Gent: hoogtepunten in het stadscentrum

Gent: hoogtepunten in het stadscentrum
Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt deze wandeling zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen; de geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad met bovendien een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent
Een prachtige fotoreeks van deze wandeling

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 
  
 

Informatie

  • Afstand: 3,1 km
  • Vertrekplaats: Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, met 1 omweg (zie downloaddossier)
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (474)

 
Kristine Marteleur , 28/02/2015
Onze wandeling door Gent na een bezoek aan de boatshow was een aangename verrassing. Hoewel we wel eens in Gent komen voor een avondje theater, ontdekten we dat de stad veel mooie oude panden heeft. De sfeer van de stad was van een spontane gezelligheid die we spijtig genoeg in Antwerpen kwijt zijn. Als ik nu jong was zou Gent de stad om in te wonen. Frisse initiatieven, origineel en zeer toegankelijk maken de stad warm en menselijk.
Marc Huyghe , 24/02/2015
Met 4 vijfenzestigplussers historisch Gent ontdekt.Ons Antwerpse chauvinisme kreeg een flinke dreun :prachtige wandeling in een magnifieke stad.
Mariëlle Laeven , 18/02/2015
16/2/15 De stadswandeling was heel duidelijk en erg leuk om te doen. Je hebt op deze manier alle bezienswaardigheden gezien en je komt door diverse straatjes waar je zonder deze wandeling niet doorheen zou lopen. Gent is een mooie stad met veel historische hoogtepunten. Zeker een aanrader om naar toe te gaan en van deze wandeling samen te genieten.
Desmet , 18/02/2015
Goede beschrijving, leuke route! Mooie bezienswaardigheden en toch ook niet te lang; a.h.w. de troeven van Gent in drie kilometer! Aanrader!
F.Geven , 17/02/2015
Leuke wandeling met goede meest noodzakelijke omschrijving en duidelijke plattegrond, zeker voor in de zomerperiode een aanrader !
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen