Frankfurt wandelroute vol superlatieven

Frankfurt wandelroute vol superlatieven

Frankfurt wandelroute vol superlatieven
Wandelen in Frankfurt is van de ene verbazing in de andere terecht komen. Frankfurt is een stad van superlatieven en de wandelroute brengt je langs deze unieke bezienswaardigheden. Kantoorgebouwen van meer dan 300 meter hoog, shoppingcentrum met de langste roltrap, kilometerslange autovrije winkelstraat, een 'fressgasse' of 'eetstraat', meer dan 30 musea, een volledig origineel heropgebouwde oude stadskern. Kortom deze wandeling in Frankfurt is een échte belevenis. 

Lastminutes en promoties in Frankfurt
Keuze uit meer dan 250 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Meer info op Booking.com.

Reis met de ICE naar Frankfurt in 3 uur. Er zijn 4 dagelijkse verbindingen vanaf Brussel-Zuid of Luik. Vanaf 39 euro enkele reis. Meer informatie.

GPS-track Frankfurt: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 9,5 km
  • Vertrekplaats: Centraal station (Hauptbahnhof)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, maar soms moet je een ommetje maken, doch Frankfurt heeft zeer goede voorzieningen (zelfs aan de voetgangersbruggen staan er liften).
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (23)

 
Tour , 11/02/2017

Ik gebruik reisroutes.be steeds als ik een stad bezoek waar ik geen reisgids van heb om snel te weten te komen wat de highlights zijn. Ik vul deze dan nog aan met tips van vrienden die de stad eerder bezocht hebben. Deze 'werkwijze' heeft ook nu gewerkt. Stadswandeling geeft duidelijk aan wat de highlights van de stad zijn en ik ben zeer toffe plekken tegen gekomen om iets te eten en te drinken. Bergerstrasse (niet op de wandeling) heeft leuke koffie-,thee- en Kuchen plekjes en kleinere winkels, mocht Zeil je iets te groot uitvallen.

Tour , 23/12/2016

Jammergenoeg zijn kaart en routebeschrijving vaak onduidelijk. Straatnamen kloppen een aantal keer niet. Route is erg lang en daardoor heel geschikt voor twee dagen.

Tour , 10/11/2016

Van de stadswandeling van Frankfurt heb ik erg veel plezier ondervonden. Duidelijke route en prima informatie. Hulde!

Tour , 4/11/2016

Gewoonlijk leuke wandelroutes bij reisroutes.be waar ik steeds weer naar terug kom, met goede beschrijvingen en tips. Zeer bedankt voor deze service. Echter deze Frankfurt route had ik niet uitgeprint maar op de mobiel opgeslagen, en dat was niet te doen. De wegen en locaties waren al niet gedetailleerd genoeg, en op een klein scherm al helemaal niet te volgen. Je moet constant een end heen en weer scrollen van de info en routebeschrijving terug naar de kaart. Ik was al snel het pad kwijt en heb het opgegeven en ben naar googlemaps overgestapt. Oftewel, route is gewoonlijk prima in print, maar electronisch niet echt mee te werken.

Tour , 5/09/2016

Zoals altijd bij "reisroutes.be"een prima wandelroute. We hebben hem vrijwel helemaal gelopen. Alle en de winkelstraten hebben we hier en daar overgeslagen. We kwamen voor de architectuur. Mooie en leuke stad.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (6)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen