Bos- en natuurwandeling vanuit Naturzentrum Haus Ternell

Koop de volledige reisgids voor € 15

Bos- en natuurwandeling vanuit Naturzentrum Haus Ternell

  • Startpunt: Naturzentrum Haus Ternell
  • Eindpunt: Naturzentrum Haus Ternell
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 13,5 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Wegdek: Boswegen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De omgeving rondom Eupen wordt gekenmerkt door een prachtig weide- en hagenlandschap, uitgestrekte bossen en de unieke Hoge Venen – een uitnodigende streek voor lange wandelingen. We starten deze wandeling bij het Natuurcentrum Haus Ternell. Het is voornamelijk een boswandeling met voor de eerste 6 km een goed begaanbaar pad. Daarna is het wat meer oneffen en zijn goede wandelschoenen een vereiste.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandelroute door bos en natuur tussen Eupen en de Duitse grens

Je start met deze prachtige wandeling halfweg tussen Eupen en Monschau. Bij het Naturzentrum Haus Ternell kan je gratis parkeren, informatie krijgen over dit natuurgebied en er is gelegenheid voor een natje en een droogje.

Dit is voornamelijk een boswandeling voor wie een mooie afstand wil wandelen. De eerste helft is langs brede paden, daarna gaat het minder snel vooruit. Af en toe eens een stevige klim maar toch is deze wandeling licht tot middelmatig. Ook een ideale gelegenheid voor wie even offline wil zijn want op heel wat plaatsen is er totaal geen GSM-signaal. Op die plekjes kan je veelal genieten van de stilte. Dan ben je alleen met het geluid van vogels en een kabbelend riviertje. Soms is de rust even onderbroken door het kruisen van de drukke rijweg maar daarna vertoef je terug alleen op het wandelpad. Een groot verschil met het overbevolkte Hoge Venen.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?