Zwarte Woud autoroute

Zwarte Woud autoroute

Zwarte Woud autoroute
Deze autoroute brengt je van het noorden van het Zwarte Woud tot het uiterste zuiden. Je start in Baden-Baden en via de Schwarzwald Hochstrasse gaat het richting Triberg. Je komt ook langs kleine steden die minder bekend zijn. De ganse reis is doorspekt van watervallen, grote en kleine. Stadswandelingen zijn er in Freiburg en Baden-Baden. En de bergen en meren ontbreken uiteraard niet in het zuiden. Je stapt of neemt de lift naar de top met het mooiste uitzicht. En dat zijn slechts een paar hoogtepunten van het Zwarte Woud.

Promo: 3 d. halfpension en wellness: 181€ pp
Verblijf in Kurhotel Adlerbad***(*) in Bad Peterstal-Griesbach » zeer centraal in het Zwarte Woud gelegen » incl. 1 massage met aromatische oliën » incl. ontbijtbuffet en 1 fles wijn per kamer » incl. 2x 5-gangendiner » gratis gebruik van sauna en fitness » klantenscore van 8,9/10.
Info en reservaties op Euroreizen.be
Alle promoties in het Zwarte Woud

Gids downloaden

GPS-tracks Zwarte Woud: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).  

Waar te overnachten?
Van noord tot zuid reizen neemt zeker 6 dagen in beslag als je de opgenomen routes wil afleggen en wat genieten van de bezienswaardigheden en wandelingen. Kies je voor een korte vakantie dan kan je verblijven in het zuiden in de omgeving van de Schluchsee. Dan zijn is de driehoek Todtnau – Freiburg – Triberg goed bereikbaar. Kies je ervoor om het noorden en het midden te verkennen dan is een logies op de lijn Oberkirch – Freudenstadt aan te bevelen. Dan is de Hochschwarzwaldstrasse, Baden-Baden en zelfs tot Triberg binnen het bereik van een daguitstap. Meer informatie over hotels en promoties in het Zwarte Woud op Euroreizen.be
   
  • Afstand: ca. 365 km (alleen GPS-route)
  • Vertrekplaats:  omgeving Triberg
  • Aard:  voorstel 4- tot 6-daagse autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier (19 blz)

Stadswandelingen Baden-Baden en Freiburg
Naast de autoroute vind je ook de twee stadswandelingen in het Zwarte Woud. Je hoeft deze dus niet meer apart te downloaden.

Fotoreportage van een deel van de autoroute in het Zwarte Woud

   

Informatie

Wij volgen geen routebordjes in het Zwarte Woud maar we nemen je mee naar de mooiste plekjes via de mooiste routes. Er is een wegbeschrijving opgenomen in de routebeschrijving van de pdf-gids.

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (73)

 
Tour , 18/05/2017

Hebben heel veel gehad aan jullie info voor een reis door het Zwarte woud, hebben deze trouwens doorgegeven aan familielid die binnen 3 weken naar het Zwarte woud reist. Heel erg bedankt.

Tour , 18/04/2017

Een prima handleiding bij een vakantie!

Tour , 18/04/2017

We zijn al eens in het Zwarte Woud geweest en plannen terug te gaan. Deze reisgids is bijgewerkt en overzichtelijk met heel wat nieuwe info voor ons. Ze zal nog goed van pas komen.

Tour , 31/12/2016

Deze keer Freiburg en omgeving. De beschrijving voldeed hier ook prima met zeer bruikbare tips. De informatie over het klokken museum in Furtwangen mag wel iets uitgebreider. Zo zijn er een fraaie historische overzichten van ontwikkeling de diverse mechanische uurwerken van elektronische polshorloges en de astronomische klok. Een bijzonder fraai en goed hotel is hotel Rappen pal tegenover de Munsterkerk in Freiburg. De Schwabische Rostbraten is er voortreffelejk

Tour , 4/11/2016

Ronduit een schitterende route doorheen het Zwarte Woud. Wij reden ze met de camper en je beleeft onderweg bijna alle hoogtepunten die de regio biedt. Bijna, want we voegen er graag een recente belevenis aan toe. Als je in het mooie Freudenstadt de route even verlaat in noordelijke richting, rij je door een heerlijk afwisselend landschap tot in Baiersbronn en verder tot het kuuroord Bad Wildbad. Boven op de berg vind je daar een bijzonder mooie en ruim 1 km lang boomtoppenwandelpad, dat eindigt bij een gigantische houten uitkijktoren vanwaar je rondom van weidse panorama's geniet. Als je dan graag van 40 m hoogte razendsnel weer beneden wilt zijn, kan dat glijdend! Voor de rest kan er nauwelijks iets aan deze zalige route worden verbeterd.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (21)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen