Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet, beiden met een stadswandeling. Er is ook een groene luswandeling opgenomen in het Muziekbos. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. 

In het spoor van De Ronde

Promotie: 3 dagen halfpension 169€ pp:
Verblijf in Country Lodge Moriaanshoofd**(*), inclusief:
» 2 overnachtingen met 2x ontbijtbuffet
» 2x 4-gangendiner
» inclusief 1 ticket wielermuseum CRVV in Oudenaarde
» hoge klantenbeoordeling: 9/10
» toeristische wandel- en fietsroutes
Info en reservaties op Euroreizen.be.

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 
 
 

Informatie

  • Afstand: 105 km
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier 
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (15)

 
123
Wuyts Herman , 14/05/2015
1-2/05/15 Prachtig! Wij hebben de route met de moto gedaan. Vanuit Aarschot over Leuven, Overijse, Ukkel zo naar Geraardsbergen. Daar een leuke B&B gevonden en dan de route van de Vlaamse Ardennen gedaan. Super! Zeer gemakkelijk te volgen via de duidelijke bewegwijzering. Zeer prachtige streek. Een aanrader zowel voor moto als auto
Van Eetvelde Chris , 4/05/2015
Heel mooi en gemakkelijk Hebben dit gedaan met vrienden uit Frankrijk Zo hebben ze genoten van een stukje mooi Vlaanderen Een aanrader
Valerie , 26/04/2015
We hadden geluk met het weer ... 15°C, af en toe een stralende zon, weinig bewolking, weinig wind. We hebben de route met de moto gedaan ... IDEAAL!!! Heel mooie route, echt een aanrader.
Ludo Van Dun , 21/04/2015
Mooi om een stuk van de ronde van Vlaanderen eens in het echt te zien
Bossier Erik , 19/04/2015
Zeer rustige , maar toch prachtige fietsroute in een open natuur, berg op berg af maar dat is juist het gezellige . Een aanrader, doen .
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen