10 x waar overnachten in het Ruhrgebied en Noordrijn-Westfalen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x waar overnachten in het Ruhrgebied en Noordrijn-Westfalen?

26 januari 2024 in Noordrijn-Westfalen0 reacties

Tijdens je vakantie in het Ruhrgebied natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Ruhrgebied.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst

Inhoud artikel

  1. Arthotel ANA Soul Oberhausen

Het Arthotel ANA Soul Oberhausen ligt aan de rand van het stadscentrum en biedt moderne kamers met uitzicht over de stad, iedere dag een heerlijk ontbijt en gratis fietsen zodat je de stad kan per fiets kan bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Wyndham Duisburger Hof

Het Wyndham Duisburger Hof ligt in de historische binnenstad van Duisburg, naast het theater van Duisburg en op 5 minuten wandelen van het centraal station. Hier verblijf je in een van de ruime, moderne kamers voorzien van airconditioning, gratis wifi en een eigen badkamer. Na het verkennen van de stad kan je nog even nagenieten in de sauna van het hotel en nadien de voetjes onder tafel schuiven bij Restaurant L'Opera. Meer info en boeken.

  1. Jugendherberge Duisburg Landschaftspark

Jugendherberge Duisburg Landschaftspark bevindt zich op het terrein van het Landschaftspark Duisburg-Nord. Dit budgetvriendelijk hostel zit gevestigd in het voormalige administratiegebouw van Thyssen Hüttenwerke en beschikt over eenvoudig ingerichte, comfortabele kamers/slaapzalen. Meer info en boeken.

  1. Tante ALMA's Mülheimer Hotel

Tante ALMA's Mülheimer Hotel is een charmant hotel in het hart van Mülheim an der Ruhr. Het hotel heeft een leuk kitscherig design en beschikt over ruime, huiselijk ingerichte kamers met eigen badkamer. Op 5 minuten wandelen bereik je de oude binnenstad van Mülheim en de oevers van de rivier de Ruhr. Meer info en boeken.

  1. Motel One Essen

Motel One Essen biedt moderne accommodatie, dagelijks een ontbijtbuffet en een ideale ligging in de stad (op wandelafstand van het centraal station en de kathedraal). Dit designvolle hotel met strakke, turquoise vormgeving en designverlichting biedt ruime kamers voorzien van airconditioning en iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Schlosshotel Hugenpoet

Schlosshotel Hugenpoet in Essen is gevestigd in een 17e-eeuws kasteel en biedt luxe accommodatie, een bekroond restaurant en gratis parkeergelegenheid. Je overnacht in een van de ruime kamers en suites van het met zowel moderne als antieke meubels. Verder geniet je van gratis toegang tot de nabijgelegen fitnessclub en sauna. Dit kasteelhotel ligt in het zuidwesten van Essen, in het district Kettwig nabij de Ruhr, een ideale plek om een mooie fietstocht te maken. Meer info en boeken.

  1. Boutique 102 Dortmund City

Het Boutique 102 Dortmund City hotel is een viersterrenhotel in de regio Noord-Rijnland-Westfalen, op 700 meter van de Dortmund U-toren. De kamers van het hotel zijn ruim en modern en voorzien van alle nodige faciliteiten. Tijdens je verblijf geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet en je kan na een hevig dagje even vertoeven op het terras van een gezellig boek met een heerlijk kopje koffie. Meer info en boeken.

  1. l'Arrivée Hotel & Spa

Op een rustige locatie in het zuiden van Dortmund, vind je het L'Arrivée Hotel & Spa. Je hebt hier een weids uitzicht op het bos en je verblijft in lichte, moderne kamers die elk hun eigen charme bieden. Elke dag staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en kan je zien hoe jouw omelet bereid wordt. In het restaurant Vivre kan je genieten van de seizoensgebonden gerechten en daarna kan je even lekker vertoeven in de spa van 1000 m² dat beschikt over een zwembad en een unieke sauna met een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap.

Geniet van de verkwikkende rust van het l'Arrivée Hotel & Spa aan het hart van het Ruhrgebied! Meer en boeken.

  1. Hotel van Bebber in Xanten

Of verblijf net zoals Koningin Victoria en Winston Churchill in het elegante Hotel van Bebber uit 1785 aan het centrale plein van Xanten, tegenover de kathedraal. Dit hotel biedt rustieke kamers met donkerhouten meubels en gratis wifi. De meeste kamers kijken uit op het rustige park, sommige beschikken over een eigen balkon. Na een heerlijke nachtrust geniet je van een ontbijt dat geserveerd wordt in de gezellige lounge Hubertusstube met open haard.

Na het verkennen van de omgeving zin in een drankje? Ga dan zeker even naar de De Kelder Bar, in de 400 jaar oude gewelfde kelder. Er is ook een diner beschikbaar dat bestaat uit een 3-gangenmenu met een keuze uit 2 hoofdgerechten. Meer info en boeken.

  1. Tiny House Xantener Nordsee

Eerder op zoek naar een rustige, knusse verblijfplaats? Ontdek Tiny House Xantener Nordsee, op slechts 5 km van het stadscentrum van Xanten. Geniet bij een mooie zonsondergang van een barbecue en het uitzicht op de omgeving alvorens je een heerlijke nachtrust tegemoet gaat. Dit huisje is geschikt voor 4 personen, en is gelegen aan de Xantener Nordsee waar je prachtig kan wandelen of fietsen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan het Ruhrgebied met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door het Ruhrgebied? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Ruhrgebied en Urbanana en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio in Noordrijn-Westfalen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Ruhrgebied en Urbanana hier.

Ruhrgebied en Urbanana

Gratis reisgids Ruhrgebied en Urbanana downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?