6 x fietstours in Bangkok met of zonder gids + hoe fietsen huren in Bangkok

Volledige reisgids kopen voor € 10

6 x fietstours in Bangkok met of zonder gids + hoe fietsen huren in Bangkok

14 januari 2024 in Thailand0 reacties

Overzicht met de mooiste fietstochten in en rond Bangkok + waar je fietstocht boeken?

Een fietstocht door Bangkok is een geweldige manier om kennis te maken met de mooiste plekjes in de Thaise hoofdstad. Fiets door de charmante wijken en parken en genieten van de mooiste uitzichten op de stad vanaf verschillende uitkijkpunten.

We zetten in deze blogpost alvast de mooiste fietsroutes in Bangkok op een rijtje + boek je fietstours door Bangkok meteen online.

Fietstours in Bangkok en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Bangkok 2. Boek je fietstocht met gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour door Bang Kachao

Ervaar Bangkok als een local en fiets door enkele van de minder bekende plekken van Bangkok, zoals Khlong Toei Market en Bang Krachao Island. Eerst fiets je naar de Khlong Toei Market, de grootste versmarkt van Bangkok. Kijk hoe de verkopers hun producten verkopen en wandel langs de marktkraampjes.

Nadien fiets je door naar Bang Kachao, gekend als de groene long van Bangkok. Het ligt op een schiereiland dat wordt gevormd door een scherpe bocht in de Chao Praya-rivier ten zuidwesten van de stad. Het is 2.000 hectare ongerept groen gebied, vol verborgen juweeltjes. Het verkennen ervan per boot, gehuurde fiets is het perfecte tegengif voor de chaos van Bangkok! Boek hier je fietstocht Bang Kachao.

  1. Fiets door historische buurten van Bangkok

Deze fietstocht slingert door kleine straatjes, langs oude tempels en kanalen om het hart en de ziel van Bangkok te zien. Tijdens deze fietstocht, maak je kennis met het echte Bangkok, weg van de toeristen en grote wegen. Kom te weten waar de lokale bevolking woont, werkt en speelt.

Fiets langs de Chao Phraya-rivier over de Rama 8-brug. Vanaf hier bezoek je de eeuwenoude tempels en het stadse straatleven. Fiets langs het Bangkok Noi kanaal door kleine steegjes waar een moslimgemeenschap woont. Je ziet ook enkele boeddhistische tempels en een van de eerste treindepots van Bangkok (zoals bijvoorbeeld de Thonburi-treindepot).

Na een lokale veerboot om de rivier terug over te steken, passeer je het Grand Palace waar je een korte wandeling kan maken door het openbaar park dat ooit exclusief werd gebruikt door de koninklijke familie. Deze fietstocht duurt ongeveer 4 uur.

Boek hier je fietstocht door Bangkok

  1. Fietstocht door Bangkok tijdens zonsondergang

Ontdek hoe mooi het historische centrum van Bangkok 's nachts is, wanneer de vele tempels spectaculair verlicht zijn tijdens deze fietstocht van 4 uur. Fiets langs rustige baantjes, verken de lokale gemeenschappen, eeuwenoude tempels en de kleurrijke bloemenmarkt.

  • Eerst houd je halt bij het iconische Loha Prasat, ook wel bekend als het Metal Castle. Dit is het eerste en enige metalen kasteel in Thailand.
  • Fiets verder langs enkele bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Democratiemonument, de binnenwegen van Khao San en het historische Phra Athit Fort.
  • Geniet van een adembenemend uitzicht op de Rama VIII-brug en steek de Chao Phraya rivier over met de veerboot.
  • Eenmaal aan de overkant fiets je naar Wat Rakang, een oude Bangkok-tempel uit het Ayutthaya-tijdperk.
  • De volgende onvergetelijke stop is de wereldberoemde bloemenmarkt van Bangkok, de grootste groothandelsbloemenmarkt in Thailand.
  • Je brengt ook een bezoekje aan de iconische Giant Swing, plaatselijk bekend als Sao Ching Cha. Dit torenhoge bouwwerk neemt een belangrijke plaats in in de Thaise cultuur en geschiedenis.

TICKETS: De nachtelijke fietstocht duurt doorgaans 3-4 uur, maar kan per groep verschillen. Het avonddiner is niet inbegrepen bij de nachttour, maar je kan eventueel proeven van enkele smakelijke streetfood-snacks op de bloemenmarkt van Bangkok. Boek hier je fietstocht door Bangkok tijdens zonsondergang.

  1. Klassieke fietstocht door Bangkok

Sommige bezienswaardigheden liggen nogal ver van elkaar verwijderd, daarom is het misschien de moeite om een fietstocht langs de mooiste bezienswaardigheden van Bangkok te overwegen. Deze klassieke fietstocht duurt ongeveer 3 uur en brengt je langs de meest bekende plekjes van de Thaise hoofdstad.

Enkele hoogtepunten op deze fietstocht zijn:

  • Verken het Chinatown van Bangkok, dat bekend staat als 's werelds grootste Chinatown buiten China. Deze wijk staat beroemd om zijn kronkelende straatjes, kleurrijke winkels en eindeloze aanbod van street food.
  • Je rijdt langs winkelhuizen die alles verkopen van boeddhistische amuletten tot gerecycleerde vrachtwagenmotoren.
  • Steek de Chao Phraya-rivier over, met majestueus uitzicht op de skyline van de stad.
  • Bezoek Thonburi, de historische derde hoofdstad van Thailand.
  • Boek hier je klassieke fietstocht door Bangkok.
LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Thailand, inclusief een rondreis, stadswandelingen en dé highlights.
  1. Maak een fietstocht langs de tempels van Ayutthaya

Het historische park van Ayutthaya is vrij uitgestrekt, en een populaire (en bovendien ook milieuvriendelijke) manier om het park te verkennen is met de fiets. Boek een georganiseerde fietstour door Ayutthaya boeken, zo ontdek je de belangrijkste tempels samen met een gids en krijg je nog wat achtergrondinformatie mee.

Naast het bezoeken van de tempels in Ayutthaya, geniet je ook nog van een typische Thaise lunch in een lokaal restaurant, bezoek je een plaatselijke basisschool (indien deze geopend is) en fiets je via de Chao Phraya-rivier terug naar de stad.

  1. Verken Bangkok vanop een elektrische scooter

Zie de mooiste delen van Bangkok tijdens deze stadstour op een elektrische scooter. Bij een elektrische scooter heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus!

Ontdek de oude stad met indrukwekkende monumenten zoals het Democratische Monument, de ongelooflijke Wat Ratchanatdaram, de Giant Swing van Bangkok, de fleurige bloemenmarkt en nog veel meer, over verborgen paden die alleen de lokale gids kent. Boek je stadstour door Bangkok op een elektrische scooter hier.

  1. Info & tips voor je bezoek aan Bangkok

  • Kleed je respectvol. In religieuze plaatsen en formele locaties, zoals de boeddhistische tempels en het Koninklijk Paleis, dien je gepaste kleding te dragen.
  • Wees op je hoede voor zakkenrollers, vooral in drukke toeristische gebieden.
  • Ben je van plan om met een tuktuk rond te reizen? Houd er dan rekening mee dat sommige chauffeurs er alles aan doen om meer geld te ontvangen. Laat je geen praatjes aansmeren, spreek op voorhand een prijs af en laat je ook altijd rechtstreeks afzetten bij je eindbestemming.
  • Kraanwater in Bangkok is niet geschikt om te drinken. Zorg ervoor dat je altijd voldoende gebotteld water bij je hebt.
  • Op markten kan je vaak afdingen, dus probeer te onderhandelen over de prijs voordat je iets koopt.
  • Vanaf de luchthaven is het ongeveer 1 uur rijden naar Bangkok, het wordt aangeraden om je vervoer naar Bangkok op voorhand te regelen. Boek hier je privé transfer.
  • Boek je tickets voor bezienswaardigheden in Bangkok online op voorhand, vermijd lange wachtrijen ter plekke.
  1. Onze bespaartip: Bangkok All-Inclusive Pass

Wat zit er inbegrepen in de Bangkok All-Inclusive Pas?

  • Boek je Bangkok All-Inclusive Pas online en beleef meer dan 35 attracties in Bangkok.
  • Bespaar tot 50% in vergelijking met het kopen van individuele tickets.
  • Leer enkele geheimen van de Thaise keuken tijdens een kookles, maak een ritje in een van de iconische Tuk Tuks en bezoek de mooiste plekken in Bangkok.
  • Mogelijkheid om deze digitale city card te boeken voor 2, 3, 4 of 5 dagen.
  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?