Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Ervaringen "Wandeling Straatsburg: van kathedraal tot Petite France"

284 ervaringen

- 29 juli 2016 - Xenon

Handige manier om Straatsburg te bezoeken. Parkeer op een p+r en verplaats je goedkoop met het openbaar vervoer. Er zijn zoveel leuke plaatsen op de wandeling dat er zelfs geen tijd meer is om een museum te bezoeken. Dat zal voor een volgende keer zijn. Straatsburg is zeker een bezoek waard.

- 17 juli 2016 - Dirk

Zeer leuke wandeling. Tip. Parkeer je auto bij 1 van de p+r dan kan je voor 4,10 met maximaal 7 personen in het prima en snelle openbaar vervoer. Zelf geparkeerd bij p+ r baggersee bij groot shoppingcenter. Eerst lekker shoppen en daarna de mooie wandeling maken in het mooie Strassbourg!!

- 14 juli 2016 - R. Luysterman

Zeer nuttig instrument om snel en efficiënt wegwijs te raken in deze mooie stad en haar rijke geschiedenis. De vermelde musea zijn het bezoek meer dan waard! Tip: om het uurwerk van de kathedraal in volle glorie aan het werk te zien moet je RUIM VOORAF reserveren.

- 10 juli 2016 - Pierre Horvers

Een "must have" met waardevolle toelichting om Straatsburg te verkennen en meer te zien dan alleen de kathedraal en de wijk Petit France. Wij hebben volop van de route genoten.

- 26 juni 2016 - j. van zantvliet

Onze ervaring van de wandeling door Strazbourg was zeer positief.helaaswaren we maar een dag in deze prachtige stad, maar het was beslist niet de laatste keer. het gedeelte Petit France, was prachtig en heel duidelijk en overzichtelijk aangegeven. Ik heb al vaker wandelroutes gedownload en deze waren allemaal perfect. Hartelijk dank.

- 24 mei 2016 - bekaert

duidelijke beschrijving, goed geplande wandeling. een aanrader

- 10 mei 2016 - Herbert Tiemens

Mijn vrouw en ik hebben onlangs de 6daags reis Noord Vogezen en Elzas geboekt. Wij verbleven 2 nachten in Le Petite France en 3 nachten in Zellingen (Elzas), alle overnachtingen in middenklasse hotels. Eenvoudige kamers i.c.m. goed eten, met name in Zellingen. Vanuit Nederland naar Bitchre gereden en daar de Citadelle van Bitch bezocht; indrukwekkend! Op dag twee hebben we (alles via kleine wegen) de omgeving verkend. De 3e dag naar Straatsburg gereden en aldaar de aangeboden stadswandeling gemaakt. Prachtige stad en zeer zeker de moeite waard. Geparkeerd op een P+R voor een gering bedrag (€ 4,10) incl. kaartjes voor openbaar vervoer naar het begin van de stadswandeling. Na bezoek aan Straatburg doorgereden naar Zellenberg en daar 's avonds nog een wandelingetje gemaakt naar het dorpje zelf. Op de 4e hebben we aan de hand van de gedownloade route de dagtocht naar de Grand en Petit Ballon gemaakt. We moesten nogal omrijden omdat een aantal passen wegens sneeuwval waren afgesloten. Al met alleen mooie rit tot zo'n 1400 m hoogte. Op dag 5 hebben we delen van de wijnroute gereden en de bekende (toeristische) plaatsen bezocht. De drukte viel erg mee; het seizoen was duidelijk nog niet begonnen. Op dag 6 zijn weer naar Nederland teruggereden Al met al is deze reis zeker een aanrader en voor de reissom van € 400,- LO, 2 personen hoef je het niet te laten. Wij hebben ons prima vermaakt en veel gezien.

- 23 april 2016 - Rudy

Hebben dank zij reisroutes.be zeer goede basis om deze zomer de Elzas te gaan verkennen.Waarvoor dank

- 8 april 2016 - Jurgen

Tijdens stadsbezoeken zijn de stadsgidsen van reisroutes.be een vaste waarde. Ook hier in Straatsburg werd de handige .gpx-route gevolgd. Hierdoor werden er terug enkele mooie plaatsen ontdekt.

- 4 april 2016 - Castelein Lieven

Zeer goede basis (zelfs meer) om de kern van Straatsbrug te bezoeken, fijne wandeling van ongeveer 2 uur met een groep.

Elzas wijnroute 3 dagen hotel 3* incl. 1x gastro. diner

Elzas wijnroute 3 dagen hotel 3* incl. 1x gastro. diner

Hotel Au Riesling *** in Zellenberg heeft een prachtige ligging pal op de bekende wijnroute van de Elzas. Riquewihr en Ribeauvillé liggen op zo'n 4 km. Colmar op ca. 15 km. Verblijf incl. 1x 5-gangendiner.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?