Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling. Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. 

In het spoor van De Ronde

Promotie: 3 dagen halfpension 169€ pp:
Verblijf in Country Lodge Moriaanshoofd**(*), inclusief:
» 2 overnachtingen met 2x ontbijtbuffet
» 2x 4-gangendiner
» inclusief 1 ticket wielermuseum CRVV in Oudenaarde
» hoge klantenbeoordeling: 9/10
» toeristische wandel- en fietsroutes
Info en reservaties op Euroreizen.be.

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden 

Bekijk al onze routes (fietsen en wandelen) in de Vlaamse Ardennen.

Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 
 
 

Informatie

  • Afstand: 105 km
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier 
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (26)

 
OOSTVOGELS , 21/08/2015
Prachtige route. Mooie natuur, mooie bezienswaardigheden. Een echte aanrader. Enkel de GPS-track downloaden is ons niet gelukt. Ik heb iedere bestemming manueel in de gps moeten zetten en dit vraagt nogal wat werk....
Garreyn martine , 15/08/2015
Leuke route.het was mooi weer.Ideaal om met onze oldtimer cabrio kever dit traject te volgen. Zonder gps is deze route wel niet te doen
Piers R , 11/08/2015
Supertoffe dag gehad met een bevriend koppel. We hebben genoten van de mooie uitzichten. De afwisseling van rondrijden, historiek en natuur was voor ons de max.
Soetaert M , 3/08/2015
Ik heb met de auto slechts een gedeelte van de route afgewerkt rond Oudenaarde en zijn s' middags iets gaan eten , we kwamen heel toevallig vrienden tegen en zijn blijven plakken. Het gedeelte dat wij gedaan hebben is bijzonder goed mee gevallen en bij gelegenheid zetten wij onze route verder.
Michel , 15/07/2015
Naar mijn smaak is het volgen van fiets knooppunt trajecten niet echt geschikt voor motorfietsen. Zelf rijd ik een bmw r1100s. Eventueel wel voor een vespa. Het blijft een mooie streek maar naar mijn persoonlijke voorkeur rijdt de route niet echt vlot : veel stoppen, keren en draaien....Is voor mij niet synoniem voor motorrijden. ...ieder zijn ding he.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen