Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Oost-Vlaanderen

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (574)

 
Broeckx Kris , 1/09/2015
Toffe ervaring. Duidelijke beschrijvingen van gebouwen en geschiedenis bij gemarkeerde plaatsen op plattegrond. zeker een aanrader om zo de stad te leren kennen. Het echte ontdekken kan hierna beginnen.
Adri Huyskens , 31/08/2015
Wij zijn op 14 augustus met de auto vanuit Nederland naar Gent geweest. We hebben onze auto P en R geparkeerd en met de tram naar het centrum van Gent geweest. We hebben het centrum van Gent kunnen bezichtigen. Er werden die dag net opnames gemaakt voor de bioscoopfilm de ‘Emperor’. Jammer genoeg vielen er toen net 2 gewonden van de filmploeg tijdens de opnames met de bestorming van de paarden.We hebben ook de nieuwe winkel van de Primark bezocht deze was nog maar een paar dagen open. Gent is een heel mooi stadscentrum we gaan zeker nog een keer terug want je komt gewoon tijd te kort op 1 dag. En we hebben er nog lekker gegeten en gedronken. De gedownloade stadswandeling van http://www.reisroutes.be/ heeft ons goed geholpen. We hebben nog wel een plattegrond van het stadscentrum van Gent kunnen krijgen bij het toeristenkantoor in Gent.
De Plancke Johan , 29/08/2015
Dinsdag is het 14 dagen geleden dat wij een dagje Gent hebben gedaan. Zeker de moeite waard. Heel wat plaatsjes bezocht die we eerder nooit hebben bezocht. Alleen jammer dat de dienst toerisme zo moeilijk te bereiken was. Er vonden die dag filmopnamen plaats. Bewuste plaats(toerisme) was niet te bereiken. Ik zou al heel de tijd gewoon een stadsplannetje willen hebben van de stad Gent zodat wij onze plan kunnen trekken. Dat is nog altijd de beste manier om een stad te leren kennen. Een beetje wandelen buiten de begaande wegen. Het viel ons enorm op hoe veel groen er is in Gent. Een heleboel pleintjes die ik nog niet kende. Ik kom zeker nog terug naar Gent om heerlijk rond te dwalen zonder plan van tevoren. Zomaar gewoon en maar zien waar je uitkomt. Wij komen altijd met de trein. Uitstappen in Gent-Sint-Pieters en je staan zomaar midden in de stad. Zou het geen idee zijn om een kleine dienst toerisme ie vestigen in het station! Met vriendelijke groeten, De Plancke Johan.
KH , 28/08/2015
Gent is een prachtige stad! Zoals gewoonlijk ontdekten we via de wandeling ook minder toeristische plekjes.
Vranckx geert , 27/08/2015
We hebben genoten van de aangegeven wandeling en de vele bezienswaardigheden.Misschien een aandachtspuntje;Aan het station Gent Sint-Pieter een aanduiding voor de tram naar de Sint-Niklaaskerk.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen