Dortmund: een kluwen van winkelstraten en erfgoed

Dortmund: een kluwen van winkelstraten en erfgoed

Dortmund: een kluwen van winkelstraten en erfgoed
Het hart van Dortmund is een wirwar van straatjes met winkels, afgewisseld met pleinen, monumenten, beelden en fonteinen. Als je dus even de winkels beu bent dan is het maar een paar stappen om je volop in de geschiedenis of cultuur onder te dompelen. Bovenal is Dortmund een stad waar je zich op je gemak voelt. Dat is trouwens ook de slogan van de stad: "wohlfühlen - einkaufen - geniessen". Auto's worden zoveel als mogelijk verbannen, gezellige straten met veel gelegenheden om de innige mens te plezieren en zeer diverse pleinen. Moderne gebouwen zoals de bibliotheek en de RWE-toren staan naast oude getuigen van een rijke geschiedenis. Ook het oude stadhuis heeft een hypermoderne uitbreiding gekregen. Dortmund zal je niet vervelen en steeds blijven verrassen.

Lastminutes en promoties in Dortmund
Keuze uit meer dan 70 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Meer info op Booking.com.

Kerstperiode 2016 in Dortmund
Kerstmarkt met 300 kraampjes op de Hanzaplatz (ligt op onze wandelroute): 17 november t/m 30 december 2016, behalve op 20 november en 25 december. Openingsuren: alle dagen vanaf 10 uur, op zondag vanaf 12 uur. Steeds geopend tot 21 uur. Uitzondering is 24 december (10- 14 uur) en 26 december van 12 tot 21 uur. Op zondag 4 december zijn ook de winkels open! 

Gids downloaden

GPS-track Dortmund: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Informatie

  • Afstand: 4,2 km
  • Vertrekplaats: Königswall aan het Hauptbahnhof (Centraal Station)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier
     


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (30)

 
Tour , 17/12/2016

Hadden deze route afgeprint voor het bezoek aan de kerstmarkt, je kan dan wel niet alles volgen volgens plan , maar we hebben er toch iets aan gehad , af en toe een raakpunt was al genoeg om deze dag te laten slagen

Tour , 4/08/2016

Heel mooie wandeling en veel info dankzij de route.mooie stad om toch nog eens terug te keren. Peter saelens 21/07/2016

Tour , 26/06/2016

De route was duidelijk, goed omschreven en voldoende uitleg om het parcours te volgen en de gebouwen en pleinen te ontdekken. Dortmund is een stad met heel wat moderne, grote gebouwen. We kregen er echter een wat " onveilig "gevoel door de aanwezigheid van zo vele vreemdelingen en de armoede in bepaalde stadsgedeelten greep ons ook aan. Maar met deze problematiek heeft "Reisroutes.be" natuurlijk niets te maken.

Tour , 2/05/2016

Dortmund : boeiende stad met veel mogelijkheden ,dankzij de stadswandeling . Voor herhaling vatbaar !

Tour , 1/01/2016

Onduidelijke locatie omschrijving Toerisme-bureau. Vanaf station, drukke weg dwarsen en richtıng brede trappen wandelen: Toerisme bureau is gelegen op de hoek, links vd trappen. Tevens kleine rechtzetting; de RWE toren is 91 meter hoog, geen 91 verdiepingen. Verder is het een mooie duidelijke wandelroute. Dortmund is ideaal om te terrassen en te winkelen. Zeer grote kerstmarkt ook.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (6)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen