Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (635)

 
Sjaak , 29/04/2016
Leuke wandeling, maar het had voor mij nog wel iets langer gemogen. Niettemin voor de gemiddelde stadstoerist afdoende. Misschien een tip om de route facultatief wat te verlengen door er lussen aan vast te maken waardoor je uiteindelijk weer op de hoofdroute terugkomt.
marjan , 21/04/2016
Echt een aanrader, langs mooie gebouwen en je hoeft niet om te komen van de honger en dorst. Leuke wandeling. Maak hem nog eens een keer maar dan met mooi weer. Zondag 17 april, kwam de hagel 's morgens met bakken uit de hemel.
leon , 18/04/2016
Niet de eerste maal in Gent wel altijd een goede leidraad om de stad te verkennen. 's Avonds gaan eten boven de schouwburg ( een tip van een gentenaar gekregen) goed eten voor een goede prijs, je ziet er wel geen internationale toeristen , dus een insidersadres.
Dirk , 8/04/2016
Mooie wandeling langsheen de vele mooie gebouwen in het stadscentrum. Ik heb deze wandeling nog al eens gedaan, lang geleden. En ik heb nog een aantal mooie plekjes ontdekt. Honger en dorst? Onmogelijk op deze route. Er zijn veel gelegenheden waar je iets kan eten/drinken. Zeker de moeite waard!
Dianne , 7/04/2016
Een aangename wandeling om Gent op een leuke manier te ontdekken. 'S avonds heel mooi verlicht.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen