Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
StapAf, meer infoHet fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (681)

 
Marjo , 23/09/2016
Leuke wandeling. Je ziet Gent op die manier weer eens van een heel andere kant. Mooie en duidelijke wandeling!
J. IJzermans , 22/09/2016
Leuke en mooie wandeling, ook al komen we wel regelmatig in Gent, toch is het dan weer anders dan dat je zomaar lukraak een wandeling maakt. Je wordt dan toch een beetje een richting gestuurd naar de leuke bezienswaardigheden in Gent. En als je dan ook het weer mee heb is het helemaal top.
Greet Decock , 19/09/2016
We hebben een schitterende namiddag gehad. We zitten nog maar aan de helft van onze route. We wilden alles bezichtigen. We kijken er naar uit om ons 2de helft te doen. De route is zeer goed beschreven met de nodige uitleg.
Wilma van der Heijden , 18/09/2016
Wat hebben we genoten van deze wandeling! Een prima manier om kennis te maken met deze prachtige stad. Wij waren hier voor het eerst en vielen van de éne verbazing in de andere. Van ons mag Europa best wel wat extra geld naar Gent sturen om te helpen de schitterende oude panden te restaureren��
vanden bossche carmen , 18/09/2016
mooie route, voor elk toegankelijk, en fijne aangename korte historische uitleg die alles dat tikkeltje nog interessanter maakt. Een aanrader om nog meer van Gent te houden
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen