Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling. Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. 

Promotie: 3 dagen halfpension 169€ pp:
Verblijf in Country Lodge Moriaanshoofd**(*), inclusief:
» 2 overnachtingen met 2x ontbijtbuffet
» 2x 4-gangendiner
» inclusief 1 ticket wielermuseum CRVV in Oudenaarde
» hoge klantenbeoordeling: 9/10
» toeristische wandel- en fietsroutes
Info en reservaties op Euroreizen.be.

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 
 
 

Informatie

  • Afstand: 105 km
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier 
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (92)

 
Draps Georges , 1/12/2014
Spijtig geen goede ervaring. de GPS route was niet conform met de bepijling. Bepijling die hier en daar ook niet (meer) was. Werken onderweg en verboden inrij wegen noopten ons zelf een eigen route in de prachtige streek samen te stellen. Gelukkig zijn wij nogal bedreven en ervaren in het maken van auto/motorritten zodat wij hier toch een toffe toerdag konden van maken. Wat betreft de documentatie. Die was wel in orde. Hoewel wij zelf meer details zouden hebben besproken. Mochten jullie ooit hulp nodig hebben is onze toerclub steeds bereid een handje toe te steken. Bezoek evenwel onze site www.mtc-vlaanderen.be Vriendelijke groeten, Georges Draps Secretaris
Kris VR , 24/11/2014
Zeer mooie streek. Jammer genoeg hebben we de uitzichtstoren die vermeld wordt in de beschrijving, niet gevonden, ook al hebben we wel wat toertjes gedaan. We hadden enkel de beschrijving mee, het gpx-bestand hadden we niet gedownload. (Volgende keer beter...)
Braekman Jean-Pierre , 20/11/2014
Gestart in Zottegem de voornaamste bezienswaardigheden gefotogafeerd, daardoor juist het noordelijke deel gedaan. Prachtig vooral om deze tjd, het zuiderlijke deel zal voor de lente zijn. Bedankt Reisroutes.
slabbinck eric , 15/10/2014
een heeeeel mooie ervaring rijker zeker de moeite waard om door te geven aan vrienden
Bob , 28/09/2014
Heel mooie route , ik heb ze gereden door middel van poi's (Nav n go) op chinese gps , het laatste stuk (10%)liep wat in 't honderd . ik heb ze opgeslagen op de gps voor nog een keer {;<D=
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen