Premium

Wandeling door de Dodenkloof (Gorge of the Dead) tot het paleis van Zakros op Kreta

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling door de Dodenkloof (Gorge of the Dead) tot het paleis van Zakros op Kreta

  • Startpunt: Zakros dorp
  • Eindpunt: Zakros dorp
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 11,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling van Zakros door door de Dodenkloof tot aan Zakros strand

De steile bergwanden van de Dodenkloof (Gorge of the Dead) torenen maar liefst 350 meter boven je uit. Deze wandelroute is een van onze favorieten. De landschappen van de vallei zullen je met verstomming slaan. De kloof is van grote betekenis voor de Minoïsche geschiedenis en wordt beschouwd als een heilige plaats. In de rotswanden zijn een aantal verborgen grotten die tijdens de Minoïsche periode werden gebruikt als begraafplaats. Het zijn natuurlijk die begraafplaatsen waaraan de kloof zijn naam dankt.

Net voor je aan de kust en het strand van Kato Zakro komt wandel je langs restanten van het paleis van Zakros. Het paleis werd in de jaren '60 ontdekt door de archeoloog Nikolaos Platon. Sindsdien zijn er veel artefacten en structuren blootgelegd, waaronder fresco's, keramiek, metalen voorwerpen en de Minoïsche begraafplaats.

Zakros is een belangrijke archeologische vindplaats en is een must-see voor liefhebbers van de geschiedenis en archeologie van de Minoïsche beschaving. Het is tegenwoordig een beschermd archeologisch gebied en een populaire toeristische attractie.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van deze prachtige bestemming? Bekijk dan zeker onze rondreis op Kreta en mis niets van de mooiste plekjes.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kreta

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 12 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Kreta downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?