Autoroute van Marken via Den Helder tot De Rijp

Holland Boven Amsterdam

Holland Boven Amsterdam

Holland Boven Amsterdam
Holland Boven Amsterdam is het gebied ten noorden van Haarlem en Amsterdam. Met deze autoroute maak je een rondreis met start op het eilandje Marken. Je krijgt drie stadswandelingen er bovenop: Marken, Hoorn en Alkmaar. We brengen je verder naar de bezienswaardigheden van Enkhuizen, Den Helder en Bergen.

We geven je tips mee om te fietsen. Je komt langs een prachtige kuststroken zoals het deel tussen Huisduinen en Petten met bezoek aan het Informatiecentrum en een wandeling op de Kijkduin. Zin in een bijzonder dorpje? De Rijp ligt op het traject naar het eindpunt van deze rondreis: Zaanse Schans.

GPS-tracks Holland Boven Amsterdam: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand volgens GPX: 215 km
  • Aard: auto- en motorrondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (7)

 
12
Tour , 19/08/2017

Prachtige gedetailleerd beschreven rondrit! De moeite waard om te doen.

Tour , 31/05/2017

Vorige week woensdag,24 mei, reden we een deel van de route, van Broek-in-Waterland tot Enkhuizen. We bezochten ook nog een paar kleine dorpjes als Monnickendam, het zeer toeristische Volendam en Edam. Hoorn en Enkhuizen zijn de moeite waard ! Leuke wandeling op het schiereiland Marken en in Hoorn. Het is zeker een aanrader, maar wij hadden enorm geluk met het weer ! Medemblik (wat niet op de route voorkomt) is ook een pittoresk havenstadje, een 20-tal km boven Enkhuizen. Een mooi stukje Nederland !

Tour , 15/05/2017

Heel fijne tocht. We hebben deze route met de camper gedaan. Wel opletten wanneer je De Rijp wil bezoeken .... met de camper probeer je best buiten het centrum te parkeren, het zijn erg smalle straatjes met verkeer in beide richtingen!Het Zuiderzeemuseum is zeker een aanrader ( 37 Euro voor 2 volwassenen,parking buitenmuseum, binnenmuseum en veerpont inbegrepen).Aan het marinemuseum in Den Helder is ook een camperplaats voorzien met electiciteit (jetons beschikbaar bij havenmeester,deze komt de aan de deur😊 het parkeergeld innen). In Alkmaar zoek je best ergens buiten de stad parkeerplaats, voor campers is er weinig plaats. De wandeling is mooi, de bekende kaasmarkt is op vrijdag tijdens het seizoen. Bedankt voor jullie toffe autoroutes.👌👌

Tour , 26/04/2017

Ik heb van deze route verschillende stukken gereden het is een schitterend stuk Nederland en voor veel mensen onbekend .En de routes van reisroutes die ik tot nu toe heb gebruikt, deze en stad Luxemburg zijn goed beschreven en goed te lopen of te rijden Ik hoop dat er nog veel meer komen in Nederland en Belgie Duitsland of Luxemburg voor suggesties of vragen mailt of belt u maar. Fam W tenHove Rijssen jw.tenhove12@gmail.com

Tour , 18/04/2017

Heel mooie route, zeker de moeite waard. Zeer divers. Mooie streek met vriendelijke mensen.

 

Download en print

Foto's (0)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen