Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling. Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. 

In het spoor van De Ronde

Promotie: 3 dagen halfpension 169€ pp:
Verblijf in Country Lodge Moriaanshoofd**(*), inclusief:
» 2 overnachtingen met 2x ontbijtbuffet
» 2x 4-gangendiner
» inclusief 1 ticket wielermuseum CRVV in Oudenaarde
» hoge klantenbeoordeling: 9/10
» toeristische wandel- en fietsroutes
Info en reservaties op Euroreizen.be.

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 
 
 

Informatie

  • Afstand: 105 km
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier 
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (20)

 
Frank , 29/06/2015
Goede formule Volgende bestemming telkens ingeven op GPS is simpel en doeltreffend Uitzonderlijk mooi landschap. Je hebt wel de uitgeprinte versie nodig van deze tocht. De inhoud hiervan is ter zake en relevant. Prima ervaring. Vraagt naar nog.
VERSCHAEVE CLAUDINE , 26/06/2015
Voor ons was de route ; 'De Vlaamse Ardennen zoals we ze nog nooit hadden gezien. De volgende week, heeft mijn man ze nog eens gereden met vrienden -9motards- en iedereen was in zijn nopjes toen ze thuiskwamen. Een grote dank je wel aan de organisatie, die ze voor het plezier van anderen hun tijd insteekt.
Dany de vooght , 25/06/2015
Zeer mooie route, die ook makkelijk te rijden is aan de hand van de routebeschrijving en waypoints. Wij hebben de route gereden met een klassieke roadster. Alle kasseistroken waren goed te doen met uitzondering van 1 lange afdaling op slechte kasseien. Verschillende keren heeft de onderkant van de auto de grond geraakt. Gelukkig zonder schade. Helaas weet ik niet meer precies over welke afdaling het gaat. Niettegenstaande dat, toch voor herhaling vatbaar. Enkel de vering wat harder afstellen en verder geen probleem. Zeker doen deze rit in een zeer mooie omgeving.
john , 5/06/2015
We hebben ervan genoten!Maar met een ngebouwd gps systeem in de auto is het toch wat moeilijker om de route te volgen
Corneillie patricia , 5/06/2015
24/05/2015. Prachtige rondrit , mooi weer , leuke bezienswaardigheden onderweg. Een aanrader voor iedereen . We hebbben de rondrit gedaan met een vespa die we gehuurd hebben in de streek maar die is zeker goed te doen met de wagen . Het was super.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen