Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (718)

 
Tour , 25/02/2017

Ik heb deze wandeling gemaakte met een Nederlandse. Voor haar een eerste, voor mij een hernieuwde kennismaking. We waren allebei in de wolken. Deze wandeling is een aanrader!

Tour , 24/02/2017

Voor de eerste keer in Gent. Prachtige wandeling langs de mooie puntjes van Gent. Heerlijk rustig in deze tijd van het jaar.

Tour , 9/02/2017

Zéér mooie stadswandeling, Niettegenstaande wintertemperatuur. Heb slechts 1 opmerking : Voetpaden zijn smal en losliggende stenen en men moet uitkijken voor tram en bussen die kort tegen voetpad liggen, maar weegt niet op tegen de prachtige wandeling.

Tour , 8/02/2017

Een super fijne en gevarieerde wandeling. Ik kende Gent al redelijk goed, maar bracht de wandeling mij op een paar plaatsen waar ik nog nooit geweest was en stond er heel interessante informatie bij. Een echt aanrader voor wie Gent wil verkennen! De afstand is ook ideaal als je geen al te lange wandeling wil doen!

Tour , 4/02/2017

Alhoewel ik Gent vrij goed ken ging ik toch op zoek naar een uitgestippelde wandeling om in de beperkte tijd die we hadden (een 2tal uur) onze buitenlandse gasten een indruk van de stad te geven. Uiteindelijk was het niet alleen voor onze gasten een boeiende wandeling maar ook ikzelf heb Gent weer eens vanuit een andere hoek gezien, nieuwe dingen ontdekt en extra weetjes te wete gekomen. Zeker een aanrader.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (32)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen