Rondreis met auto: Picardië-Noord vanuit Amiens

Picardië-Noord autoroute met Amiens

Picardië-Noord autoroute met Amiens

Picardië-Noord autoroute met Amiens
Met deze autoroute in het noorden van Picardië hebben we als centraal punt de stad Amiens uitgekozen. Het is een rondreis met heel wat afwisseling: een stadswandeling, een boottocht op de hortillonnages, een bezoek aan een ondergrondse stad of een archeologisch park, een rit door een uniek stukje natuur van de Haute-Somme en een rondrit langs de slagvelden van de Somme (Eerste Wereldoorlog) met bezoekerscentra in Thiepval en Beaumont-Hamel. We geven je ook heel wat achtergrondinformatie om deze route ten volle te begrijpen en het bijzondere verhaal van het beeld op de basiliek van Albert onthouden we je zeker niet.

Nog meer voor het noorden van Picardië:
Stadswandeling Amiens (opgenomen in deze 3-daagse)

GPS-tracks Picardië omgeving Amiens: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand volgens gps-track: 120 km (gps-track alleen)
  • Aard: autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier (12 blz)
Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (9)

 
12
Tour , 17/10/2017

Prachtige route met mooie natuur en rekening houden met WOI monumenten. Wij hebben er wel 6 dagen over gedaan om alles rustig te bezoeken. Hartelijk dank!

Tour , 11/04/2016

Bedankt Reisroutes.be. Een prachtige rondrit met een mooie mix van natuur en cultuur. Amiens: fijne stadswandeling met imposante kathedraal en gezellige wijk Saint-Leu met kanaaltjes. Ook een bezoek aan de basiliek in Albert is de moeite waard. Van de vele oorlogsmonumenten in de mooie streek van de Somme word je stil.

Tour , 14/01/2015

de reis nog niet gedaan.Ik ben nu vooral bezig met de info te bundelen.Ik zal later nog meedelen hoe het was.

Tour , 9/06/2014

Wij hebben genoten van deze korte trip. Met de auto op slechts 3 uur rijden begon de eerste bezichtiging in Naours, of te zeggen onder Naours. Zeer interessant! vandaar naar de camping net ten noorden van Amiens. Daar hebben we de omgeving van de Somme bekeken vanaf de fiets. Mooi stukje natuur! De dag erna de route door Amiens gevolgd, ook daar met de fiets heen, toch even zoeken naar de goede weg want voordat je het weet zit je op de autoweg. De stad Amiens is zeer de moeite waard vooral de cathedraal en het water door de stad vonden wij ook zeer aangenaam. De dag erna voor herdenking van de eerste wereldoorlog 2 plaatsen aangedaan, zeer indrukwekkend. Al met al een zeer geslaagd weekend.Bedankt voor de mooie trip.

Tour , 23/04/2014

FANTASTISCH ! Wij zijn motorrijders die de streek daar behoorlijk kennen. Als kind ging ik er al. Maar heb toch nog nieuwe weetjes ontdekt op jullie rondrit. Ik kijk er al naar uit om die de volgende keer te gebruiken.

 

Download en print

Foto's (10)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen