Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (707)

 
Tour , 17/01/2017

Het is een heel leuke wandeling die je voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden, en toch ook prachtige plekjes laat ontdekken waar niet zoveel toeristen komen. Wat ik vooral waardeer, is de heel duidelijke routebeschrijving: het is erg fijn om niet te veel te moeten zoeken en verloren te lopen.

Tour , 11/01/2017

Alhoewel we maar 15 km van Gent wonen en er eigenlijk niets 'nieuws' te ontdekken valt, was het een zeer aangename wandeling langs historische monumenten en bezienswaardigheden. Als je deze wandeling als toerist maakt, leer je echt wel het historische Gent kennen. De wandeling laat je echt wel kennis maken met de stad. Wil je het combineren met shoppen, dan lukt dit ook uitstekend want je bent nooit veraf.

Tour , 10/01/2017

zeer goed

Tour , 7/01/2017

Erg leuke stad! Heeft een beetje weg van Antwerpen maar is toch weer anders. Wij hebben de route 's avonds gedaan en ik moet zeggen Gent by night is zeker een aanrader. De route is niet al te lang dus je bent met een uurtje al klaar. Deze wandel route hebben we op 1 dag gecombineerd met die van Brussel en zijn beide goed te doen op 1 dag.

Tour , 2/01/2017

Reisroutesbe nog maar pas ontdekt. Dit was de tweede wandeling die we zo gedaan hebben en het is weer goed meegevallen. We hebben nu vele plaatsen in Gent gezien, waar we anders misschien niet komen. Ook de gezellige drukte van de kerstmarkt. We hadden 2 wandelingen op het programma staan, maar het was te koud. We gaan nog eens terug om die te doen, samen met een overnachting, na het verkennen van de caféetjes.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen