Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (745)

 
Tour , 21/06/2017

Goed samengestelde wandeling, met duidelijke uitleg over de route en de bezienswaardigheden.

Tour , 8/06/2017

De wandeling is uitstekend beschreven met leuke verhalen. We hebben de wandeling met wandelwagen gelopen ook dit prima te doen!

Tour , 3/06/2017

Wij hebben de stadswandeling gelopen samen met mijn moeder van 80. Wij vonden het een erg leuke wandeling. Soms moesten we wel even zoeken naar de goede route, maar door de bezienswaardigheden op de kaart te combineren kwamen we er wel weer uit. Goede afstand ook voor ouderen met genoeg horecagelegenheden onderweg.

Tour , 3/05/2017

prima en gevarieerde wandelroute die je de hoogtepunten van de stad doet ontdekken. Ideaal voor een eerste kennismaking, maar we komen zeker nog terug om ook de tijd te nemen om (nog meer dan nu) ergens binnen te stappen. Gemakkelijk te belopen en volop eet- en drinkgelegenheden onderweg!

Tour , 29/04/2017

Mooie wandelroute met heel veel uitleg over de bezienswaardigheden. Had ik deze in het Spaans kunnen uitprinten kon ik dit aan onze Spaanse gasten geven omdat ik de taal niet machtig ben. Maar was héél tevreden!!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (40)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen