Fietsroute Haspengouw, fietsen rond Sint-Truiden

Haspengouw: fietsroute bier en fruit

Haspengouw: fietsroute bier en fruit

Haspengouw: fietsroute bier en fruit
Er is niet alleen fruit in Haspengouw. Wist je dat er rond Sint-Truiden twee brouwerijen zijn? Met deze fietsroute fiets je niet alleen tussen het fruit maar brengen we je ook naar het lokale bier. In Wilderen produceren ze zelfs whisky! Het is een korte fietsroute (30 km) dat je nog eens kan halveren want er is heel veel te zien. Je start aan het begijnhof van Sint-Truiden en we laten je kennismaken met de pareltjes gelegen rond de Markt. Dan pas fiets je in een eerste deel veel langs laagstammige boomgaarden (peren en appelen). In het tweede deel (na 2 brouwerijbezoeken) kom je in een ander landschap terecht, amper nog fruitplantages maar wel veel natuurgebieden. Kortom, afwisseling troef tijdens deze fietsroute. Om in schoonheid te eindigen kom je tijdens de laatste 100 meter langs een afspanning in een groene zone ...

Fotoreportage van fruit en bier in Wilderen
Alle routes in Haspengouw 

GPS-track Bier en Fruit in Haspengouw: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 30,6 km
  • Vertrekplaats: gratis parking aan het Begijnhof: Begijnhof 8, 3800 Sint-Truiden
  • Aard: landelijke fietstocht met stedelijk begin
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: zie kaart
  • Dienst voor Toerisme Limburg
  • Meer informatie in het downloaddossier Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (103)

 
Tour , 21/06/2017

In het voorjaar zijn we naar Haspengouw geweest. Zelf woon ik aan de kust, maar Limburg is mijn favoriete provincie voor een weekendje weg. We hebben toen gelogeerd in De Kerckem, https://www.dekerckhem.com/. De eigenaren hebben ons deze fietsroute aangeraden. we hebben dit toen gedaan. Het was een prachtige fietstocht langs mooie wegen, velden en boomgaarden. Wij vonden 30,6 km best al pittig, maar voor een meer geoefende fietser moet dit geen probleem zijn. Een aanrader!

Tour , 8/05/2017

We waren een beetje laat om de volle bloesems te zien maar een was een heel fijn fietstochtje en we hebben genoten van het goede weer en de brouwerijen die we bezocht hebben met hun leuke terrassen . zeker de moeite waard om nog eens te doen.

Tour , 27/04/2017

Wij kennen de brouwerijen Kerkom en Wilderen. Een zeer mooie fietsroute, zeker op 16 april , de bloesems stonden in volle bloei. De geur kregen we er gratis bij. Hier en daar een koolzaadveld met hun fel gele bloemetjes. Haspengouw is zeker de moeite waard om te bezoeken

Tour , 26/04/2017

Bij aankomst in Sint-Truiden eerst bij bureau van toerisme een fietskaart opgehaald. Deze was actueler en duidelijker dan de download. Daarna op de markt een bakje koffie gedronken. Vervolgens hebben we de route onder zonnige omstandigheden verreden. Kersenbloesem in volle glorie. Heel mooi. Wel blij dat mijn vrouw een elektrische fiets had. Terrein is behoorlijk heuvelachtig. We hebben de route op een doordeweekse dag gefietst en waarschijnlijk om die reden weinig fietsers gezien. Routebeschrijving was duidelijk en de route was zeer goed uitgepijld. Zeker een aanrader.

Tour , 25/04/2017

Omgeving waar we vaak voor de autosport komen, maar op de fiets kun je er nog meer genieten, afwisselend, vlak en dan weer heuvelachtig. Vriendelijke boeren welke op hun landerijen aan het werk zijn. Kortom een goede route met duidelijke bewijzering. Vorige week nog een keer terug geweest en toe een wandeling gedaan. Volgend bloesemseizoen zeker weer op de kalender.

 

Download en print

Foto's (11)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen