FB

Ervaringen "Diksmuide: stiltewandeling - erfgoedwandeling"

30 ervaringen

- 9 april 2018 - Vera

Wij hebben de Stiltewandeling gedaan, met bezoek aan het Museum aan de IJzer en de Dodengang. Plaatsen waarover mijn grootvader vertelde in zijn oorlogsdagboek kwamen tot leven: de IJzer, de minoterie, de Dodengang, de petroleumtanks, Stuivekenskerke, de spoorwegberm, het overstroomde gebied. Stilte en rust in 2018, oorlog, ontbering en angst honderd jaar geleden ... Een onverwachte fikse regenbui met rukwinden en kletsnatte kleren tot gevolg gaven even een impressie van wat het moet geweest zijn. Deze wandeling is zeker een aanrader.

- 18 februari 2018 - willy remans

vertoeven elk jaar in Diksmuide tgv vertrek en wandeling daar in kader van Vierdaagse Ijzer. Uitleg bevat heel wat herkenningspunten. Plaats is zeker een aanrader voor wie in de omgeving verblijft.

- 2 februari 2018 - hagers rufin

gewoon zalig om te wandelen

- 15 november 2017 - Marcel

Wij hebben de 2 wandelingen gedaan in het winderige Diksmuide. en zijn een ervaring rijker.

- 30 oktober 2017 - freddy coenen

Op een zeer winderige maar zonnige dag deden wij beide wandelingen. Bij de stadswandeling kwam het kaartje dat bij de routebeschrijving zit goed van pas want op de Grote Markt zijn er werken en de koperen klinknagels zijn er verdwenen. Mooie plekjes ontdekt en veel info gekregen via de panelen op de route. Zeker de moeite waard. De natuurwandeling is eveneens een mooie tocht, we hebben ervan genoten.

- 5 september 2017 - Heidi

Wij hebben het stadsgedeelte gedaan. Dit is zeer mooi en eindigt leuk echt langs het water. Geeft de hoogtepunten op een leuke manier weer.

- 29 augustus 2017 - Callebaut Marina

Ondanks het feit dat ik in de streek woon, vond ik het een zeer mooie natuuurwandeling. Jammer dat er geen alternatief is voor de terugweg.

- 23 februari 2017 - Leo en Annie

Beide wandelingen gedaan. Mooie stukjes natuur en oorlogsverleden passen best goed in elkaar. De moeite om vanuit het Antwerpse eens over te komen.

- 22 februari 2017 - leo

stuk tussen begraafplaats Kaaskerke en de Ijzer , niet veel info , hebben moeten vragen aan voorbij gangers waar petroleum tanks zijn , toch mooie ervaring

- 21 februari 2017 - AVDJ

Als je wil genieten van groen, geschiedenis en het gezellige Diksmuide, moet je deze wandeling zeker eens uitproberen. Al meerdere malen de streek bezocht maar blijft de moeite en met het duidelijk en interessant uitgestippeld parcours van reisroutes valt er van alles te zien. Ontspannend, leerrijk en met afwisseling, de wandelinspanning waard!

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Ontdek de 20 publieke geheimen van Hanzesteden in Nederland en win een weekendje weg. Steden zoals Hasselt (NL), Kampen, Deventer, Elburg, Harderwijk, Hattem en nog vele andere. Charme troef!

va.WIN
Ontdek en win

Gratis wandeling Diksmuide downloaden

Download wandelboek 1

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?