Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Gratis

 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (390)

 
Claudia , 15/09/2014
Zo grappig! Op de dag van aankomst hadden we nog eventjes tijd om de omgeving van het hotel te verkennen... bleek dat we per ongeluk jullie route al half gelopen hadden! Nu hebben we er dus twee maal van genoten: een keer 's avonds en een keer overdag!
Saar Hoskens , 12/09/2014
Wij hebben heel Gent doorkruist met de stadswandeling! Super leuk met veel ( maar niet te veel) leuke weetjes. Met deze wandeling kom je langs alle hoogtepunten van historisch Gent!! Bedankt voor de ervaring en wij doen in de toekomst zeker terug beroep op jullie wandelingen!
Noel , 10/09/2014
Goed beschreven route die alle bezienswaardigheden van het Gentse historisch centrum aandoet. Ook voor wie Gent al een beetje kent zitten er leuke verassingen bij. Wij hebben deze route gecombineerd met de route "Gent: Rabot en Oud begijnhof" waardoor we heel wat (voor ons) onbekende Gentse pareltjes ontdekten.
Nuelant Veerle , 10/09/2014
Mooie wandeling. Alles is duidelijk uitgelegd en zeker niet moeilijk om te volgen. Voor herhaling vatbaar.
Janneke van Dijk , 9/09/2014
Als je voor het eerst naar Gent gaat zie je met deze wandeling alle hoogtepunten. Geparkeerd bij P+R Gentbrugge (ivm wegopbreking niet bereikbaar maar er was een alternatief) en met de tram naar het centrum. Goede beschrijvingen van de bezienswaardigheden.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (15)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen