FB
Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Ervaringen "Arnhem wandelroute"

40 ervaringen

- 15 september 2018 - Hugo Vreven

Het eerste bezoek aan Arnhem was 'n echte meevaller en als liefhebber van geschiedenis ,- 't bezoeken zeker waard . Houdend van lang voorbije evenementen ,- ook vele eeuwen,- is Arnhem 't zeker waard om als Hoofdplaats voor Gelderland op te treden . Hou van interessante Steden en plaatsen .

- 19 juni 2018 - Nicole smets

Beschrijving stadswandeling Arnhem is uitstekend. De sfeer van de stad beantwoordt ook volledig aan de info.

- 25 maart 2018 - Natasja

Ik kan nu zeggen dat ik Arnhem gezien heb, dankzij deze stadswandeling ! Leuke informatie, en je komt van alles tegen onderweg, zoals een markt , een friettent van Sergio Herman , leuke winkels en we hebben ook de kerk en de bibliotheek bezocht.

- 17 januari 2018 - Paquay Frans

We hebben deze gids gebruikt bij ons bezoek aan Arnhem. Zeer goede stadstoer die er in staat. Zowel de grandioze parken als de binnenstad. Met deze gids in de hand zie en beleef je Arnhem zonder veel te missen.

- 31 december 2017 - Erna

Fijne stadswandeling, de moeite om te zien zijn zeker de bibliotheek met een erfgoedmuseum op de benedenverdieping en het oorlogsverhaal in het museum aan de brug aan de Rijn.

- 31 oktober 2017 - Peter Harmsma

heel bruikbare route, leuk om te ervaren en de andere info te lezen

- 23 september 2017 - Josette

Tijdens de wandeling moet je zeker doorheen het park gaan. Wij hadden het geluk om er een prachtige big band op een vlot op het water aan het werk te zien. Wat een sfeer op een mooie herfstdag. Het was net zoals in België Monumentendag met een privé rondleiding in de witte watermolen. De samenkomst van de lopers in de prachtige kerk, run from bridge to bridge forever freedom, deed ons beseffen waarvoor zo n mooie ruimte een invulling kon zijn in de huidige tijd. Prachtige oude en nieuwe gebouwen. Zeker de moeite waard.

- 8 augustus 2017 - Jacqueline Peeters

Park Sonsbeek is meer dan de moeite waard te bezoeken. De Steile tuin, watermolen met gezellig terras en vele mooie plekken om te picknicken. Op de site van Molenplaatssonsbeek.nl kun je een leuke wandeling van 4 km downloaden. De wandeling in Arnhem is zeer divers. De Korenmarkt met zijn prachtige gebouwen doet wel erg "verrommeld" aan. De lift, het interieur en het uitzicht op de Eusebiuskerk is een aanrader. Gelukkig heeft Arnhem nog leuke kleine aparte winkeltjes in de winkelstraten. Het grappige Feestvarken bij Optie 1 ligt er nog steeds. Lekker uitwaaien op de Rijnkade. Buiten het centrum zijn we nog naar het Nederlands Openluchtmuseum geweest. Een dag is te kort om alles te zien. Erg mooi!!! En tevens Burgers Zoo met de nieuwe Mangrovehal is een dagvullende belevenis.

- 28 maart 2017 - Paul Kahlert

Een extra tip als je met de trein aankomt. Stap uit aan de Sonsbeek zijde. Steek de Amsterdamse weg over en loop naar links tot aan de Bouriciusstraat. Ga daar naar rechts en loop gelijk links de Pels Rijckenstraat in. Bij het Burgemeesterplein naar rechts zodat je uitkomt op de Zijpendaalse weg (startpunt van de wandeling). Je hebt dan 400 meter gelopen. Voordeel is dat je nu ook een stuk door het prachtige Sonsbeek park kunt lopen.

- 28 maart 2017 - Paul Kahlert

Mooie wandeling. Maar tegelijk een gemiste kans. Park Sonsbeek waar de wandeling start wordt niet meegenomen in de wandeling. Dit park is een parel van Arnhem. Helaas kan ik geen hier kaartje bijvoegen. Daarom een kleine beschrijving. Wandel van het startpunt Roellstraat het park binnen langs de waterpartijen naar Paviljoen Sonsbeek en van daar naar de stadsvilla waar je eventueel een kop koffie kan drinken. Prachtig uitzicht op het terras. Wandel dan naar beneden naar de waterpartij. Van daar naar het Watermuseum wandelen en de tocht vervolgen zoals in de bestaande route is aangegeven. Dit breidt de route uit met 1,4 km en is een erg mooie toevoeging. Kijk even op Googlemaps dan is duidelijk wat ik bedoel.

Gelderland fietsvakantie 5 dagen regio Veluwe

Gelderland fietsvakantie 5 dagen

Ontdek Gelderland en de Veluwe al fietsend langs de natuur. In elk hotel kan na de inspanningen heerlijk relaxen in het zwembad en/of sauna, bubbelbad, fitness. Inclusief bagagetransfers en half pension.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?