Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer. Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (487)

 
Tips Bruno , 24/03/2015
Wij hebben 2 van de routes gedaan , beide waren aangenaam om te doen , ook voldoende mogelijkheden om iets te eten - drinken . Vertrokken van aan de Coluna kaai en dan telkens naar het centrum toe ,de wandeling opgepikt. Kortom een mooie stad zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken, want alle belangrijke musea op 2 dagen is ondoenbaar. Enig minpunt is parkeren in Gent , 2de dag mochten wij de auto niet laten staan aan het hotel en hebben geparkeerd aan station Gent Sint Pieters met een boete als gevolg , er was niet duidelijk aangegeven dat het om bewonersparking ging.
Erik Krijnen , 20/03/2015
Een schitterende duidelijke wandelroute met veel interessante informatie over de gebouwen.
Faict Heidi , 19/03/2015
Gent is een aangename en zeer levendige stad. De wandelroutes opgemaakt door reisroutes.be zijn een aanrader, daar er zoveel te zien is kom je tijd tekort en kun je blijven wandelen.
van Hamme Wilfried , 18/03/2015
We hadden 3 routes - de langste hebben hiervan gedaan. Die was heel goed. We hebben de voornaamste bezienswaardigheden van Gent wel gezien. Misschien toevoegen een bezoek aan Glengarry, toch wel een speciale kroeg
Benny Moons , 16/03/2015
Mooie wandeling in mooie stad op 3 maart 2015. In 3 km heb je een goede impressie met aangename stopplaatsen die we zonder de info zouden gemist hebben. Iets wat we in Limburg missen.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen