Vlaamse Ardennen autoroute

Vlaamse Ardennen autoroute
Deze autoroute is opgemaakt in een lus en brengt je door de ganse Vlaamse Ardennen met al zijn diverse aspecten. Je rijdt 10 hellingen op van het nieuwe parcours van de bekende wielerklassieker (Koppenberg, Paterberg, Berendries, Oude Kwaremont, Taaienberg ...) en je zal merken dat ze zelfs vanuit de auto spectaculair aanvoelen. Uiteraard kan je onderweg genieten van de prachtigste uitzichtspunten en als het nog niet voldoende is brengen we je op een uitkijktoren van 30 meter hoog om het nog beter te zien. De Vlaamse Ardennen telt heel wat mooie dorpjes. Je komt ondermeer door Kwaremont en Horebeke die behoren tot de top 50 van Vlaanderen. Uiteraard ontbreken de historische steden: Oudenaarde en Ronse niet. Wil je deze autoroute vooral in het teken van het wielrennen rijden, start dan met een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Meteen de startplaats van deze autoroute.

toon-promotie.gifPromotie Vlaamse Ardennen: 3 d. halfpension à 155€ pp:
Je verblijft 3 dagen in de Country Lodge Moriaanshoofd**(*), inclusief:
- ontbijtbuffet
- 2x een 4-gangendiner
- gratis gebruik van een stappenteller
- ticket voor het Centrum Ronde van Vlaanderen
- toeristische wandel- en fietsroutes
- flatscreen TV en gratis WiFi op de kamer
- hotel gelegen in Mullem, nabij Oudenaarde
- eenvoudig te bereiken en gratis parking
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Nog meer voor de Vlaamse Ardennen:
Stadswandeling Oudenaarde
Groene luswandeling in het Muziekbos
Rondreis Vlaamse Ardennen 3-daagse

GPS-tracks Vlaamse Ardennen: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand volgens GPX: 79 km
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier (11 blz)
  • Een impressie over de Zwalmstreek met een fotoreeks


Waarschuwingen:
- beperking tot 3,5 ton, niet met aanhangwagen of caravan mogelijk, moeilijk met een grote mobilhome. De Koppenberg is beperkt tot 2,5 ton.
- rij deze route niet met de fiets, ze is typisch opgemaakt voor auto's en motoren. Er zijn verscheidene bewegwijzerde fietsroutes in de Vlaamse Ardennen die je volgens gekozen moeilijkheidsgraad laten genieten van de vele hellingen en het landschap. Alle info hierover op de website van het Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be 

Update route 20 juli 2012
Deze autoroute is voor de helft gewijzigd, kreeg een update en er werd extra informatie toegevoegd.Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (69)

 
Didier , 18/04/2014
Superstreek, vele plekken om te stoppen, wel opletten met de landwegen (soms veel kiezel op de baan). De mensen ter plekke zijn ook vriendelijk en gastvrij. Ronse is een mooie plek om op markt iets te drinken. Eten hadden we picknick mee om op de vele voorzien uitkijkplaatsen ons dekentje te spreiden.En oeverloos respect voor de wielertoeristen dewelke de hellingen aandurven.
eddy , 11/04/2014
Leuke comfortabele toerrit door de Vlaamse Ardennen. Alle highlights van de Vlaamse wielerklassiekers. Mooie variatie in kleinere, landelijke en verbindingswegen. Mogelijkheid voor lunch en koffie op verschillende lokaties. Wij ontdekten Ronse !
Cathy en Anthony , 30/03/2014
Zeer mooie route (met de motor) en mooie streek, de route passeert door het kluisbos en we hebben daar een heerlijk terrasje gedaan! Spijtig dat aan sommige rondepunten de wegwijzer ontbrak of niet duidelijk was.
Becker Walter , 24/03/2014
Een beetje tegengevallen. Door verschillende omleidingen (vb aan de kerk in Michelbeke)zijn we moeten afwijken van de route en door het ontbreken van straatnamen in de route zijn we nooit meer op de goede weg geraakt. Hierdoor hebben we halfweg afgehaakt en terug gekeerd naar huis.
Vandevenne Jenny , 2/11/2013
route goed aangeduid avontuurlijk mooi heb er van genoten
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen Stuur naar een kennis