Premium

Wandeling Grunas Canyon & Blue Eye (17 km) vanuit Theth

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Grunas Canyon & Blue Eye (17 km) vanuit Theth

  • Startpunt: Parkeerplaats Grunas Waterval - Theth Limit
  • Eindpunt: Parkeerplaats Grunas Waterval - Theth Limit
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 17,0 km
  • Duur: 3 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Grunas Canyon & Blue Eye wandeling vanuit Theth

De route van en naar de Blue Eye, die begint in Theth, is 17 kilometer lang: je doet er 3 uur over in beide richtingen. Het begin en het einde hebben wat hoogteverschil, maar daartussen is het grotendeels vlak - waardoor het een gematigde wandeling is. Meer dan een paar goede wandelschoenen, water en zonnecrème heb je niet nodig voor deze wandelroute.

  • Vanaf Theth gaan we in zuidelijke richting, aan de linkerkant van de rivier. Na 3 km steken we een kleine brug over: voorbij deze brug kun je kiezen voor een kleine omweg naar links, om naar de Grunas-waterval te gaan (2 km in en uit). Even verder komen we langs de ingang van de Grunas canyon.
  • Terug op het pad langs de rivier gaat het bergafwaarts. Steek de tweede brug over en volg het pad naar Nderlysaj, waar een paar kleine restaurants zijn.
  • Klim de rotsen op om bij de Blue Eye te komen, een natuurlijke bron die wordt gekenmerkt door het prachtige azuurblauwe water en de zichtbaarheid onder water. Er zijn daar ook twee kleine restaurants.

EXCURSIE: Deze route zelf wandelen, valt zeker te doen! Maar wie toch liever een gids bij zich heeft, kan ook een begeleide wandeltocht boeken. Bovendien wordt deze wandeltour vaak geboekt als daguitstap vanuit Shkodër, Tirana en Durrës. Bekijk hier het aanbod tours en excursies naar het Blauwe Oog en de Grunas-waterval bij Theth.

Albanië

Gratis reisgids Albanië downloaden

Ontdek nog meer in de volledige reisgids Albanië

Een volledig uitgewerkte rondreis in Albanië die je langs bijzondere plekjes brengt zoals  Tirana, Berat, Gjirokastër, Korçë en Shkodër. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis reisgids Albanië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?