Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling. Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden 

Bekijk al onze routes (fietsen en wandelen) in de Vlaamse Ardennen.

Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 
 
 

Informatie

  • Afstand: 105 km
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier 
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (30)

 
Rachel Van den Bergh , 25/09/2015
Het was een prachtige dag om de ronde van de Ardenne te rijden met de auto . Jammer de borden voor de weg aan te duiden is niet optimaal meerdere keren verkeerd gereden wij volgen de borden tot aan een splitsing of T stuk en dan in eens geen borden meer , tot frustratie van ons dan maar de GPS gebruik. Zo dus de route niet helemaal gereden spijtig. Groetjes, Rachel
Jan , 15/09/2015
Zeer mooie route, met de coördinaten zeer makkelijk te volgen, enkel een klein probleem met de wegomleggingen. Ook de stadswandelingen waren goed uitgelegd en zeer boeiend. Zonder deze beschrijving hadden we deze Ronde van Vlaanderen-route nooit kunnen rijden. Petje af voor de ontwerpers !
Pierre , 4/09/2015
Mooie route, maar....... wegens de vele wegenwerken en vooral slecht, of niet aangeduide OMLEIDINGEN slechts gedeeltelijk kunnen volgen.
Kevin , 29/08/2015
Mooie route, veel bezienswaardigheden. Gpx niet kunnen gebruiken, moeilijk te volgen op basis van de coordinaten.
OOSTVOGELS , 21/08/2015
Prachtige route. Mooie natuur, mooie bezienswaardigheden. Een echte aanrader. Enkel de GPS-track downloaden is ons niet gelukt. Ik heb iedere bestemming manueel in de gps moeten zetten en dit vraagt nogal wat werk....
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen