Autoroute Bourgogne: Parc Naturel Regional du Morvan

Bourgondië: rondreis Morvan

Bourgondië: rondreis Morvan

Bourgondië: rondreis Morvan
Het woord alleen al roept wat bij je op. Proef het in de lettergrepen: een leven als God in Frankrijk, goed eten en nog beter drinken. Groene heuvels, wijngaarden, verstilde landschappen en een tempo als een pijnstiller in het hectische moderne leven. De Bourgogne is een Franse regio en bestaat uit vier departementen: Côte d'Or, Saone-et-Loire, Nièvre en Yonne. Op het kruispunt van deze departementen, in het hart van de Bourgogne, ligt het Parc Naturel Regional du Morvan. Een oase van rust, groen, koeien en een prachtige woonomgeving. Alleen géén wijngaarden, maar die vind je binnen het uur in de oostelijke Bourgogne. 
 
Gids downloaden

GPS-tracks Morvan: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 736 km (alleen de route van de GPS)
  • Vertrekplaats: alle lussen vertrekken vanuit Autun
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier

Natuurpark Morvan, de Bourgondische halte in ons hectisch leven
De afwisselende landschappen, de kleinschaligheid, het leven op het platteland en de vriendelijkheid van de bevolking vormen een mix die vele Nederlanders en Belgen aantrekt. Al met al een regio, die je met héél veel genoegen kan bezoeken. Dit heuvelachtige regionale natuurpark met een hoogste top van 900 meter is dooraderd met veel kleine, avontuurlijke wegen en heeft een omvang van ca. 80 bij 50 kilometer. De afwisseling van het ‘bocage-landschap’ met de door ruige heggen begrensde kleine weiden, begraasd door de beige charolais koeien, en de uitgestrekte bossen (naald- en loofhout) waar klaterend water zijn weg zoekt zorgt voor het volkomen ontbreken van verveling bij de bezoeker van dit natuurpark.

 

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (33)

 
Tour , 24/11/2017

Heel mooie route door jullie aangeprezen. Door dorpjes gereden en er gestopt waar we anders nooit zouden zijn geweest. Alleen jammer dat er momenteel zo veel gesloten is maar dat is natuurlijk niet jullie schuld maar de tijd van het seizoen - we waren er de week van 11 tot 18.11.2017 -. Een aanrader!

Tour , 3/10/2017

Ik kende reeds de Morvan, daar ik er familie heb, maar ik heb toch nog mooie routes en plekjes gevonden. Zalig, veel ruimte en vergezichten en weinig toeristen. Het is er altijd prachtig, maar nu, met de herstkleuren: magnifiek!! Eén bemerking: spijtig dat de dorpen in de beschrijving, niet allemaal op de kaart staan van de lussen en omgekeerd. Antwoord redactie: Beste, u vindt alle beschreven dorpjes in de gids 'auto- en motorrondrit Bourgondië-Morvan' op de kaarten pagina 8 (lus 1), pag 12 (lus 2), pag 17 (lus 3)en pag 21 (lus 4).

Tour , 6/06/2017

Weer een mooi stukje van Frankrijk ontdekt de Morvan,als je van rust en natuur houd zeker doen.Pitoreske dorpjes de tijd is hier blijven stilstaan ,ja echt van genoten !

Tour , 1/02/2017

Ziet er heel boeiend uit met goede wegbeschrijving. Zullen we zeker gebruiken tijdens onze vakantie in de Morvan deze zomer.

Tour , 24/08/2016

De moeite van het bezoeken waard. Het voordeel van het lussysteem is ook dat je een aantal dingen kunt overslaan als je wil. Het is een perfecte combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. En de camping in Autun is zeker een aanrader voor wie een "basecamp" zoekt.

 

Download en print

Foto's (5)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen