Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling. Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Vlaamse Ardennen promotie 3 dagen
Verblijf in half pension in hotel 2* in Mullem in half pension, incl. toegangsticket wielermuseum, wandel- en fietsroutes en gebruik stappenteller.
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden 

Bekijk al onze routes (fietsen en wandelen) in de Vlaamse Ardennen.

Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 
 
 

Informatie

  • Afstand: 105 km
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier 
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (37)

 
Maxime Ronse , 23/05/2016
Met twee motorfietsen reden wij deze mooie goed bewegwijzerde route doorheen de mooie Vlaamse Ardennen. Je passeert de echte wielerklassiekers en je passagier kan ondertussen genieten van het mooie landschap. Wij hadden geen moeite om de borden te vinden en zijn niet verkeerd gereden.Ik kan hem echt aanraden.
Detollenaere , 7/02/2016
De Vlaamse Ardennen hebben echter mooiere plaatsen dan beschreven in deze route, maar wel een prachtige route voor wielerliefhebbers. Wij reden hem enkele jaren geleden reeds door de bordjes te volgen, maar raakten toen grandioos verdwaald. De gps-coordinaten waren nu een serieuze hulplijn, want we kwamen weeral werken tegen langs de weg
de caluwe , 13/11/2015
Zeer mooie route. Alleen spijtig dat we door wegwerkzaamheden wel een paar keer verkeerd gereden zijn omdat de routebordjes niet aangepast werden bij de omleiding. Wel voor herhaling vatbaar. ANTWOORD redactie: volg onze beschrijving van de route, bij voorkeur door de gps-adressen in te geven. De borden worden niet meer onderhouden maar daar kunnen wij niets aan verhelpen. Onze beschrijving brengt je ook naar plaatsen waar de borden je niet heen brengen.
PYCKE , 10/11/2015
Het was de droom van mijn 83 jarige vader om de ronde van vlaanderen te rijden met de wagen. Vermits hij invalide is ben ik met hem gegaan. Wat hebben wij genoten van het prachtige landschap.Wel vonden wij weinig gelegenheden om te drinken of te eten. Dat was echt al op terugweg naar huis. Voor de rest heel geslaagd
Chrispa , 30/10/2015
We hebben de lus van Ronse gereden. Prachtige rondrit maar de borden zijn niet altijd even goed geplaatst. Tot 3 keren toe verkeerd gereden waaronder in Ronse zelf en aan een bierfabriek.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen