Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (604)

 
GOORTS GERDA , 22/11/2015
GERDA GOORTS 11/11/2015 PRACHTIGE DAG GEHAD IN GENT .DE ROUTE WAS MOOI MET DE BESCHRIJVING VAN DE GEBOUWEN .LEKKER ETEN EN DRINKEN VOOR HERHALING VATBAAR
bieke monnoye , 22/11/2015
Wij deden de stadswandeling in Gent met onze drie kinderen van 16, 13 en 10. Heel leuk dat je de wandeling kunt downloaden.Bij elk momunent kregen we een goeie en beknopte uitleg. Ideaal! Ook de lengte van de wandeling was goed. Het gaf ons nog wat tijd om na te genieten op een terrasje. Wij deden de wandeling bij stralend herfstweer op 8/11/2015.
Andre D'haeyer , 21/11/2015
Dank zij de uitgestippelde wandeling, Gent centrum, en de korte beschrijving van de bezienswaardigheden is het mooi een leerrijke dag geworden. Met het prachtige weer op zaterdag 14 november, kon de dag niet meer stuk. We hebben er van genoten.
Brosens Martine , 18/11/2015
Mooie wandeling, hebben ook het bootje genomen zodat we ook een zicht vanop het water hadden. Het is altijd aangenaam een stad bezoeken met de wandelroute bij de hand.
Gerard van den Broek , 16/11/2015
Dank zij het goede weer werd het een nog mooiere wandeling. Ook interessant waren de vele terrasjes waar we onze koffietjes hebben gedronken.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen