Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen.

Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling. Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos en het Bos 't Ename. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. In deze reisgids vind je ook nog eens 3 fietsroutes aan, uiteraard voor de e-biker of fietser met sterke benen.

Vlaamse Ardennen promotie 3 dagen
Verblijf in half pension in hotel 2* in Mullem in half pension, incl. toegangsticket wielermuseum, wandel- en fietsroutes en gebruik stappenteller.
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden 

Bekijk al onze routes (fietsen en wandelen) in de Vlaamse Ardennen.

Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 
 
 

Informatie

  • Afstand: 105 km
  • Aard: autorondrit, 2 stadswandelingen, 3 fietsroutes (e-bike) en 2 natuurluswandelingen 
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier  (53 bladzijden)
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (49)

 
Tour , 16/04/2017

De Vlaamse Ardennenroute is (samen met de Ouhrtalroute) zonder meer één van de prachtigste routes van België. Prachtige streek, zeer gevarieerd, leuke plaatsjes, goeie restaurantjes. Voor elk wat wils. We gaan ze zeker nog eens rijden met onze motorclub.

Tour , 6/04/2017

Zeer mooie route in een prachtig landschap. Met de motor was het extra genieten omdat de zon ook uitbundig van de partij was. Ga deze route zeker nog eens rijden, maar dan met enkele andere motards erbij.

Tour , 4/04/2017

Uit het ganse pakket "Vlaamse Ardennen" bezochten we alleen Oudenaarde. Alhoewel we af en toe in Oudenaarde kwamen, waren we toch verrast van de mooie stadswandeling met zijn verborgen hoekjes en musea; een echte aanrader.

Tour , 28/03/2017

Het was een stralende zondag aan zee. Veel volk ook. Om naar huis te rijden zijn we een stuk via de route gereden. Prachtige landschappen en geen file gehad omdat we via een andere route naar huis konden rijden. Voor herhaling vatbaar!

Tour , 18/02/2017

We hebben de route doorgenomen en gaan ze in maart met onze oldtimerclub rijden mvg andre

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen