Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (536)

 
J. Prinse , 2/07/2015
Een mooie wandelig en goed van lengte. Wij hadden een kennis uit Mexico bij ons die net een paar dagen eerder Londen had bezocht. Gent vond hij veel leuker.
christiane ceulemans , 30/06/2015
Een mooie route door een prachtige stad, niet te veel kilometers zodat er tijd is voor de bezienswaardigheden en terrasjes.
Thea , 27/06/2015
Het is altijd plezierig als je aan de hand wordt genomen. We hebben 2 wandelingen gemaakt. Beiden gewoon leuk. Je komt op plekken waar je anders niet komt. Het weer zat mee en dan is het altijd leuk om te wandelen in een stad. Gelukkig waren er ook leuke terrasjes.
Loes , 21/06/2015
We hebben de eerste dag ons gewoon laten verdwalen, gekeken hoe laat de volgende dag de items van de route geopend zijn en een lijstje gemaakt van wat we moesten gaan zien. Volgende ochtend vroeg op pad gegaan, dus het was nog niet druk. En ja, zeker het boottochtje gaan maken. Ook een aanrader is de Gent CityCard, als je veel items bezoekt, het boottochtje maakt en het openbaar vervoer gebruikt: alles dan verder gratis!
Graça , 19/06/2015
Een zeer mooie route, zeer goed uitgelegd. Prachtige stad! Niet te lang en niet te kort. Zeker doen... en ervan genieten! Vergeet niet een rondtrip te doen met de boot!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen