Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (462)

 
Jan , 28/01/2015
Schitterende wandeling langs de historische hoogtepunten van Gent. Welliswaar kort, maar om overal voldoende van te kunnen genieten (ook van Vlaamse culinaire gerechten en Belgisch bier) toch dagvullend. Een aanrader!
Daniel , 27/01/2015
Mooie wandeling; niet te lang en toch het gevoel dat we het beste van Gent gezien en beleefd hebben. Aanrader volgens ons!
Liliane , 26/01/2015
Heel fijne wandeling. Wij hebben ze gemaakt met vrienden uit Limburg en zij vonden ze ook echt prachtig. Ze brengt je zeker langs de voornaamste bezienswaardigheden? Een echte aanrader.
wawa , 14/01/2015
toffe wandeling voor eerste indruk,let wel voor goede schoenen vrij veel kinderkopjes ( vlaamse kasseien) niet zo handig met naaldhakken dames
Pie 29.12.2014 , 12/01/2015
Deze route leidt langs alle mooie hoogtepunten van Gent. Parkeren in de parkeergarage St. Michielsplein is goedkoop en dicht bij het startpunt van de route. Wij hebben veel plezier beleefd aan deze leuke wandeling.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen