Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 119€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet, geen toeslag éénpersoonskamer.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (614)

 
denise , 16/01/2016
Prachtig! we hebben er echt van genoten. Niet te lang en niet te kort. Pareltjes allemaal.
samiris , 10/01/2016
Erg leuke stad, veel gezien dankzij deze route. Aanrader is om tijdens de route steegjes in te lopen, laat je verrassen!
Roger Verstraten , 5/01/2016
Verstraten Roger , 30/12/2015 Gemakkelijke wandeling met de meest boeiende bezienswaardigheden van het oude stadscentrum. De gratis pdf-gids was ruim voldoende voor de info tijdens de wandeling. Ook geschikt voor oudere personen. Wijzelf deden de wandeling vanaf 10u00, 's middags een restaurantje met daarna een kleine boottocht (gids vertelde veel anekdotes) en daarna hebben wij de wandeling verder afgemaakt en beëindigd op de kerstmarkt.
Thieu Gielen , 2/01/2016
Interessante wandeling die je snel langs alle highlights van deze intrigerende stad brengt. De instructies waren duidelijk en verstrekken voldoende info voor een eerste indruk.
Maene Marijke , 1/01/2016
Leuke wandeling met veel toffe plekjes waar we nog nooit geweest waren. De route was duidelijk uitgelegd met een pak extra informatie. Een aanrader! We kozen als restaurant de rechtvaardige rechters op het sint-baafsplein. Heel lekker en aangenaam zitten.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen