FB

Ervaringen "Diksmuide: stiltewandeling - erfgoedwandeling"

31 ervaringen

- 29 juli 2018 - Patrick

Zeer mooie wandeling g,Juist heel spijtig dat alles onderweg waar onze voorouders hebben moeten voor vechten en wij dit willen bekijken dat er ingang word gevraagd. Echt schandalig!!!

- 9 april 2018 - Vera

Wij hebben de Stiltewandeling gedaan, met bezoek aan het Museum aan de IJzer en de Dodengang. Plaatsen waarover mijn grootvader vertelde in zijn oorlogsdagboek kwamen tot leven: de IJzer, de minoterie, de Dodengang, de petroleumtanks, Stuivekenskerke, de spoorwegberm, het overstroomde gebied. Stilte en rust in 2018, oorlog, ontbering en angst honderd jaar geleden ... Een onverwachte fikse regenbui met rukwinden en kletsnatte kleren tot gevolg gaven even een impressie van wat het moet geweest zijn. Deze wandeling is zeker een aanrader.

- 18 februari 2018 - willy remans

vertoeven elk jaar in Diksmuide tgv vertrek en wandeling daar in kader van Vierdaagse Ijzer. Uitleg bevat heel wat herkenningspunten. Plaats is zeker een aanrader voor wie in de omgeving verblijft.

- 2 februari 2018 - hagers rufin

gewoon zalig om te wandelen

- 15 november 2017 - Marcel

Wij hebben de 2 wandelingen gedaan in het winderige Diksmuide. en zijn een ervaring rijker.

- 30 oktober 2017 - freddy coenen

Op een zeer winderige maar zonnige dag deden wij beide wandelingen. Bij de stadswandeling kwam het kaartje dat bij de routebeschrijving zit goed van pas want op de Grote Markt zijn er werken en de koperen klinknagels zijn er verdwenen. Mooie plekjes ontdekt en veel info gekregen via de panelen op de route. Zeker de moeite waard. De natuurwandeling is eveneens een mooie tocht, we hebben ervan genoten.

- 5 september 2017 - Heidi

Wij hebben het stadsgedeelte gedaan. Dit is zeer mooi en eindigt leuk echt langs het water. Geeft de hoogtepunten op een leuke manier weer.

- 29 augustus 2017 - Callebaut Marina

Ondanks het feit dat ik in de streek woon, vond ik het een zeer mooie natuuurwandeling. Jammer dat er geen alternatief is voor de terugweg.

- 23 februari 2017 - Leo en Annie

Beide wandelingen gedaan. Mooie stukjes natuur en oorlogsverleden passen best goed in elkaar. De moeite om vanuit het Antwerpse eens over te komen.

- 22 februari 2017 - leo

stuk tussen begraafplaats Kaaskerke en de Ijzer , niet veel info , hebben moeten vragen aan voorbij gangers waar petroleum tanks zijn , toch mooie ervaring

Gratis wandeling Diksmuide downloaden

Download wandelboek 1

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?