Premium

Wandeling Cinque Torri hike: langs het openluchtmuseum over WO I

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Cinque Torri hike: langs het openluchtmuseum over WO I

  • Startpunt: Rifugio Scoiattoli
  • Eindpunt: Rifugio Scoiattoli
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Cinque Torri is, net als de Drei Zinnen, een bekende bergtop in de Dolomieten. Alleen vind je bij Cinque Torri niet alleen mooie natuur maar ook een interessant stukje geschiedenis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er heel wat afgevochten in de Dolomieten en vestigden Italiaanse troepen hun hoofdkwartier voor wapens hier om de Oostenrijkse aanval te voorkomen

Vandaag de dag vind je hier dan ook enkele gerestaureerde loopgraven die je gratis kan bezichtigen. Het lijkt wel op een openluchtmuseum waar je allerlei overblijfselen uit WO I kan bezichtigen. Je krijgt er een duidelijker beeld over hoe de soldaten hier tijdens de gruwelijke plek (over)leefden.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Cinque Torri hike

Laat je auto achter op de parkeerplaats Passo Falzarego 3. Vandaar (bekijk ligging) ga je met de kabelbaan 5 Torri omhoog en stap je uit aan de Rifugio Scoiattoli, waar deze mooie wandeling begint. Als je de kabelbaan wil vermijden, kan je ook met de auto omhoog rijden naar de Rifugio Scoiattoli (bekijk ligging). Bij aankomst, kan je alvast genieten van een waanzinnig uitzicht over de vallei en de mysterieuze bergtoppen van de Cinque Torri. Deze groep van bergen bestaat uit vijf markante toppen. De hoogste bergtop is de Torre Granden, met een hoogte van 2361 meter.

Tijdens deze wandeling rond de Cinque Torri passeer je ook verschillende informatiepanelen over de Eerste Wereldoorlog met historische foto's en verhalen. Het openluchtmuseum (meer info op de website) maakt deel uit van deze korte en gemakkelijke wandeling, die perfect geschikt is om te te doen met kinderen. Een leerrijke, maar tegelijkertijd ook leuke wandelroute.

WANDELTIP: Een andere wandeling die je langs overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog brengt, is de hike naar de Lagazuoi-tunnels.
Dolomieten & Zuid-Tirol

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Ontdek de Dolomieten & Zuid-Tirol via 18 uitgewerkte wandelingen en hikes die je langs adembenemende bergtop en bekende meren leiden, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Dolomieten downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?