Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (686)

 
Janet , 23/10/2016
Wij hebben delen van de route gewandeld, maar ook gefietst. Daarbij ook het "graffiti straatje" bezocht en de route per fiets uitgebreid met o.a. het Begijnhof OLV ter Hoyen. Prachtige stad!
Nadia , 19/10/2016
Heel leuke wandeling door het mooie Gent. We hadden prachtig weer waardoor Gent er nog mooier uitzag. Hadden echt het gevoel met deze wandeling dat we het belangrijkste van Gent ontdekt hebben. Tip: wandel zeker ook eens door het 'graffiti straatje' en 'het glazen straatje'. Deze zijn niet opgenomen in de wandeling maar toch de moeite!
Suzy , 7/10/2016
Mijn zoon en ik waren aangenaam verrast. Als student had hij Gent nog niet gezien op deze manier en ik was blij Gent eens te leren kennen en niet enkel in de Veldstraat rond te lopen
ronald , 7/10/2016
Leuke route die veel van Gent laat zien. ter afsluiting bij Faja Lobi gegeten, dit was erg goed.
Maurice kindt , 4/10/2016
We hebben de door u uitgegeven route langs de voornaamste bezienswaardigheden bezocht met mensen uit het zuid-oosten van Nederland we verbleven in het Novo hotel en hebben alen genoten van ons Gentse weekend de wandelroute geeft een mooi beeld van de mooie stad. Groeten
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen