eigen bier onder de naam Caves. Een stadswandeling in Lier zal je daarvan overtuigen. Tijdens je tocht langs de Lierse bezienswaardigheden stel je ook vast dat de winkelstraten nog behoorlijk wat lokale middenstanders tellen, met andere woorden dat het shoppingaanbod niet zo uniform is als op tal van andere plaatsen. Het tweede deel van het traject loopt langs de groene stadsrand, vooral heerlijk in de seizoenen dat alles in bloei staat.

GPS-track Lier: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Ontdek ook onze fietsroute die start aan het station van Lier.

Gids downloaden

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: station Lier
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (259)

 
Tour , 14/04/2018

Enorm genoten van het charmante stadje via de route, een aanrader... we kozen voor 2de paasdag, heel rustig en aangenaam...

Tour , 9/04/2018

Vorige week zaterdag Lierke, plezierke bezocht aan de hand van jullie wandelroute. Eerst de zaterdagmarkt even meegenomen, dan van daaruit de wandelroute begonnen en rond één uur een hapje gaan eten en tegen dat we daarmee klaar waren was het marktplein bijna volledig ontruimd en konden we dat in al zijn pracht aanschouwen. Fotoliefhebbers kunnen in dit stadje zeker hun hart ophalen, vooral in de smalle straatjes van het Begijnhof zijn mooie plaatjes te schieten. Daar het een vrij korte wandeling is kan je het voor een dag vullende uitstap best nog combineren met een andere bezienswaardigheid in de buurt!

Tour , 12/03/2018

Het was een heel toffe wandeling. Spijtig genoeg geen mooi koffiehuis gevonden om te gaan koffie drinken

Tour , 22/02/2018

Mooie maar iets te korte wandeling. Genoten van de "begijnhofsite" dat ondanks prachtige restauratiewerken toch nog steeds authenticiteit uitstraalt. Jammer genoeg was bezoek aan Zimmertoren op dit moment niet mogelijk. Mooie markt met supergezellige restaurants en terrasjes.

Tour , 20/02/2018

Wij hebben ontzettend genoten van de prachtige stad Lier. De route was heel duidelijk aangegeven een aanrader.

 

Download en print

Foto's (44)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen