Waar overnachten langs de Romantische Straße? 25 x van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten langs de Romantische Straße? 25 x van goedkoop tot luxe

1 maart 2024 in Beieren4 reacties

Tijdens je bezoek of rondreis langs de Romantische Straße heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in dit deel van Beieren!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Schlosshotel Steinburg (Würzburg)

Het kasteelhotel Steinburg ligt hoog op een heuvel boven deze prachtige barokstad Würzburg aan de rivier de Main. Het hotel biedt luxe accommodatie met elegante kamers en je kan genieten van heerlijke gastronomische gerechten in het restaurant van het hotel, terwijl je het mooie uitzicht bewondert over de rivier, de stad en de wijngaarden. Meer info en boeken.

  1. Mainviertelhof (Würzburg)

Persoonlijke gastvrijheid, sfeer, warmte.. je vindt het allemaal onder één dak bij het Mainviertelhof Hotel in een van de oudste wijken van Würzburg. Het hotel bevindt zich in het centrum, vlakbij de oude hoofdbrug - een perfecte stop in de romantische straat! Meer info en boeken.

  1. Hotel Würzburger Hof (Würzburg)

Hotel Würzburger Hof: Een juweeltje midden in de stad! Dit hotel in boetiekstijl ligt in het hart van Würzburg, pal tegenover het vroegbarokke Juliusspital. Het interieur en de kamers zijn een mix van klassieke elementen met nieuwe, moderne meubels. Een aangenaam verblijf en een ideale uitvalbasis om de stad te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Landhotel Garni am Mühlenwörth (Tauberbischofsheim)

Het Landhotel Garni am Mühlenwörth wordt beheerd door een familie die een aangenaam verblijf willen garanderen. De kamers van het Landhotel Garni am Mühlenwörth zijn eenvoudig ingericht en voorzien van alle nodige faciliteiten en in de omgeving van het hotel kan je altijd een fietstocht maken of een gezellige wandeling. Meer info en boeken.

  1. Edelfinger Hof (Bad Mergentheim)

In het Edelfinger Hof, word je zonder enige twijfel culinair verwend. In het traditionele restaurant van Edelfinger Hof heb je namelijk een scala aan gerechten uit de regio Baden-Württemberg en bij warm weer kan je zelf heerlijk dineren op het terras. Wil je daarna graag even ontspannen? Het omliggende landschap van het Taubertal is ideaal voor wandelingen en fietstochten! Meer info en boeken.

  1. Hotelpension Gästehaus Birgit (Bad Margentheim)

Het driesterrenpension Gästehaus Birgit ligt in Bad Mergentheim. Het pension is gevestigd in een rustige omgeving direct aan het fietspad "Liebliches Taubertal" in het wijn- en kuuroord Markelsheim. De kamers zijn modern ingericht en de aanliggende tuin van het pension nodigt uit tot ontspanning. Meer info en boeken.

  1. Jakobshof (Bad Margentheim)

Wijn, gezelligheid en plezier. Ben je hier naar op zoek? Dan ben je bij het Jakobshof aan het juiste adres! Hier overnacht je in één van de appartementen die ze ter beschikking stellen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan je kiezen voor een modern ingericht appartement of een appartement in 'boerderijstijl'. Elk appartement is voorzien van ruim terras, waar je heerlijk kunt genieten van deze rustige omgeving. Meer info en boeken.

  1. Burghotel (Rothenburg OdT)

Aan de rand van de binnenstad van Rothenburg, is het Burghotel gevestigd in een 12e-eeuws gebouw. Dit hotel biedt wellnessfaciliteiten en elegante kamers met een prachtig uitzicht op de tuin en het mooie Tauberdal. Er is ook een poort die je van het Burghotel naar de tuin van het oude Dominicanenklooster leidt waar je heerlijk kan ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Villa Mittermeier Hotellerie und Restauration (Rothenburg ObT)

De traditionele villa van Villa Mittermeier is een charmant hotel gevestigd in de romantische Frankische stad Rothenburg ob der Tauber, direct tegenover de Würzburger Tor. 's Avonds word je verwend door de gekroonde chef-kok van Mittermeier met hun gastronomische gerechten. Het hotel biedt een uitstekende service en een unieke, historische ambiance! Meer info en boeken.

  1. Landhaus Dreibirken (Rothenburg ObT)

Het Landhuis Dreibirken biedt modern ingerichte appartementen met een klein zonneterrasje waar je de dag kan afsluiten met een glaasje wijn. Het verblijf ligt op 5 km van de stad Rothenburg ob der Tauber. En het is een uitstekende omgeving voor te fietsen, wandelen of paardrijden! Meer info en boeken.

  1. Hotel-Gasthof Goldener Greifen (Rothenburg ObT)

Gelegen in het centrum van de historische stad Rothenburg ob der Tauber in de voormalige residentie van de beroemde burgemeester Heinrich Toppler, is het Gasthof Goldener Greifen gevestigd. 650 jaar lang ontmoetten de lokale bevolking en reizigers elkaar hier. Het is de plek waar Heinrich Toppler zijn gasten ontving ... en die unieke charme voel je nog steeds.

Daarnaast heb je ook alle middeleeuwse bezienswaardigheden op 10 minuten lopen van het hotel. Een ideale gelegen en unieke accommodatie voor jouw verblijf aan Rothenburg. Meer info en boeken.

  1. Hezelhof Hotel (Dinkelsbühl)

Dit appartementencomplex is gevestigd in een patriciërshuis uit de 17e eeuw en biedt moderne, stijlvolle accommodatie en een besloten binnentuin met terras in het hart van de middeleeuwse Altstadt (oude stad) van Dinkelsbühl. Na een zorgvuldige restauratie, met oog voor indrukwekkend design is het Hezelhof nu een totaal kunstwerk geworden. Meer info en boeken.

  1. Feriendomizil Dinkelsbühl (Dinkelsbühl)

De appartementen van Feriendomizil Dinkelsbühl zijn ideaal om Dinkelsbühl en omgeving te leren kennen, maar ook om te ontspannen en tot rust te komen! Alle appartementen zijn modern ingericht met oog voor detail en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. Dompel jezelf onder in de unieke sfeer van een middeleeuwse stad en ervaar en geniet van het comfort en de gezelligheid van een moderne en exclusieve accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Hotel Deutsches Haus (Dinkelsbühl)

Aan het beroemde Weinmarkt-plein in Dinkelsbühl ligt het historische 4-sterrenhotel Deutsches Haus. Rond 1600 werd het gebouw voorzien van een van de mooiste Zuid-Duitse vakwerkgevels. Kunsthistorici oordeelden: "De gevel is een van de grootste wapenfeiten van de Duitse late renaissance". s' Morgens kan je genieten van een heerlijk én gratis ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Jugendherberge Dinkelsbühl (Dinkelsbühl)

Midden in het doolhof van steegjes in Dinkelsbühl vind je de Jugendherberge Dinkelsbühl. In dit voormalige pakhuis uit 1508 biedt een lowbudget accommodatie aan met ruime kamers. Het hostel biedt ook tal van sportmogelijkheden aan zodat je je zeker niet verveelt! Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje tafeltennis? Meer info en boeken.

  1. Arthotel ANA Flair (Nördlingen)

Het Arthotel ANA Flair is een hotel met een hart. Warmte en gastvrijheid zijn erg belangrijk in het Arthotel ANA Flair. Centraal gelegen bij het treinstation en in de directe omgeving van de historische oude binnenstad van Nördlingen, is het Arthotel ANA Flair het ideale startpunt voor een ontspannen verblijf in de magische Nördlinger Ries. Meer info en boeken.

  1. ibis Styles Noerdlingen (Nördlingen)

Verheug je op modern comfort in een historische setting in het ibis Styles Noerdlingen Hotel. Zelfs voordat u de geologisch en historisch charmante omgeving verkent, kan je de opwindende wereld van het universum in het hotel al ervaren. Alle kamers zijn namelijk uitgerust met extra comfortabele bedden, een grote flatscreen-tv en een moderne badkamer. Meer info en boeken.

  1. Hotel im Ried (Donauwörth)

Hotel im Ried is prachtig gelegen in het midden van de oude binnenstad van Donauwörth, op slechts 10 minuten lopen van het centraal station. Geniet van je verblijf in dit familiehotel met een warme sfeer, Italiaanse gastvrijheid en een gezellige ambiance! Meer info en boeken.

  1. Pension Engelkeller (Donauwörth)

Engelkeller: de Bed & Breakfast in Donauwörth, waar traditie en moderniteit samensmelt. In de directe omgeving van de Donau-promenade en de historische Donau-haven is deze B&B de ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen. Ook met hun vitaminerijke ontbijtbuffet bieden ze alles wat je nodig heeft om de dag perfect te beginnen. Meer info en boeken.

  1. Drei Mohren Hotel (Augsburg)

Het historische Drei Mohren Hotel ligt in het hart van Augsburg, op 10 minuten wandelen van het Fuggerei Museum. Het hotel biedt elegante kamers en suites die kijken uit op de Maximilianstrasse.en zijn ingericht met traditionele olieverfschilderijen. Na een vermoeiend dagje kan je altijd ontspannen in de verschillende sauna's van het wellnesscentrum. Meer info en boeken.

  1. City Hotel Ost am Kö (Augsburg)

Het City Hotel Ost am Kö wordt beheerd door een familie, en biedt rookvrije moderne kamers met een mediterrane sfeer. Een klassiek elegant comforthotel waar je kan genieten van een uitgebreid ontbijt met een diverse en seizoensgebonden, verse en regionale ontbijtproducten, sappen, thee- en koffiespecialiteiten, vers bereide eiergerechten enzovoort.. Een uitnodigend ontbijt waarbij je heerlijk verwend wordt. Meer info en boeken.

  1. BIO Hotel Bayerischer Wirt Augsburg (Augsburg)

BIO Hotel Bayerischer Wirt is het eerste biologische hotel van Augsburg. Je kan je eens lekker laten verwennen in de spa met zoutgrot, zoutsauna of in het restaurant met 100% biologische, regionale en gezonde gerechten. En uiteraard is het uitgebreide ontbijtbuffet is ook 100% biologisch. Meer info en boeken.

  1. Hotel Hirsch (Füssen)

In het hart van Füssen ligt het Hotel Hirsch op minder dan 10 minuten rijden van de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau. Je overnacht hier in stijlvolle kamers, en elke dag wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. In het à-la-carterestaurant kan je proeven van creatieve gerechten en de traditionele Beierse gerechten. Meer info en boeken.

  1. Seehotel Hartung & Ferienappartements (Füssen)

Het Seehotel Hartung & Ferienappartements kijken uit over de Hopfensee. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het omliggende Beierse landschap en het kasteel Neuschwanstein. Hier verblijf je in sprookjesachtige kamers en appartementen in alpine design met unieke panorama's over de romantische bossen, ruige bergtoppen en natuurlijk het sprookjesachtige Neuschwanstein. Meer info en boeken.

  1. Landhaus Seeblick (Füssen)

De appartementen van het Landhaus Seeblick liggen direct aan de promenade langs het meer met een fascinerend uitzicht over de Hopfensee in het schitterende Alpenlandschap. Ervaar unieke zonsopgangen en zonsondergangen vanop je balkon en geniet van het lichtspel dat weerkaatst op het meer en in de bergen, elke dag een nieuw natuurspektakel! Meer info en boeken.

  1. Mis niets van de Romantische Straße met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Romantische Straße? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Romantische Straße met een volledige uitgestippelde rondreis, en meer dan 100 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Romantische Straße hier.

Romantische Straße

Gratis reisgids Romantische Straße downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 23 augustus 2021 - Jan Kerstens

Gewoon prachtig

- 10 april 2021 - JEAN PIERRE DE SMET

dankzij deze reisgids leer je totaal onbekende plaatsen kennen en dit op eigen tempo. heel leerrijke en ontspannende nieuwe mogelijkheden. dankzij deze gids

- 11 januari 2021 - Redgy Bonnet

Gedaan voor corona zeer mooi die Route en de tips zijn 100% in orde doe zo verder. bedankt daar voor.

- 4 augustus 2020 - Marlies Schatorie

Ja hem toch bestellen als gids. Leest toch gemakkelijker.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?