Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Gratis

 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (363)

 
Denise , 31/07/2014
Nog maar de helft afgelegd. Onverwachts een bezoek kunnen brengen aan het Sint Augustinusklooster. Rondleiding duurde 2 uur, maar was zeer de moeite waard. Ga nog eens naar Gent voor het vervolg van de route te doen.
Rene Van den Eynde , 31/07/2014
Mijn woonplaats is Putte bij Mechelen.In 1957 deed ik legerdienst in de Leopoldkazerne en gaf er les aan ongeletterden. Enkele jaren geleden ben ik die omgeving nog eens gaan opzoeken en zo ontdekte ik een heel mooie en bijzonder aangename stad. Om niet doelloos rond te lopen zocht ik een uitgestippelde wandeling die voor mij en voor mijn vrouw nog net haalbaar zijn ( 79 jaar).Het was bijzonder mooi.Een bevriend koppel die mij en mijn vrouw vergezelden en Gent niet kenden willen nog dit jaar nog eens terug.
Mia Pieters , 29/07/2014
Het is een prachtige wandeling; maar we hebben er olv een echte stropdragen. We zijn gestart aan het Zuid richting Reep rechts. Dan nog een deeltje bijgenomen - predikeerlei, stukje volderstraat - veldstraat - nederkouter naar de Schouwburg - kouter - Kleinevleeshuissteeg - Kortedagsteeg naar St. Jansvest naar Brabantdam - Laurentplein en zo naar de Reep. Daar dan naar links naar jullie startpunt. Een echte aanrader en inderdaad iets meer km's maar de moeite.
herman , 22/07/2014
mooie route. je bent zo een dag onderweg.
Lut , 21/07/2014
Héél positieve ervaring! Zelfs voor iemand die daar geboren is, was dit een leuke ervaring. Voor mij mag dan ook wat meer uitleg en weetjes.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (15)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen